Kelowna'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kanada'nın Britanya Kolumbiyası adlı eyalete bağlı yaklaşık 110 bin nüfuslu tarihi ve turistik bir merkezdir. Kelowna seyahatinize rehber olmak için kentin gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Kelowna'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Okanagan Gölü

Göl, deniz seviyesinden tam 342 metre yüksekliğinde bulunmaktadır. 348 kilomemetrekarelik bir alana yayılmıştır. 135 kilometre uzunluğundaki gölde Rattlesnake Island ve Grant Island gibi adalar yer alıyor. Birkaç balık türüne de ev sahipliği yapan Okagan Gölü, kentin en turistik mekanlarından biri haline gelmiştir. En derin noktası 232 metreye kadar uzanan gölün etrafı harika bir bitki örtüsüne sahiptir.

okanagan-golu.jpg


Bear Creek Bölge Parkı

bear-creek-bolge-parki-002.jpg

Okagan Gölü'nün batı kısmında bulunan park 1981 yılında kurulmuştur. 1988 yılında 178 hektara kadar genişletilen park mükemmel bir plaja da sahiptir. Yürüyüş ve bisiklet yolları, peyzajlı alanlar ve oyun sahaları ile şahane bir cazibe merkezi haline gelen Bear Creek Bölge Parkı Kelowna seyahatinize eklemeniz gereken yerler arasında bulunuyor.


Mission Hill Şaraphanesi

mission-hill-saraphanesi.jpg

Kelowna'nın en önemli şarap üretim mekanlarından biridir. 1966 yılından bu yana hizmet veren kurum, şarap üretiminde uluslararası üne sahiptir. Özellikle şarapseverlerin kaçırmaması gereken mekan, her yıl on binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. Dünyaca meşhur şarapların üretildiği Mission Hill Şaraphanesi'ni görmeden Kelowna'dan ayrılmayın.


Boucherie Dağı

boucherie-dagi.jpg

Kelowna'nın batısında yer alan ve üzerinde yapılan kazılarda yaklaşık 60 milyon yıllık bir tepe olduğu anlaşılan dağdır. Tam 758 metre yüksekliğe sahip olan Boucherie Dağı geçtiğimiz 50 milyon yılda 4 ve 6 farklı buzul dönemi yaşamıştır. Volkanik süreçler de yaşayan dağ andezit, riyolit gibi renkli kayaç tiplerini barındırmaktadır ve bölgenin en önemli turistik mekanlarından birine çevrilmiştir. Kelowna gezi rehberinize Boucherie Dağı'nı muhakkak eklemelisiniz.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.