Quebec'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 520 bin kişinin yaşadığı Kanada'nın Quebec şehri tarihi ve turistik mekanlarıyla ünlüdür. Quebec seyahatlerinize rehber olabilmek adına kentin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Quebec'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Eski Quebec

Quebec'in merkezinde bulunan tarihi bir mahalledir. Bölge zaman zaman 'Latin Mahallesi' olarak da telaffuz edilmektedir. Şehrin eski surları içerisinde etkileyici yapılarla dolu bölge Quebec'in gezilecek yerleri arasında önemli bir yere sahiptir. Surlar, kale, asırlık evlerle dolu zengin bir tarihi mirası yansıtan alan UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi'nde yer almaktadır. Quebec seyahatlerinin vazgeçilmez adreslerinden biridir. 

eski-quebec.jpg


Medeniyet Müzesi

medeniyet-muzesi.jpg

1984 ve 1988 yılları arasında kurulan bir müzedir. Lawrence Nehri kenarında Peter Caddesi üzerinde kurulan kamu müzesi Quebes Müzeler Derneği'ne üye kuruluşlardan biridir. Müze binası Moshe Safdie tarafından dizayn edilmiştir. Müze genel olarak sosyal bilimlerle alakalı geçici sergiler ve kalıcı tematik ögeler içermektedir. Etnografik objeler ve interaktif sergileriyle her yıl 1 milyon civarında ziyaretçiyi ağırlayan kurumu muhakkak keşfedin.


Montmorency Şelalesi

montmorency-selalesi.jpg

Lawrence Nehri üzerinde bulunan mükemmel bir doğa harikasıdır. Orleans Adası'nın batı kısmında yer alan şelale dünyaca şöhret elde etmeyi başaran nadide güzelliklerden biridir. Aktığı noktadan en alt kısma kadar 83 metrelik bir mesafeyi kat eden suyun oluşturduğu muazzam görüntü, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti mest etmektedir. Şelalenin birçok açıdan izlenebilmesi için yakınına teleferik sistemi kurulmuştur. Cennetten bir parça olarak adlandırılan Montmorency Şelalesi ve etrafı Quebec'in gezilecek görülecek yerlerindendir.


Aziz Anne de Beaupre Bazilikası

aziz-anne-de-beaupre-bazilikasi.jpg

Lawrence Nehri kıyısında kurulan bir Katolik kilisesidir. 1876 yılında açılan manevi yapı Gotik ve Romanesk mimari izleri taşımaktadır. 91 metre yüksekliğindeki kilisenin uzunluğu 105, genişliği ise 48 metredir. Her yıl 500 binden fazla turist tarafından hac ziyareti sebebiyle ziyaret edilen kutsal mekan hala ibadete açıktır. Quebec gezisinde kutsal bir mekan keşfetmek amacındaysanız Aziz Anne de Beaupre Bazilikası'nı deneyebilirsiniz.


Quebec Kalesi

quebec-kalesi.jpg

17. yüzyıldan kalma tarihi bir kaledir. Nehir kenarında yer alan harika yapı, 1985 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi'nde kendisine yer bulmuştur. Kuzey Amerika'da hala surlarla çevrili nadir kalelerden biri olarak dünyaca şöhret kazanmıştır. Kanada Norman tarzında inşa edilen kale, şehrin en değerli sembolerinden biridir. Quebec'in en önemli tarihi ve turistik mekanları arasında yer alan Quebec Kalesi'ni mutlaka görmelisiniz.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.