Vancouver Gezilecek Yerler

Vancouver yaklaşık 600 bin nüfusun yaşadığı Kanada'nın tarihi ve turistik merkezlerinden biridir. Vancouver'in gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Vancouver Gezilecek Yerler

Vancouver Gezilecek Yerler

  • Vancouver’deki müzeler
  • Vancouver’deki turistik noktalar
  • Vancouver şehir içi ulaşım alternatifleri
  • Vancouver’de nerede kalınır?
  • Vancouver otel önerileri
  • Vancouver’de ne yenir? 
  • Vancouver restoran önerileri
  • Vancouver gece hayatı 
  • Vancouver gece kulübü önerileri

Vancouver Hakkında Bilgi

  • Toronto kadar ismi duyulmuş bir Kanada şehridir.
  • Asyalıların çok ilgisini çeken bir şehirdir.
  • Kış döneminde uzun süren yağışlarıyla anılmaktadır.
  • Kanada’nın 3. büyük şehridir.
  • Granville adlı bir bıçkıcılık merkezi olarak kurulmuştur.
  • Büyük Okyanus kıyısındaki en önemli liman olma özelliğine sahiptir.
  • 2 tane kayak merkezine sahip bir şehirdir.
  • Vancouver, Hollywood ve New York’tan sonra Kuzey Amerika’daki üçüncü film üretim merkezidir.
  • Vancouver4 mevsimin yaşandığı şehirlerden birisidir.
  • İzmir şehrine çok benzediği söylenir.

Stanley Park

1888 yılında yaklaşık 4 kilometrekarelik devasa bir alana kurulan 'Stanley Park' Vancouver Limanı ve British Bay arasındaki kamu parkıdır. Şu anda koruma altında utulan alan klasik bir millipark özelliklerini içermektedir. Bisiklet gezilerinin ve piknikçilerin bölgedeki en önemli adreslerinden biridir. 1937 yılında yapılan minyatür tren, akvaryum ve sergi eklemeleriyle daha fazla ilgi görmeye başlamıştır.

stanley-park.jpg

Toronto Gezilecek Yerler


Capilano Asma Köprüsü

Köprü ve etrafı şu anda bir işletme konumundadır. 1889 yılında hizmete giren köprü, her yıl yaklaşık 800 bin asma köprü meraklısını bünyesine çekmektedir. Toplam uzunluğu 140 metre olan Capilano Asma Köprüsü, sudan tam 70 metre yükseklikte kurulmuştur. George Grant Mackay tarafından tasarlanan otantik köprü Vancouver'le özdeşleşen yapılardan biridir. Doğa ve adrenalin tutkunlarını büyüleyen asma köprü görüp üzerinde yürüyerek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

capilano-asma-koprusu.jpg

Kanada'da Gezilecek Yerler


Bilim Dünyası

Vancouver'de ticari rant amacı taşımayan bir kurum tarafından işletilen bir bilim merkezidir. Kalıcı interaktif sergilere ve bilimsel ögelere ev sahipliği yapmaktadır. Etkileyici uzay araçlarına, ışıklandırılmış dinozor, gergedan gibi hayvanların silüetlerine rastlayabileceğiniz bilim merkezi bilim tutkunlarını bu çatı altında birleştiriyor. Vancouver'e seyahat ederseniz Bilim Dünyası adlı bu kurumu ziyaret ederek sergileri keşfetmelisiniz.bilim-dunyasi.JPG

Montreal Gezilecek Yerler


Kanada Place

Vancouver'de bir sahil kenarına konuşlandırılan mekan, 1983 ve 1986 yılları arasında inşa edilmiştir. Yüksekliği yaklaşık 82 metre olan Kanada Place'nin dışındaki yelkeni andıran kubbe çatıları farklı bir görüntü oluşturmaktadır. Yapı başka gemileri de karşılaması için 2001 yılında kapsamlı bir genişletilme sürecine girdi. 2009 ve 2010 yılları arasında gerçekleştirilen kış olimpiyatlarında 'Ana Basın Merkezi' olarak da kullanılan mekan şehrin sembollerinden biri haline gelmeyi başarmıştır.kanada-place.jpg


Queen Elizabeth Park

Vancouver şehrinin deniz seviyesinden yaklaşık 152 metre yükseklikte kurulan bir belediye parkıdır. 150 dönümlük bir alanı kapsayan park 1939 yılında British Kolombiya olarak adlandırılan bölgede faaliyete geçmiştir. Yürüyüş yolları, çeşmeler, başta ünlü İngiliz heykeltıraş Henry Moore'a ait olmak üzere birçok heykelin de bulunduğu park, tipik bir botanik bahçe görüntüsü de çizmektedir.

queen-elizabeth-park.jpg


Lynn Kanyon Asma Köprüsü

Lynn Kanyon Park içerisinde bulunan asma köprüdür. 1912 yılında özel girişimciler tarafından oluşturulma karar alınan köprü, aynı yıl hizmete açılmıştır. Uzunluğu 48 metre olan köprü, altındaki dereden 50 metre yüksekliğe kurulmuştur. Köprünün bağladığı bölgeler geniş yürüyüş yollarına, ormanlık alanlara sahiptir. Vancouver şehrinin turizmine olumlu katkı sağlayan yapılardan biridir.

lynn-kanyon-asma-koprusu.jpg


Gastown Tarihi Bölgesi

Gastown, Vancouver’de kurulan ilk yerleşim yeridir. Bu bölge kent merkezinin kuzeyinde yer almaktadır. İsmini 1867’de ilk barı açan John Deigton ( Gassy Jack)’dan almıştır. Victorya dönemi mimarisine sahip yapıları ile oldukça dikkat çekmektedir.

gastown-tarihi-bolgesi.jpg


Vancouver Akvaryumu

Stanley Park içerisinde faaliyet gösteren Vancouver Akvaryumu 1956 yılında ziyaretçi kabul etmeye başlamıştır. Bu alanda 50 binin üzerinde deniz canlısı bulunmaktadır. Profesyonel doğa bilimcilere hayvan davranışlarını yorumlama olacağı sunan dünya çapındaki ilk tesislerden birisidir.

vancouver-akvaryumu-001.jpg


False Creek

False Creek’i üzerindeki doğal yaşamı görmek, kültürel tesislerini gezmek ve su sporları olanaklarından yararlanmak için buraya mutlaka uğramalısınız. George Henry Richards’ın 1856-1863 yılları arasında gerçekleştirdiği hidrografi araştırması sırasında adını verdiği bölge, 1500 deniz aracı kapasitesine ve 10 marinaya ev sahipliği yapmaktadır.  1986 yılından beri yatçılık festivalleri burada düzenlenmektedir.

false-creek.jpg


Seawall

Stanley Park’ın en çok ilgi çeken yerlerinden birisi olan Seawall, park kıyısında oluşan erozyona engel olması için 1917 yılında inşa edilmeye başlanmıştır. Üzerinde bulunan yaya, bisiklet ve paten yolları ile burada keyifli bir gün geçirmeniz mümkündür. 

seawall.jpg


Vancouver Antropoloji Müzesi

Vancouver Antropoloji Müzesi (Vancouver Anthropology Museum), British Columbia Üniversitesi’nin kampüsü içerisinde yer almaktadır. 1976 yılında Arthur Erickson tarafından tasarlanan binada yer alan bu müzede 38.000 etnografik, 535.000 arkeolojik buluntu sergilenmektedir.

vancouver-antropoloji-muzesi.jpg


Granville Adası

Granville Adası (Granville Island); False Creek’in hemen karşısında, Granville Caddesi Köprüsü’nün güney ucunda yer almaktadır. 1900’lerin başından itibaren fabrikalara, tarlalara ve marangoz atölyelerine ev sahipliği yapmaya başlayan bu ada aynı zamanda yerliler tarafından balıkçılık için kullanılmaktadır. 

granville-adasi.jpg


Vancouver Sanat Galerisi

1931 yılında kurulan Vancouver Sanat Galerisi Hornby Caddesi üzerinde yer almaktadır. Ana bina olarak geçmişte adliye olarak kullanılan bir yapıda sergilenen bir müzedir. Sanat tutkunlarının Vancouver’da mutlaka görmeleri gereken bir galeridir. 

vancouver-sanat-galerisi.jpg


VanDusen Botanik Bahçesi

VanDusen Botanik Bahçesi (VanDusen Botanic Park), 1975 yılında halkın ziyaretine açılmış, adını kereste tüccarı ve hayırsever Whitford Julian VanDusen’den almıştır. 1970 yılında Vancouver Vakfı’nın kent konseyi ile yaptığı anlaşma sonucu Shaughnessy Golf Sahası’nın bir bölümüne kurulmuştur. Bir tohum kütüphanesinin de bulunduğu botanik bahçesinin en ilgi gören kısmı sebze bahçesinin yanında yer alan labirent bölümüdür.

vandusen-botanik-bahcesi.jpg


Kitsilano Sahili

Kitsilano Sahili (Kitsilano Beach); rahatça güneşlenebileceğiniz geniş kumsalı, olimpik havuzun 3 katı büyüklüğündeki tuzlu su havuzu, spor ve yürüyüş alanları ile kentin en popüler plajları arasında sayılmaktadır. 

kitsilano-sahili.jpg


Çin Mahallesi

20. yüzyılın başında kentteki Çinli göçmenlerin artan ihtiyaçları doğrultusunda inşa edilen mahalle, Gastown ve finans bölgesi ile çevrelenmiş birbirine paralel 2 cadde arasında uzanmaktadır. Uzak Doğu’nun kendine has atmosferini barındıran bu bölge kesinlikle görülmeye değerdir.

cin-mahallesi.jpg


Vancouver’da Şehir İçi Ulaşım 

Vancouver’da şehir içi ulaşımda otobüs, metro veya tramvay kullacaksanız eğer, Compass Card edinmeniz gerekmektedir. Bu ulaşım kartlarını London Drugs adı ile geçen marketler zincirinden veya her metro istasyonundaki makinalardan 6 CAD depozito karşılığında edilebilirsiniz. Edindiğiniz kartınızı ise istasyonlardan doldurabilirsiniz. Otobüs dışında kullandığınız ulaşım araçlarında her durakta farklı ücret uygulanmaktadır fakat otobüslerde her nereye gidecek olursanız olun aynı ücreti ödemek durumdasınız.

vancouver’da-sehir-ici-ulasim .jpg


Vancouver’da Nerede Kalınır? - 5 Otel Önerisi

Blue Horizon Hotel

Blue Horizon Hotel, şehrin en sık tercih edilen otellerinden birisidir. Plaja 12 dakikalık yürüme mesafede yer alan bu otel şık dizaynı ve lüks hizmeti ile dikkat çekmektedir. 

blue-horizon-hotel.jpg

Adres: 1225 Robson Street, West End, V6E 1C3 Vancouver, Kanada


Best Western Plus Sands

Best Western Plus Sands, Vancouver'ın kalbinde, English Bay plajına sadece 4 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Bu tesis plaja 2 dakikalık yürüme mesafesinde bulunmasıyla da oldukça misafiri kendine çekmeyi başarıyor. 

best-western-plus-sands.jpg

Adres: 1755 Davie Street, West End, V6G 1W5 Vancouver, Kanada


Victorian Hotel

Bu tesis plaja 9 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Bu tarihi otel, Vancouver'ın Gastown bölgesine 5 dakikalık yürüme mesafesindedir.Viktorya dönemine ait Hotel 1898 yılında inşa edilmiş olup yüksek tavanlara, parke zeminlere ve pervazlara sahiptir.

victorian-hotel.jpg

Adres: 514 Homer Street, V6B 2V6 Vancouver, Kanada


Hotel BLU

Canada Place 1,5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Vancouver şehir merkezinde yer alan bu otelde kapalı yüzme havuzu, spa küveti ve fitness merkezi bulunmaktadır. BC Place, bu Vancouver oteline 100 metre uzaklıktadır. Yaletown-Roundhouse SkyTrain istasyonu 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. 

hotel-blu.jpg

Adres: 177 Robson Street, V6E 1B2 Vancouver, Kanada 


Fairmont Pacific Rim

Vancouver'da yer alan bu lüks otel, ateş çukurları bulunan çatı havuzu, spa küveti, tam donanımlı spa alanı ve 1.000 metrekarelik spor salonuyla hizmet vermektedir. Tesis bünyesinde bir salon bulunmaktadır. Stanley Park'a arabayla 9 dakikada ulaşılabilmektedir.

fairmont-pacific-rim.jpg

Adres: 1038 Canada Place Way, V6C 0B9 Vancouver, Kanada


Vancouver’da Ne Yenir? - 5 Yemek Önerisi

Pea Çorbası

Birçok Kanadalının severek tükettiği bu çorba bezelyeden hazırlanır ve içine dilenirse eğer krema da eklenebilir. Mutlaka denenilmesi gereken bir lezzettir.

pea-corbasi.jpg


Poutine

Bildiğimiz patates kızartmasının üzerine çeşitli soslar eklenerek hazırlanan poutine lezzetli ve hızlı bir atıştırmalıktır. Öğle saatlerinde genelde ayakta tüketilen ve sevilen bir yiyecektir.

poutine.jpg


Tereyağlı Tart

Tereyağı ile hazırlanan tartın üzeri üzüm, fındık, ceviz, hindistan cevizi gibi lezzetlerle tatlandırılıyor.

tereyagli-tart.jpg


Nanaimo Bar

Bisküvi, hindistan cevizi, vanilya ve kremayla hazırlanan bu tatlı da hafif ve lezzetli bir seçenek olarak tüketilmektedir.

nanaimo-bar-001.jpg


Akçaağaç Şurubu

Vancouver akçaağaç şurubu ve şurupla yapılan tatlılarla ünlüdür. Şehirde birçok restoranda lezzetli alternatiflerini bulabilirsiniz.

akcaagac-surubu.jpg


Vancouver Gece Hayatı - 5 Mekan Önerisi

Opus Bar

Opus Hotel'in bir parçası olan Yaletown'un gece hayatının önemli zirvesidir. Uber-moda ve lüks, bu ünlü haunt, gurme kokteyller burayı tercih edilebilir kılan özellikleridir.Vancouver'ın en iyi DJ'lerinden bazılarının canlı müziğine de ev sahipliği yapmaktadır. 

opus-bar.jpg

Adres: 350 Davie St, Vancouver, BC V6B 5Z6, Kanada


Fortune

Tarihi Çin Mahallesi'nde bulunan bu yerel gözde güçlü bir ses sistemi, iyi DJ'ler, çok çekici bir kalabalık ve canlı şovlar, tekno ve hip-hopun bir karışımını sunmaktadır. Yolunuz bu şehre düşerse mutlaka görmeniz gereken mekanlardan birisidir.

fortune.jpg

Adres: 147 E Pender St, Vancouver, BC V6A 1T5, Kanada


Roxy Kabare

Roxy bir dans kulübü, canlı eğlence merkezi ve bira reklamcılığı hayat bulmaktadır. Granville Street'in eğlence bölgesinde en iyi yerlerden birisi olarak bilinmektedir.

roxy-kabare.jpg

Adres: 932 Granville St, Vancouver, BC V6Z 1L2, Kanada


Caprice

Granville Caddesi'nde yer alan Caprice'nin dans pistleri her zaman kalabalıktır ve her vesileyle uzun hafta sonları ve "dönem sonu" da dahil olmak üzere bir tema partisi vardır.

caprice.jpg

Adres: 967 Granville St, Vancouver, BC V6Z 1L3, Kanada


Fivesixty

Üç dans pistine sahip bu devasa gece kulübü haftasonları ve hatta hafta içi bile kalabalık olmasıyla anılan bir mekandır. Dansın ve müziğin mekanı olan Fivesixty tam bir eğlence sunuyor.

fivesixty.jpg

Adres: 560 Seymour St, Vancouver, BC V6B 3J5, Kanada

 

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.