Lethbridge'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

90 bin civarında nüfusun yaşadığı Lethbridge Kanada'nın tarihi, turistik ve kültürel açıdan değerli merkezlerinden biridir. Lethbridge'nin gezilip görülmesi gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Lethbridge'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Galt Müzesi Arşivi

Güney Calgary olarak adlandırılan bölgenin en büyük müzesidir. 1888 yılında hizmet vermeye başlayan müze, yaklaşık 20 bin eser ve 300 bin civarında kayıtlı arşive sahiptir. Her yıl 50 bin kadar ziyaretçi çeken kurum ek olarak uzay ile ilgili programlara ve yeni sergilere ev sahipliği yapmaktadır. 2006 yılından beri bu isimle anılan müze, Royal Ontario Müzesi ve British Müzesi gibi kurumlarla da işbirliği içerisindedir.

galt-muzesi-arsivi.jpg


Nikka Yuko Japon Bahçesi

nikka-yuko-japon-bahcesi.jpg

Japon Osaka Üniversitesi görevlilerinden Dr. Tadashi Kubo tarafından dizayn edilen ve Henderson Gölü civarında yaklaşık 16 bin metrekarelik alana kurulan bir botanik bahçedir. 1967 yılında oluşturulan botanik bahçeye köprü, çeşitli kapılar ve köşk ilavesi Japonya'da yapılmıştır. Ülkenin 100. yaşına istinaden oluşturulan bahçe Lethbridge'nin tarihi ve turistik alanları içerisinde değerli bir konumda yer alır. Kuru kaya bahçesi, dağ ve şelale, akarsular ve köprüler, havuzlar ve adaları ile düz kır bahçesi bölümlerinden oluşmaktadır.


Güney Alberta Sanat Galerisi

guney-alberta-sanat-galerisi.jpg

Lethbridge sınırları içerisinde yer alan kurum, ülkenin önde gelen modern sanat galerilerinden biridir. 3 ayrı galeri bölümünden ve hediyelik eşya kısmından ibaret olan mekan, Lethbridge Kent Konseyi tarafından önce dernek daha sonra galeri olarak 1976 yılında hizmete açıldı. Galeride ulusal ve uluslararası birbirinden mükemmel birçok sanat eserinin sergileniyor. Güney Alberta Sanat Galerisi'nde özellikle kabartma, resim ve heykeller büyük ilgi görmektedir.


Lethbridge Viyadüğü

lethbridge-viyadugu.jpg

1907 yılında yapımına başlanılan ve yaklaşık 2 yılda tamamlanarak faaliyete başlayan köprü, 1624 metre uzunluğa sahiptir. Genişliği 33 metre olarak ölçülen dev viyadük şehrin en önemli simgelerinden biri haline gelmeyi başarmıştır. Toplam maliyeti 1,5 milyon dolara yaklaşan Lethbridge Viyadüğü, Oldman Nehri üzerine inşa edilmiştir. Köprü Kanada sınırları içerisindeki en büyük demiryolu ve dünyada eşine rastlanmayan bir yapıdır. Lethbridge gezisinde değerlendirilmesi gereken alanlardan biridir.


Hint Savaş Parkı

hint-savas-parki.jpg

Oldman Nehri vadisinde yaklaşık 150 dönümlük alana kurulan büyük bir kamusal parktır. Blackfoot ve Cree arasında yer alan park, 1870 Belly Nehri Savaşı anısına kurulmuştur. 1960'tan beri hizmet veren park; oyun alanları, yürüyüş yolları, yerel tarih bölgeleri açısından zengindir. Ayrıca park ,piknik faaliyetleri için de kullanılmakla birlikte Lethbridge'de gezilecek yerler içerisinde bulunmaktadır. Bu yüzden Hint Savaş Parkı'nı Lethbridge gezi rehberinize eklemeyi unutmayın.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.