Winnipeg'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Winnipeg Kanada'nın merkezinde bulunan yaklaşık 700 bin kişinin yaşadığı önemli bir kentidir. Tarihi ve turistik zenginlikleriyle ünü Winnipeg'in gezilecek görülecek yerlerini okuyucularımızla paylaşıyoruz.
Winnipeg'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Manitoba Yasama Binası

İlk yıllarında Manitoba Parlamento Binası olarak faaliyet gösteren yapı daha sonraları yasama meclisine dönüştürülmüştür. Yapı 1920 yılından tamamlanmıştır. Neo-Klasik mimari sitilini yansıtan yasama binası 74 metre yüksekliğe sahiptir. Frank Worthington Simon tarafından tasarlanan nadide yapı heykelleriyle de ünlüdür. Özellikle kubbesindeki 'Altın Çocuk' yunan tanrısı Hermes ve Merkür heykelleri binayı daha da değerli kılmaktadır. Winnipeg seyahati esnasında görmeyi unutmamanız gereken yerler arasında bulunuyor.

manitoba-yasama-binasi.jpg


Assiniboine Parkı

assiniboine-parki.jpg

Winnipeg'in Manitoba bölgesinde kurulan kamu parkıdır. Yaklaşık 450 hektarlık bir sahayı içine alan park 1904 yılında tamamlanmış ve 1909 yılından beri halkın hizmetine sunulmuştur. Burası 8 binden fazla çiçek türüne ev sahipliği yapan bir botanik bahçeye, Palmiye evleri ve geleneksel İngiliz tarzı çalı ve çiçeklerle donatılmış bahçeye sahiptir. İçerisindeki çimenlik alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolları parkı tam bir cazibe merkezine dönüştürmüş durumda. Winnipeg gezi rehberinize Assiniboine Parkı'nı da muhakkak dahil edin.


Kanada İnsan Hakları Müzesi

kanada-insan-haklari-muzesi.jpg

Manitoba'da yer alan ulusal bir müzedir. Müzenin kuuruluş amacı adından da anlaşılabileceği gibi 'insan hakları, diyalogları ve başkasına saygı unsurunu' geliştirmektir. 2008 yılında hizmete başlayan müze, 1967 yılından bu yana Kanada'daki ilk ulusal müze olma özelliğini taşımaktadır. Aynı zamanda bu müzenin kuruluş amaçları arasında şehrin turistik faaliyetlerine ivme kazandırma amacı da vardır. İnsan hak ve sorumluluklarına ilişkin görüntülerin izletildiği müzede, dünyanın pek çok yerinde yaşanmış soykırımlara ait ögeler de yer alıyor.


Aziz Boniface Katedrali

aziz-boniface-katedrali.jpg

Manitoba bölgesinde yer alan bir Roma Katolik kilisesidir. Mimar Etieene Caboury tarafından dizayn edilmiştir. 19. yüzyıllarda yapımına start verilen katedral büyük bir yangında ağır hasar görmüştür. 1900'lü yıllarda yeniden inşa edilen katedral, Batı Kanada'nın en heybetli ibadethanelerinden biri haline geldi. 1972 yılından bu yana ibadete açılan kilise Jean-Baptiste Lagimodiere, Marie Anne Gaboury gibi önemli isimlerin ebedi istirahatgahıdır.


Esplanade Riel 

esplanade-riel-001.jpg

Winnipeg'in en harketli alanlarından Manitoba'da yer alan bir yaya köprüsüdür. Bölgeye canlılık katan Kırmızı Nehir (Red River) üzerine inşa edilmiştir. Colin Douglas Stewart ve Etienne Gaboury tarafından tasarlanan köprü, 2003 yılından bu yana hizmet vermektedir. Uzunluğu 197 genişliği 7, yapısal yüksekliği ise 57 metredir. Amerika kıtasında; geçiş yolu üzerinde restoran bulunan tek köprü olma özelliği taşımaktadır. 

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.