Charlottetown'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kanada'nın Charlottetown kenti bulunduğu bölgenin en büyük merkezlerinden biridir. Yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı Charlottetown'un gezilecek görülecek tarihi ve turistik mekanlarını yazımızda bulabilirsiniz.
Charlottetown'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Charlottetown Belediye Binası

Charlottetown Knet Konseyi'ne ev sahipliği yapan bina, 1887 ve 188 yılları arasında inşa edilmiştir. John Lemuel Phillips, Charles Benjamin Chappell gibi ünlü mimarlar tarafından tasarlanmıştır. Bölgede Romanesk Revival tarzında oluşturulan nezih mekanlardan biri olan belediye binası ilerleyen yıllarda gerçekleştirilen ekleme çalışmalarıyla daha da büyümüştür. Charlottetown'un en önemli sembolü olarak tanınan bina 1984 yılından bu yana Kanada'nın 'Ulusal Tarih Mekanları'ndan biri olarak belirlenmiştir. Charlottetown seyahatinde kentin belediye binasını mutlaka ziyaret ediniz. 

charlottetown-belediye-binasi.jpeg


Sanat Konfederasyonu Merkezi

sanat-konfederasyonu-merkezi.jpg

Charlottetown'da bulunan sahne sanatları için kurulmuş bir merkezdir. Yapımı 1960 yılında başlayan merkez binası Kraliçe II. Elizabeth tarafından 1964 yılında resmen halkın kullanımına açılmıştır. Mekanın her türlü finansal gideri bölge eyaleti hükümeti tarafından karşılanmaktadır. Büyük çaplı müzik gösterilerine ev sahipliği yapan merkez her yıl çeşitli konser ve festival organizasyonlarının adresi konumundadır. Sanat Konfederasyonu Merkezi 2003 yılından itibaren 'Ulusal Tarihi Mekan' statüsü kazanmıştır. Charlottetown'un tarihi ve turistik yerleri arasında önemli bir yere sahip olan merkezi mutlaka keşfedin.


Aziz Dunstan Bazilikası

aziz-dunstan-bazilikasi.jpg

1896 ve 1907 yılları arasında oluşturulmuştur. François Xavier Berlinguet tarafından dizayn edilen ve Roma Katolik kilisesi olarak faaliyet gösteren manevi yapı, 1916 yılında çıkan bir yangında ağır hasar görmüştür. Daha sonra yeniden inşa edilen bazilika Büyük George Caddesi üzerinde liman ile Sanat Konfederasyonu Merkezi arasında yer almaktadır. Yüksekliği 61 metredir ve çift kuleye sahiptir. 1990 yılından bu yana da ülkenin 'Ulusal Tarih Mekanları' arasında yer almaktadır. Kanada Charlettetown gezilecek yerleri içerisinde bu dini mekan özel bir mevkiye sahiptir. Dini mekan meraklılarının büyük ilgi gösterdiği Aziz Dunstan Bazilikasını Charlottetown gezi rehberinize eklemeyi unutmayın.


Eyalet Binası (Charlottetown)

eyalet-binasi.jpeg

1843 ve 1847 yılları arasında Roma ve Yunan mimari tarzıyla oluşturulmuş mükemmel bir yapıdır. Dünyaca meşhur mimar Isaac Smith tarafından tasarlanmıştır. Bu bina bölgenin en eski iki yönetim yerinden biri olarak ün kazanmıştır. Charlottetown Richmond ve Great George caddelerinin birleşim noktasında yer alan 'Eyalet Binası' 1973 yılından bu yana ulusal tarihi mekan statüsüyle korunmaktadır. Charlotte'nin tarihi ve turistik yerleri içerisinde değerli bir konumda yer alan ve bölge turizmine olumlu katkı sağlayan 'Eyalet Binası' öncelikleriniz arasında olmalı.


Victoria Park 

victoria-park.jpg

Victoria Park, Charlottetown'da bulunan şahane bir kıyı parkının adıdır. Yaklaşık 26 hektarlık alana sahip olan kamu parkı 1873 yılında kurulmuştur. Kraliçe Victoria'ya ithafen bu isimle anılan park peyzajlı alanları, mükemmel çiçekleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, heykelleri ves. ile kent insanının en fazla tercih ettiği dinlenme alanlarından biridir. Yakın geçmişte parka çocuklar için oyun parkı, ayrıca yüzme havuzu, tenis kortları ve beyzbol sahaları eklenmiştir. Charlottetown seyahatinizde yeşil bir alanda nefes almak istiyorsanız Victoria Park doğru bir seçim olacaktır.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.