Edmonton'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Edmonton yaklaşık 1 milyon nüfusuyla Kanada'nın en büyük merkezlerinden biridir. Tarihi ve turistik mekanlarıyla ünlü Edmonton'un gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Edmonton'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

West Edmonton Mall

492 bin metrekarelik geniş bir bölgeyi kapsayan West Edmonton Mall hem şehrin hem de Kanada'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. Postmodern mimari usulüyle oluşturulan alışveriş merkezi ünlü mimar Maurice Sunderland tarafından tasarlanmıştır. 1981 yılında hizmete açılan merkez mini bir şehir görüntüsü çizmektedir. Yüzlerce mağaza, otel ve restoranı bünyesinde barındıran, her yıl 30 milyondan fazla insanın giriş yaptığı alışveriş merkezidir. Edmontonla özdeşleşen merkez şehrin en meşhur mekanlarından biridir.

west-edmonton-mall.jpg


Alberta Kraliyet Müzesi

alberta-kraliyet-muzesi.jpg

1967 yılından bu yana faaliyet gösteren tarih müzesidir. Alberta eyaletinin tarihini insanlara aktarmak amacıyla kurulmuştur. Doğal tarih sergileri, entomoloji ve yaban hayatı sergisi ile çok fazla ilgi gören araknoloji sergileri sunulmaktadır. 1990 yılından sonra yeni koleksiyonlarla zenginleştirilem Alberta Kraliyet Müzesi, Edmonton seyahatlerinizde ilk rotalarınızdan biri olmalıdır.


Alberta Yasama Binası

alberta-yasama-binasi.jpg

Edmonton'da yer alan yasama meclisi binasıdır. Halkın büyük çoğunluğu tarafından 'The Ledge' olarak da anılmaktadır. 1907 ve 1913 tarihleri arasında inşa edilerek Edmonton'a kazandırılmış şaşalı bir yapıdır. Ünlü mimarlar Allan Merrick Jeffers ve Richard Blakey tarafından tasarlanmıştır. Edmonton'un sembollerinden biri haline gelen yapı 57 metrelik yüksekliğiyle göz doldurmaktadır.


William Hawrelak Parkı

edmonton-hawrelak-parki.jpg

Edmonton şehri içerisinde bulunan mükemmel bir kamusal parktır. Kuzey Saskatchewan Nehri ve Edmonton Nehri vadisinde harika bir konuma sahiptir. Önceleri 'Mayfair Park' olarak adlandırılan alan şehrin belediye başkanlığını da yapmış olan ünlü politikacı William Hawrelak'ın adını almıştır. Piknik ve spor alanları, muhteşem bitki örtüsü ve manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen park her yıl birçok konser, festival gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Edmonton'un tarihi ve turistik yerleri arasında anılan 'William Hawrelak Parkı' mutlaka keşfedilmelidir.


Robertson-Wesley Birleşik Kilisesi

robertson-wesley-birlesik-kilisesi.jpg

Şehrin batısında Oliver Mahallesi'nde bulunan bir ibadethanedir. 1914 yılından beri ibadete açık olan manevi mekan 1971'de farklı cemaatlerin birleşmesi sonucu daha geniş kitlelere ibadet imkanı sunmaya başlamıştır. Tanınmış mimarlar David S. Mcllroy ve G. H. McDonald tarafından tasarlanmıştır. Gotik mimari tarzını yansıtan birleşik kilise tamamıyla kırmızı tuğla ve taştan inşa edilmiştir. Edmonton seyahatinde, şehrin manevi dokusunu yansıtan bu muhteşem kiliseyi kesinlikle ziyaret edin.


Dawson Köprüsü

dawson-koprusu.jpg

Edmonton'da Kuzey Saskatchewan Nehri üzerine kurulan yaklaşık 100 yıllık bir köprüdür. Mavi korkuluklarıyla dikkat çekmektedir. Toplam uzunluğu yaklaşık 237 metre olan köprü tam 12,5 metre genişliğe sahiptir. Şehrin önemli turistik alanları içerisinde bulunan yapı 2010 yılında tadilat görmüş ve yine aynı yıl tekrardan hizmete açılmıştır.

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.