Kingston Ontario'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kanada'nın önemli merkezlerinden Kingston Ontario tarihi ve turistik açıdan önemli bir merkezdir. Yaklaşık 120 bin nüfuslu kentin gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Kingston Ontario'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Murney Kulesi

1846 yılında inşa edilen kulenin asıl ismi Murray Kulesi'dir. Ancak 'Murney Ailesi'nin sahibi olduğu Murney noktası üzerine inşa edildiğinden Kingston Ontariolularca 'Murney Kulesi' olarak telaffuz edilmektedir. Bölgeye ve Kingston Ontario Limanı' na tehdit oluşturabilecek unsurlara karşı askeri savunma amaçlı oluşturulan kule, Martello tipinde yapılmıştır. Murney Kulesi, Kanada'da bulunan Dünya Mirasları içerisinde yer aldığından uluslar arası bir şöhrete sahiptir. Tarihi Murney Kulesi'ni Kingston Ontario gezi rehberinize ilave edin.

murney-kulesi-001.jpg


Henry Kalesi

henry-kalesi.jpg

Amerikan İç Savaşı yıllarında 1862 yılında kurulmuş ve büyük mücadelelere şahit olmuştur. Bölgenin yakın tarihinde çok önemli bir misyon üstlenen Henry Kalesi Tennesse Nehri'nin kıyısında mükemmel bir görünüme sahiptir. 10 dönümlük sahayı içine alan kale, meydanı ve bölümleriyle görenleri büyülüyor. Kentin yakın geçmişine damgasını vuran ve adeta şehrin simgesi haline gelen Henry Kalesi, Kingston Ontario gezisinde atlamamanız gereken bir yerdir.


Agnes Etherington Sanat Merkezi

agnes-etherington-sanat-merkezi.jpg

Kingston Ontario'da bulunan bir sanat araştırma müzesidir. Seçkin koleksiyonları barındıran merkezde sanatçı görüşmeleri, sempozyumlar, konferanslar ve çalıştaylar da düzenlenmektedir. 1926 yılında kurulan merkez ülkenin önde gelen sanat merkezlerinden biridir. Keza bu kurumda 14. yüzyıldan kalma yaklaşık 16 bin eser sergilenmektedir. Bunun yanı sıra resim sergileri, kostümler, heykeller, dekoratif sanat ürünleri ve gümüş koleksiyonları sunulmaktadır. Emily Carr, Bernard Clark, Sarindar Dhaliwal, Willem Drost, André Fauteux, Vera Frenkel gibi pek çok ünlü sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan merkez, her yıl yüz binlerce misafirini ağırlamaktadır. Kingston Ontario seyahatiniz için ideal mekanlardan sayılabilir.


Ontario Göl Parkı

ontario-gol-parki.jpg

Cataraqui Körfezi'nin doğu tarafında yer alan belediye tarafından yönetilen kamusal bir parktır. Yaklaşık 15 hektarlık alana 1894 yılında kurulan park kentin en fazla tercih edilen dinlenme mekanı konumundadır. Piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuklar için oyun alanları ile mükemmel bir kompleks görüntüsü çizmektedir. Geçtiğimiz yıllarda kapsamlı bir yenileme ve ekleme çalışmasından geçen parka yeni yürüyüş ve bisiklet yolları, buz pateni pisti, voleybol sahası gibi önemli ilaveler yapılmıştır. Seyahatiniz esnasında rahat bir nefes almak ve yorgunluğunuzu atmak için Kingston Ontario'nun turistik yerlerinden biri olarak bilinen Ontario Göl Parkı'na gidebilirsiniz.


Loughborough Gölü

loughborough-golu.jpg

Kingston Ontario'nun kuzey kısmında bulunan bir göldür. Tam 18 kilometrekarelik bir alana sahip olan Loughborough Gölü'nün ortalama derinliği 14 metredir. En derin yeri 39 metreyi bulan gölün deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 124 metredir. Üzerinde 5-6 adet adacık bulunmaktadır. Birkaç balık türüne de ev sahipliği yapan göl ve çevresi Kingston Ontario'daki en mükemmel doğa manzaralarından birine sahiptir. 

Kanada Gezi Rehberi

''Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Gatineau Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Saskatoon Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Kelowna Gezilecek Yerler'' için tıklayınız....

''Lethbridge Kanada Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Halifax Tur Rehberi'' için tıklayınız...

''Charlottetown Gezilecek Kültür Yerleri'' için tıklayınız...

''Yellowknife Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Regina Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Winnipeg Tur Rehberi'' için tıklayınız....

''Edmonton Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Quebec Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

''Calgary Hakkında Bilgi'' için tıklayınız...

''Ottawa Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Montreal Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Vancouver Tatil Rehberi'' için tıklayınız...

''Toronto Gezi Rehberi'' için tıklayınız...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.