Regl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek

Regl döneminde cinsel ilişki yaşanması hakkında bilinmesi gereken gerçekler nelerdir? Regl dönemi ve regl sonrası cinsel istek var mıdır? İşte cevaplar;
Regl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek

Regl Öncesi Cinsel İstek

Regl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek

Regl öncesi ve regl dönemi, kadınların değişim yaşadıkları bir dönemdir. Bu dönemde kadınlar ruhsal ve fiziksel değişimlere uğramaktadırlar. Regl öncesinde yaşanan durumlara genel olarak regl öncesi gerginlik sendromu denilmektedir. Bu sendrom kadınların neler yaşadıklarını anlatmaktadır. Regl öncesinde kadınlar aşırı gergin bir dönem geçirmektedirler.

Regl öncesinde yaşanan fiziksel değişimler göğüslerin gerginleşmesi, göğüslerde ve vücutta şişlik gibi durumlardır. Ruhsal değişimler ise gerginlik, sinirlilik hali, iştah değişikliği, mutsuzluk, huzursuzluk ve cinsel istek değişimleri gibi durumlardan oluşmaktadır. Kadınlarda da cinsel istek erkeklerde olduğu gibi eşit düzeyde bulunmaktadır.

Regl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek

Cinsel istek, farklı nedenlerden dolayı artış ve azalma gösterebilmektedir. Bazı kadınlarda cinsel istek daha az iken, bazı kadınlarda ise daha fazladır. Regl dönemi öncesinde kadınlarda cinsel istek değişim göstermektedir. Bu durum her kadında farklı yaşanmaktadır. Bazı kadınlarda regl öncesi cinsel istek artışı görülürken bazı kadınlarda ise bu durumun aksine cinsel istekte azalma görülmektedir.

Regl dönemi öncesinde cinsel istekte azalma yaşanmaktadır. Kadınların regli öncesi yaşadığı zorlu durumlar, kadınların cinsel ilişkiden uzak durmalarına neden olmaktadır. Ancak bazı kadınlar bu durumu hafif atlatırlar. Bu nedenle cinsel ilişkiye karşı daha istekli olurlar. Regl dönemi cinsel ilişkiye girmekten kaçınmazlar.

Regli Döneminde Cinsel İstek

Regl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek

Regl döneminde cinsel istekte artış yaşanmaktadır fakat regl dönemi öncesinde olduğu gibi bu durumda kişiden kişiye değişim göstermektedir. Genel olarak regl öncesinde yaşanan sıkıntılar biter ve kadının rahatsızlığı hafifler. Sonrasında ise cinsel ilişkiye istekli olur.

Bazı kadınlar regl döneminde de zorlu bir süreç geçirmektedir. Bu dönemde yaşanan kanamalar kadında ağrı, kramp ve sancı oluşumuna neden olmaktadır. Bu durum kadınların kendilerini hasta gibi hissetmelerine sebebiyet vermektedir. Bu yüzden kadınların bazıları regl döneminde cinsel istekte azalma yaşamaktadırlar.

Regl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek

Aynı zamanda regl döneminde yaşanan regl kanaması kadının kendini temiz hissetmemesine neden olmaktadır. Erkeğin bu durumu itici bulacağını düşünmektedirler. Bu dönemde kadınlar erkeklerden uzaklaşmaktadırlar. Bunların yanı sıra regl döneminde cinsel ilişkiye girilmesi kişiden kişiye göre değişmektedir.

Bu durum genel olarak kişinin yaşayış tarzı ve inançlarına göre farklılık yaşamaktadır. Bu durumların bir araya gelmesi ile regl döneminde cinsel istek bitebilmektedir. Regl döneminde yaşanan sıkıntılardan ve cinsel ilişkinin sakıncalı olduğu yönde açıklamalardan dolayı kadınlar regl dönemi cinsel istek duymamaktadırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adet Döneminde Dikkat Edilmesi GerekenlerAdet Düzensizliğine Ne İyi Gelir?
Doğal Adet Söktürücü BitkilerAdete İyi Gelen İlaçlar ve Çaylar
Adet Söktürücü Yiyecekler ve İçeceklerReglken Cinsel İlişkiye Girmek Günah mı?
Regl Döneminde Cinsel İlişkiye Girmek Zararlı mıdır?Hamileyken Regl Olunur mu?
Erkeklerde Regl DönemiAdeti Söktüren Hareket ve Egzersizler
Adet Geciktirici Hap Nedir, Zararlı mı?Adet Gecikmesinin Sebepleri
Adet Düzensizliği ve NedenleriRegl Döneminde Şişkinlik
Adet Kanı Azlığı Neden Olur?Adet Sancısı Nedir, Neden Olur?
Adet (Regl) Döneminin Hesaplanması

Adet döneminde cinsel istek artar mı?

Adet döneminde cinsel istekte artış yaşanır. Regl dönemi öncesinde bu durum kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Regl öncesinde sıkıntılar biter, kadın rahatlar ve cinsel ilişkiye karşı istekli olur. Bazı kadınlarda ise cinsel istek olmaz.

Regl olunca neden cinsel istek artar?

Kadının libidosunun temelinde östrojen vardır. Kadın bedeni adet olmadan birkaç gün önce östrojen artışı yaşamaktadır. Regl olunan dönemde de artış devam eder. Bu yüzden cinsel istek oluşur.

Adet olan kadın zevk alır mı?

Adet döneminde kanamalar oluşur. Bu da östrojen seviyesindeki artışa neden olur. Artış sonrasında kadınların uyarılmaları kolaylaşır. Kan, daha kaygan hissetmenizi sağlayacağı için orgazm olma şansınız artar. Adet olan kadın normalden daha çok zevk alır.

Adet döneminde boşalınca ne olur?

Adet döneminde kadının boşalması daha kolaydır. Boşaldığı zaman ağrılar dahi giderilebilir. Hatta adet dönemi kısalır. Regl döneminde orgazm olmak hem ağrıları gideriyor hem de rahatlama sağlıyor.

Regl olan kadın sevişebilir mi?

Regl olan kadın sevişebilir. Cinsel ilişkiye girilmesinde bir sorun yoktur. Cinsel ilişkiye girdiğinde partnerinin prezervatif kullanması önemlidir. Bu dönemde rahim açık olacağı için mikrop kapma olasılığı vardır. Prezervatif olduğu taktirde mikrobun bulaşması imkansızdır.

Adetliyken sevişmek adeti keser mi?

Adetliyken sevişmek veya cinsel ilişkiye girmek rahatlama sağlamaktadır. Kadının ağrılarının gitmesini sağlar. Her türlü enfeksiyona karşı rahim ve rahim içi çok hassas olur. Prezervatif mutlaka kullanılmalıdır. İlişkiye girmenin sonucunda kanama kesilmez.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum