Gebeyken Adet (Regl) Olmak Mümkün Mü? Kaç Gün Sürer?

Hamilelik döneminde regl olunur mu ve adet dönemlerinde gebelik testi yaptırabilir mi sorularının cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.
Gebeyken Adet (Regl) Olmak Mümkün Mü? Kaç Gün Sürer?

Kadınlara özel bir durum olan adet (regl) döneminin birçok kez hamilelik döneminde de yaşandığı belirtilmiştir. Kadınların belki de yaşamları boyunca en önemli zamanlarından bir tanesi olan hamilelik dönemi hakkında merak edilenlere içeriğimizde yer verdik. Hamilelik döneminde regl (adet) olmak mümkün mü, gebelik testi yaptırılabilir mi, gerçekleşen kanamalar nelerdir ve regl (adet) kanaması kaç gün sürer gibi soruların cevabına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İşte hamilelik döneminde regl hakkında bilinmesi gerekenler...

Gebeyken Adet (Regl) Olmak Mümkün Mü?

hamileyken regl olmak

Yukarıda belirttiğimiz hamilelik dönemi ve regl süreci ile ilgili soruların cevabı kadınlar arasında farklılık gösterebilir. Kimi kadınlarda hamilelik döneminde yumurtalama süreci gerçekleşirken adet kanaması da tamamen durmaktadır. Bazı kadınlarda ise adet dönemi içerisinde kanama devam etmektedir.

Hamilelik döneminde dikkat edilmesi gereken konuların başında her kanamanın regl olarak algılanmaması geliyor. Hamilelik döneminde regl zannedilen birçok farklı kanama türü olabilmektedir.

Hamilelik Döneminde Regl (Adet) Kanaması ile Karıştırılan Kanama Nedenleri

Hamilelik döneminde, adet kanaması ile benzerlik gösteren ancak farklı sebeplerden dolayı gerçekleşen kanama türlerinden bazılarını sizler için inceledik.

1. Düşük Kanaması

hamileyken regl olmak

Gebelik döneminde yaşanan düşük kanamaları, çoğu zaman adet kanaması ile karıştırılan bir kanama türüdür. Kadınlar şunu bilmelidirler ki, hamilelik döneminde düşük gerçekleşmesi oranı ortalama %20 civarındadır. Düşük belirtileri arasında kanama ve lekelenme gibi birçok konu başı çekmektedir. İlk olarak düşük kanmalar gerçekleşse de bir süre sonra bu kanamalar şiddetlenebilmektedir.

2. Dış Gebelik Kanaması

hamileyken regl olmak

Hamilelik döneminde adet kanaması ani regl süreci ile karıştırılan kanamalardan bir tanesi de dış gebelik sürecinde yaşanan kanamadır. Bu sebepten ötürü başlayan kanamaya ek olarak karın ağrısı ve baş dönmesi de meydana gelmektedir. Eğer hamilelik döneminde yaşanan kanamaya ek olarak bu tür rahatsızlar yaşıyorsanız doktorunuza görünmeyi ihmal etmeyin.

3. Doğum Kontrolü Sonrası Kanama

hamileyken regl olmak

Doğum kontrol hapları kullanmaya başlayan kadınlarda genel olarak adet düzensizliği görülmektedir. Eğer cinsel ilişkiden sonra doğum kontrol hapı kullandıysanız bu durum adet kanamanızın süresini de etkilemektedir.

4. Hormonal Değişikliklerden Kaynaklanan Kanama

hamileyken regl olmak

Kadınların, regl döneminde yaşanan kanama ile karıştırdıkları kanama türlerinden bir tanesi de hormanal değişikliklere bağlı olarak gerçekleşen kanamalardır. Gebelik döneminde vücutta büyük bir değişim yaşamasından dolayı zaman zaman adet kanamasına benzer kanamalar meydana gelebilmektedir.

Hamilelikte Adet (Regl) Kanaması Kaç Gün Sürer?

hamileyken regl olmak

Hamilelik döneminde regl yani adet kanamasının gerçekleşebileceğini yukarıda tüm yönleriyle sizlere anlattık. Peki, hamilelik döneminde yaşanan adet (regl) kanaması kaç gün sürmektedir? Bu sorunun net bir cevabı yoktur. Genel olarak ise hamilelik döneminde adet kanaması 2 ya da 3 kez görülmektedir. Yaşanan regl süreci aslında hamilelikten önceki adet kanamalarına göre de değişiklik göstermektedir.

Adet Döneminde Gebelik (Hamilelik) Testi Yapılabilir mi?

hamileyken regl olmak

Kadınların regl döneminde merak ettiği konularında başında gelen bir diğer husus ise “adet döneminde gebelik testinin yapılıp yapılmayacağıdır.” Peki, adet döneminde gebelik testi yapılır mı? Adet döneminde gerçekleştirilen gebelik testleri ne kadar doğrudur?

Regl (adet kanaması) kadın rahminin içerisinden gelen bir kanama türüdür. Dokudan meydana gelen kanama, bebeğin vücuda yapışmasını ve beslenmesini sağlayan bir sürecin habercisidir. Bu durum eğer hamilelik döneminin dışında gerçekleşirse her ay yumurtalıkların yeniden hazırlanmasını ve üst tabakadan yer alan bölgenin kanayarak yerine yeni ve daha sağlıklı bir tabakanın gelmesini sağlar.

Hamilelik Testi (Beta HCG Testi)

hamileyken regl olmak

Kadınların gebelik döneminde yaptığı testin adı "Beta HCG" olarak bilinmektedir. Genel olarak adet döneminde hamilelik olasılığı düşük olabilir ama bu durum her zamankinden farklı ise regl döneminde bu test yapılabilir. Burada çıkan sonuca göre hamile olup olmadığınız öğrenebilirsiniz.

Kısaca belirtmek gerekirse, adet döneminde yapılan gebelik testinde sonuç pozitif çıkarsa yüksek ihtimal hamilesiniz. Çünkü adet kanaması yaşanan sıvıdan dolayı test ortamında hamilelik pozitif olarak gerçekleşmemektedir. Yapılan test sadece hamilelik döneminde yaşanan bir sıvıyı test etmektedir. Eğer adet döneminde yaptığınız gebelik testinde bu sıvı salgılanırsa hamile olma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hamileyken İçilebilecek Bitki ÇaylarıHamilelik Belirtileri Nelerdir?
Anne Hastalıkları Bebeğe Geçer mi?Doğum Çatlakları İçin Doğal Kür
Hamilelikte Çatı AğrısıHamilelikte Bel Fıtığı ve Tedavisi
Gebelikte İlaç ve Vitamin KullanımıGöğüs Ucu Kremi Önerileri
Hamilelik Lekeleri İçin ÖnerilerSüt Arttırıcı Takviye Önerileri

Adet olsan bile hamile olabilir misin?

Adet döneminde hamile kalmak mümkün değildir. Gebe olmak, adet döngüsündeki yumurtlama oluşumuna bağlıdır. Yumurta da yumurtlamadan sonra 12-24 saat arasında canlılığını koruyabilmektedir.

Hamileyken adet görme kaç gün sürer?

Gebeyken özellikle ilk 3 ayda üstüne görmek adı verilen kanamalar ortaya çıkmaktadır. Bu kanamalar 6 ile 12 gün arasında devam etmektedir.

Regl olduğu halde hamile kalınır mı?

Adet görmek kişinin hamile olmadığını göstermektedir. Ancak nadir durumlarda üstüne görmek olarak tabir edilen adet kanamalarının görünmesi mümkündür.

Hamilelikte görülen adet kanaması nasıl olur?

Halk arasında üstüne adet görmek olarak bilinen bu durum, gerçek bir adet kanaması değildir. Bu durum gebeliğin başında meydana gelen ve rahmin iç tabakasına yerleşmesinden kaynaklanan kanamadır.

Hamilelikte ilk ay adet olur mu?

Hamileyken regl olunur mu sorusunun cevabı hayırdır. Çünkü yumurtalama süreci sona erdiği için regl olunmaz. Ancak bazı durumlarda 2-3 ay boyunca üstüne görme adı verilen kanama ortaya çıkabilmektedir.

2 ay düzenli adet gören hamile olabilir mi?

Halk arasında üste görme olarak bilinen düzenli adet görme sırasında da hamile olunabilir. Kişinin adetleri bu dönemde kesilmeyebilir. Bu durum en fazla üç ay boyunca devam edebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum