Hamileyken İçilebilecek En İyi 10 Bitki Çayı Önerisi

Hamilelik döneminde yedikleriniz kadar içtiklerinize de dikkat etmelisiniz. İçeriğimizde gebelik döneminde tüketilebilecek bitki çaylarını bulabilirsiniz.
Hamileyken İçilebilecek En İyi 10 Bitki Çayı Önerisi

Hamileyken İçilebilecek Bitki Çayları

Hamilelik sürecinde anne adaylarının zaman zaman vücut direnci düşebilir ve bağışıklık sisteminde aksaklıklar meydana gelebilmektedir. Bu tarz problemleri en aza indirmek ve vücut direnci ile bağışıklık sistemini güçlendirmek için bazı bitki çayları tüketilebilmektedir.

Uzmanlar hamilelerin tüketebileceği çaylar olarak ıhlamur, papatya, rezene, zencefil, kuşburnu, melisa, Acerola kirazı, lavanta, hurma ve nane çaylarını önermektedir. Bu çayları doktorunuzun onayını almak kaydıyla tüketebilirsiniz.

Hamileler İçin En İyi 10 Bitki Çayı

İşte hamilelerin tüketebileceği bitki çayları...

1. Ihlamur Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamilelik sürecinde tüketilebilecek bitki çaylardan birisi ıhlamurdur. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde çok büyük etkisi bulunan bitki çayı aynı zamanda grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarına karşı da bire birdir.

2. Papatya Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamilelik sürecinde içilmesi gereken bitki çayları arasında en çok önerilen çay papatyadır. Uyku problemi yaşayan anne adaylarına tavsiye edilen bu çayda sakinleştirme özelliği de bulunmaktadır. İdeal miktarın üzerine çıkmadığınız sürece papatya çayının herhangi bir zararının olmadığını söyleyelim.

3. Rezene Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamileyken içilmesi gereken bitki çaylarından bazıları doğum gerçekleştikten sonra döneme de etki edebilmektedir. Bunlardan en önemlisi de rezene çayıdır. Doğumdan sonra anne sütünün arttırılmasında etkili olan bu çayı düzenli olarak tüketmenizi öneriyoruz.

4. Zencefil Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamileyken içilmesi gereken bitki çaylarından olan zencefil, sık sık yaşanan mide bulantısını en aza indirir. Bu sayede özellikle hamileliğin ilk haftalarında yaşanan bulantı probleminden kurtulabilirsiniz. Ayrıca bu çayın midede yaşanan şişlikleri indirmede etkili olduğunu da söyleyelim.

5. Kuşburnu Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamileyken bütün anne adayları dirençli ve güçlü olmak zorundadır. Kuşburnu çayı bu etkiyi sağlamasının yanında vücudun içerisinde hamilelik döneminde oluşan birçok ödemin atılmasında da yardımcı olmaktadır. Bu sayede hamilelik yüzünden aldığınız kilolardan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

6. Melisa Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamilelik döneminde içilecek bitki çayları arasında belki de en çok bilineni melisa çayıdır. Çay, içerisinde yer alan besinler sayesinde aniden değişen hormonsal denge durumunda gerilen sinirleri gevşetmektedir. Bu da kişiye sakinleştirici etkide bulunmaktadır. Ayrıca melisa çayı sayesinde uykuya zor dalan anne adaylarının rahat bir şekilde uyuyabileceğini söyleyebiliriz.

7. Acerola Kirazı Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamile olan anne adaylarının tüketebileceği bitkisel çaylardan bir diğeri de Acerola kirazı çayıdır. Bu bitkisel çay içerisinde yoğun miktarda bulunan C vitamini ile bağışıklık sisteminin etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu sayede viral hastalıklara yakalanma ve düşük riski en düşük seviyeye iner. Ek olarak bu çayın rahim kaslarının gelişmesine, güçlenmesine ve doğumun daha basit olmasına katkı sağladığını belirtelim.

8. Lavanta Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamilelik sürecinde alınan kilolar yüzünden kasık ve diğer birçok bölgede ağrılar meydana gelir. Rahatlatıcı etkisi sayesinde kas spazmlarını en düşük seviyeye indiren lavanta çayı, stres ve kaygıyı da gidermektedir. Özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilen bu çayın sizi soğuk algınlığı ve gripten koruyacağını söyleyelim.

9. Hurma Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamilelik sürecinde pek çok kadın kansızlık sorunu ile karşı karşıya kalır. Hurma, vücudun ihtiyacı olan folik asitin bir miktarını karşılayabilmektedir. Eğer sizler de hamilelikte kansızlık sorunu yaşıyorsanız 2-3 günde bir hurma yiyebilir ya da az miktarda hurma çayı tüketebilirsiniz.

10. Nane Çayı

hamilelikte içilebilen bitki çayları

Hamilelikte içilebilecek bir diğer bitki çayı ise nane çayıdır. Hamileliğin ilk zamanlarında ortaya çıkan bulantıyı kesmede oldukça etkili olan nane çayı, ferahlatıcı ve sakinleştirici özelliği sayesinde çok sevilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hamileyken Regl Olunur mu?Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Anne Hastalıkları Bebeğe Geçer mi?Doğum Çatlakları İçin Doğal Kür
Hamilelikte Çatı AğrısıHamilelikte Bel Fıtığı ve Tedavisi
Gebelikte İlaç ve Vitamin KullanımıGöğüs Ucu Kremi Önerileri
Hamilelik Lekeleri İçin ÖnerilerSüt Arttırıcı Takviye Önerileri

Hamilelikte hangi çaylar içilebilir?

Gebe olduğunuz zamanlarda hayatınızdan çoğu yiyecek ve içeceği çıkartmanız gerekiyor. Ancak yine de içebileceğiniz bazı çaylar bulunuyor. Hamileyken tüketilebilecek bitki çayları arasında nane, ıhlamur, zencefil, hurma, lavanta, acerola kirazı, kuşburnu, melisa ve rezene çayları yer alıyor. Bu çayları günde en fazla 2 fincan olmak üzere tüketebilirsiniz.

Hamilelikte hangi bitki çayları tüketilmemelidir?

Hamilelik süresi boyunca tüketilmemesi gereken bitki çayları sinameki, fesleğen, ekinezya, zencefil, keten tohumu ve ahududu gibi çaylardır. Bu çaylar hamile olan anne adayı tarafından sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini yükseltebilir. Bu nedenle bu çayları içen anne adayları günde iki bardaktan fazla tüketmemelidirler.

Gebelikte bitki çayı içilebilir mi?

Uzmanlar hamile olan kişilerin nane, limon ıhlamur, yeşil çay gibi güvenli bitki çaylarını günde 1 fincan tüketebileceğini söylemektedir. Ancak ölçüsünü kaçırmamanız gerektiğini hatırlatalım.

Hamilelikte çay yerine ne içilmeli?

Hamilelik döneminde çoğu çayın tüketimi önerilmemektedir. Bu çayların yerine su, taze meyve suları veya süt tüketimi yapılabilir. Bunların yanında sıcak içecek olarak ise salep, sıcak çikolata ve sütün içilebileceğini söyleyelim.

Hamilelikte sabah kahvaltısında ne içilmeli?

Hamilelik kasılma, kramp, bulantı ve tansiyon değişikliklerini beraberinde getirmektedir. Bu etkileri önlemek için kahvaltıda mutlaka süt grubu yiyecek ve içecekleri tüketmenizi öneriyoruz. İçecek olarak sıcak süt içebilirsiniz.

Hamilelikte ıhlamur çayı içilebilir mi?

İlk önce doktorunuza danıştıktan sonra günde en fazla iki bardak olmak şartıyla ıhlamur çayı tüketebilirsiniz. İyi bir terletici olan ıhlamur çayı vücudunuzun ferahlamasına ve sakinleşmesine yardımcı olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum