Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?

Regl döneminde cinsel ilişkiye girmek günah mıdır? Günah ise sebebi nedir? Adet döneminde cinsel ilişkiye girmenin sakıncaları nelerdir? İşte tüm detaylar;
Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?

Regl Döneminde Cinsel İlişki

Regl döneminde cinsel ilişkiye girilmesi hekimler tarafından önerilmemektedir. Bu dönemde kadın birtakım değişiklikler yaşamaktadır. Bunlar genel olarak ruhsal değişiklikler ve bedensel değişikliklerdir. Kadın bu dönemde kendini huzursuz hissetmektedir.

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Regl döneminde kadınlar sancılar ve kramplar yaşamaktadır. Bu nedenle zorlu bir dönemdir. Regl döneminde doktorlar cinsel ilişkiden uzak durulmasını önermektedir. Nedeni ise tıbbi ve hijyendir. Bu dönemde kadın ve erkek cinsel ilişkiye girer ise enfeksiyon kapma riski yaşayabilir. Bu nedenle regl döneminde cinsel ilişki doğru bulunmamaktadır.

Regl Döneminde Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Regl döneminde cinsel ilişkiye girmek genellikle kişilerin dini inançlarıyla da bağlantılıdır. Birçok dinde bunun bir önemi yoktur. Ancak bazı toplumlarda bu dönemlerde kadınlara kesinlikle yaklaşılması yasaklanmıştır.

Bazı dinler ve toplumlarda kadınlar regl dönemi sebebiyle aşağılanmıştır fakat İslam dininde kadına verilen önem kadını regl döneminde korumaya almıştır. İslam dininde regl döneminde cinsel ilişkiye girmek haram kılınmaktadır.

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Regl döneminde cinsel ilişki haram kılındığı gibi, bu dönemde cinsel ilişkide bulunan kişilerin tövbe etmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu kişilerin kefaret ödemesi gerekmektedir. Kefaret para ödenmesi gerektiği anlamına gelmektedir.

Tıbbi açıdan kadının sağlığı açısından önerilmediği gibi, İslam dininde de kadınların sağlığı açısından regl döneminde cinsel ilişki önerilmemekte ve haram kılınmaktadır. Bu dönem kadınlar için zorlu bir dönemdir.

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Kadınlar regl dönemlerinde ağrı, sancı ve kramp yaşamaktadırlar. Bundan dolayı regl döneminde cinsel ilişki, kadına eziyet vermemesi için yasaklanmıştır. Bu durum kadının korumanın amacıdır. İslam dininde kadına verilen değerin kanıtlarından biri olduğu görülmektedir. Yani İslam dininde regl döneminde cinsel ilişki günah olarak görülmektedir. Hatta haram kılınmıştır.

İslamda Regl Dönemi Cinsel İlişki

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Kur'an-ı Kerim' de şöyle buyurulur;

Ey Muhammed! Sana kadınların ay halini (hayız) soruyorlar. De ki; o bir ezadır.

Ay halindeyken onlardan ayrılın; temizleninceye kadar onlara yaklaşıp cinsi münasebette bulunmayın. İyice temizlendikleri zaman Allah'ın emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah (her ay temizlendiklerinde kadınlarına) dönenleri sever. (O) İyice temizlenenleri (ay halinde önden ve arkadan cinsel ilişkiye girmekten kaçınanları da) sever."*

Allah'ın Resulü 'nün eşlerinden Hz. Âişe (r.anha) şöyle anlatıyor:

(Eşleri olan) bizlerden biri âdet gördüğü zaman Allah'ın Resulü ona göbekle dizler arasını örten bir örtü örtünmesini (giymesini) emir buyurur, sonra da (tenlerin temasını içerir şekilde) onunla beraber yatardı.

Hz. Âişe (r.anha) anlatıyor:

Eşleri olan bizlerden biri âdet gördüğü zaman Allah'ın Resulü (âdet gören eşine göbekle dizler arasını örten) genişçe bir örtü örtünmesini emreder, sonra da onun göğüslerine yönelirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adet Döneminde Dikkat Edilmesi GerekenlerAdet Düzensizliğine Ne İyi Gelir?
Doğal Adet Söktürücü BitkilerAdete İyi Gelen İlaçlar ve Çaylar
Adet Söktürücü Yiyecekler ve İçeceklerRegl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek
Regl Döneminde Cinsel İlişkiye Girmek Zararlı mıdır?Hamileyken Regl Olunur mu?
Erkeklerde Regl DönemiAdeti Söktüren Hareket ve Egzersizler
Adet Geciktirici Hap Nedir, Zararlı mı?Adet Gecikmesinin Sebepleri
Adet Düzensizliği ve NedenleriRegl Döneminde Şişkinlik
Adet Kanı Azlığı Neden Olur?Adet Sancısı Nedir, Neden Olur?
Adet (Regl) Döneminin Hesaplanması

Regl iken cinsel ilişkiye girersek ne olur?

Reglken cinsel ilişkiye girmek kanamayı artırmaz. Adet kanamalarının ana nedeni hormonal değişime bağlı rahim içi zarın dökülmesidir. İlişkinin buna bir etkisi yoktur. Adetliyken cinsel ilişkiye girdiğimiz zaman korunursak hiçbir şekilde sorun yaşanmaz.

Regl döneminde cinsel ilişkiye girmek zararlı mı?

Adet döneminde cinsel ilişkiye girmek zararlı değildir. Reglin 3. gününden itibaren cinsel ilişkiye girilebilir. İlişkiye girmeden önce korunmak çok önemlidir. Korunulmadığı taktirde erkekte veya kadında cinsel yolla bulaşabilecek enfeksiyonlar ortaya çıkabilir.

Dinen adetin kaçıncı günü ilişkiye girilir?

Adet halinde olan kadınla birliktelik yaşamak haramdır. Adet süresinin sonunda cinsel ilişkiye girilebilir.. Adet sonrasında temizlendikleri zaman ilişki helal olmaktadır. Dinen adetin son günü ilişkiye girilmelidir.

Adetliyken eşini boşaltmak günah mı?

Adetliyken cinsel ilişkiye girilmez. Eşinizi el yardımıyla boşaltmak doğru değildir. Adetin son günü eşinizle cinsel ilişkiye girebilir, dilerseniz boşaltabilirsiniz. Onun dışında adetliyken eşinizi boşaltmak dinen doğru olmayacaktır. Bakara suresinin 222 ayetinde ay halindeki "kadınlarla cinsel ilişkide bulunmayın." denmiştir.

Adetliyken ön sevişme günah mıdır?

Adet sırasında ön sevişme yapmak caizdir. Erkeğin, kadının göğsünden zevk almasına izin verilir, bu harekette salgı yani süt tüketilmediği sürece caizdir. Erkekte de zevk suyu denilen meni gelmediği sürece caizdir.

Adet kanını bir erkeğin görmesi günah mı?

Adet sırasında kadınla cinsel münasebete girmek haramdır. Erkeğin kadının adet kanını görmesi günah değildir fakat cinsel organını görürse caiz olabilmektedir. Erkeğin, kadının adet dönemi olduğu süre boyunca dikkatli olması gerekir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum