Adet Söktürücü İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Egzersizler

Adet günlerini sıkıntılı geçiren kadınlar için en yararlı bitkileri, çayları, içecekleri, egzersizleri, hareketleri, yiyecekleri ve ilaçları araştırdık.
Adet Söktürücü İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Egzersizler

Adet Söktürücüler

Adet söktürücü yöntemler her kadın tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Aşağıda vermiş olduğumuz yöntemleri deneyerek adet sancısından kurtulmanız mümkündür.

Adet söktürücü çaylar arasında papatya çayı, kekik çayı, kantaron çayı, biberiye çayı, melisa çayı, nane çayı gibi şifalı çaylar yer alır.

Adete iyi gelen içecekler ananas suyu, şeker kamışı suyu, elma sirkesi, kekik suyu, maydanoz suyu ve alıç olarak biliniyor.

Adeti söken bitkiler olarak dereotu, biberiye, kekik, civanperçemi, kantaron, ısırgan otu, havuç tohumu, kiraz sapı, papatya, zencefil, hayıt otu, rezene, melisa otu, nane öne çıkıyor.

Adeti kesen ilaçlar sırasıyla Cyclo, Tarlusal, Mazejik, Naprosyn, Luteynyl, Duphaston, Advil Liquigel, Parol'dur. Bu ilaçlar yaygın olarak adet söktürücü ilaç isimleri olarak bilinir. Adet ağrısını kesmeye yardımcıdır.

Hızlı adet sökücü yiyeceklerin içerisinde ananas, incir, havuç, muz, tavuk, balık, kırmızı et, kepekli ekmek, yumurta, yulaf, dereotu, kereviz tüketildiği zaman adetin hızlıca giderilmesinde büyük rol oynuyor.

En İyi Adet Söktürücüler Listesi

BitkilerÇaylarBesinlerİlaçlarEgzersizler
RezeneBiberiye çayıSoğanCycloMekik
PapatyaKekik çayıHavuçTarlusalSquat
KekikAda çayıAlıçMazejikKoşu
KantaronZencefil çayıNarNaprosynStanding Twist
CivanperçemiKantaron çayıDereotuLuteynylTwisted Crunch
BiberiyeHayıt otu çayıMaydanozDuphastonTers Crunch
TarhunPapatya çayıKerevizAdvil LiquigelMakas
MelisaCivanperçemi çayıNarParolBicycle Cruch
NaneMelisa çayıAnanasPiroksikamMountain Climber
Isırgan otuNane çayıİncirİndometazinKobra
AdaçayıDere otu çayıMuzAspirinKurbağa
ZencefilKarabaş otu çayıBalıkİburofenYoga
Kiraz sapıKırıkkilit otu çayıTavukKetorolakPilates
Havuç tohumuIsırgan otu çayıKırmızı etSelekoksibDağ
Kuş dili bitkisiAnason çayıYumurtaMetamizolMasa

Regl Söktürücü Bitki Çayları

Adete İyi Gelen İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Egzersizler

Adet sancılarına iyi gelen çaylar içerisinde rezene çayı, kekik çayı, biberiye çayı, civanperçemi çayı, kantaron çayı, papatya çayı, ısırgan otu çayı, adaçayı, zencefil çayı, kiraz sapı çayı, kuş dili çayı, havuç tohumu çayı, melisa çayı, nane çayı, tarhun çayı yer alır.

Antioksidan ve C vitamini içeren çaylar adet kanamaları için etkilidir. Dönemin başında ortaya çıkan ağrılardan kurtulmak için bu çaylar tüketilebilir. Regl ağrılarını gideren aynı zamanda oluşan bel ve sırt ağrılarına da iyi gelen çaylar günde 1 defa veya 2 defa içilir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz çaylar vücuda rahatlık verir, adet sancılarını ciddi oranda azaltır. Sinirleri gevşeten çaylar bol sancılı, dayanılmaz acıların ortadan kalmasını sağlar. Ayrıca bu çayları tüketerek regl döneminizi düzene sokabilir, ağrıları en aza indirebilirsiniz.

Adet Söktürücü Bitkiler

Adete İyi Gelen İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Egzersizler

Adet söktürücü bitkiler arasında maydanoz, zencefil, rezene, fesleğen, kekik, dereotu, nane, melisa otu, kiraz sapı, papatya, havuç tohumu, civanperçemi, kantaron yer alıyor. Bu bitkiler adet sancısını kısa süre içerisinde gideriyor.

Regl döneminizin daha az sancılı geçmesine yardımcı olan bu bitkiler aynı zamanda regl dönemizin düzenli olmasını sağlar. Şiddetli regl ağrısı yaşayan kişiler kesinlikle yukarıda tavsiye ettiğimiz bitkileri denemelidir. Regl döneminizdeki ağrıları hafifletmek için maydanoz, zencefil, nane gibi bitkileri sabah kahvaltısında tüketmeniz önerilir. Adet döneminde günde bir kez tüketerek ağrılarınızı azaltmanız mümkündür.

İlginizi Çekebilir
Doğal Adet Söktürücü Bitkiler

Adete İyi Gelen İlaçlar

Adete İyi Gelen İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Egzersizler

Adet sancısına iyi gelecek ilaçlar Mazejik, Naprosyn, Luteynyl, Duphaston, Advil, Liquigel, Parol, Cyclo, Tarlusal ağrıyı kesmeye yardımcıdır. Doktorunuzdan reçeteli bir şekilde alabileceğiniz ilaçlardır. Tezgah üstünde reçete olmadan satılan regl ağrısını kesen ilaçlar ise İbuprofen, Asetaminofen, Naproksen'dir.

Bu ilaçlar regl döneminde aşırı ağrı yaşanmadığı sürece tüketilmemelidir. Eğer kişi kramp girme gibi rahatsızlıklar yaşıyor, sırtta sürekli ağrı hissediyorsa yukarıda önerdiğimiz ilaçları kullanabilir. Tezgah üstü ilaçları da almadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Hızlı Adet Söktürücü İçecekler

Adete İyi Gelen İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Egzersizler

Adetin hızlı bir şekilde geçmesini sağlayacak içecekler elma sirkesi ve su, maydanoz suyu, alıç, ananas suyu, portakal suyu, şeker kamışı suyu, kekik suyu, ıhlamur, limon suyu ya da limonata hızlı adet söktürücüdür.

Ferahlamanıza ve rahatlamanıza yardımcı olacak bu içecekler sayesinde adet sancısından kurtulmak mümkündür. Adetliyken işe veya okula gitmeden önce yukarıda önerdiğimiz içecek karışımlarını tüketerek ağrılarınızın azalmasını, daha sakin bir regl döneminin geçmesini sağlayabilirsiniz. Bu içecekleri adet dönemlerinde deneyerek ağrının nasıl geçeceğine dair tecrübe kazanmış olursunuz. Hızlıca hazırlanabilen içecekler regl sancılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Adet Söktürücü İçecekler

Adeti Söktüren Yiyecekler

Adete İyi Gelen İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Egzersizler

Adet sancılarını yok eden yiyecekler incir, havuç, muz, tavuk, kepekli ekmek, kereviz, dereotu, yulaf, yumurta, incir, ananas, balık, kırmızı et, kereviz, tarçın, nar, portakal, greyfurt, çilek, limon, mandalinadır.

Bu yiyecekler tüketildiği andan itibaren regl sancılarınızı hafifletecektir. Haftanın her günü 1 adet yukarıda bahsettiğimiz yiyecekleri tüketerek adet döneminizin daha rahat geçmesini sağlamanız mümkündür. Regl ödeminden kurtulmak ve regl döneminin sancısız geçmesini sağlamak için bahsetmiş olduğumuz yiyecekleri tüketmeye özen gösterin. Geciken regl dönemleri için de gün içerisinde bu yiyecekleri tüketebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir
Adet Söktürücü Yiyecekler

Adet Ağrılarını Azaltan, Sökülmeye Yardımcı Egzersizler ve Hareketler

Adete İyi Gelen İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Egzersizler

Adet döneminde sancıları kesecek egzersizler ve hareketler şunlardır; Mekik, squat, tempolu bir şekilde koşmak, sabahları yürüyüş yapmak, ayakta bükme hareketi, twisted crunch, ters crunch, stability ball knee tuck, makas, bicycle crunches, mountain climber hareketlerini yapabilirsiniz.Yukarıda bahsetmiş olduğumuz egzersizler regl dönemleri bol sancılı ve dayanılmaz acılarla geçen kadınlar için mutlaka yapılması gereken egzersizlerdir. Bu hareketler yapıldığı taktirde regl ağrılarını dindirmek mümkündür. Hareketlerin yavaş yavaş yapılması gerekir. Düzenli olarak yapıldığında daha etkilidir. Regl döneminin daha az sancılı geçmesini sağlayan egzersizler kanamanın hızlıca bitmesine de yardımcıdır. Adet söktürücü hareketlerin başında sabah uyandıktan sonra yürüyüş yapmak gelir. Yürüyüş yapmak kan dolaşımının hızlanmasını sağlar, regli ağrılarını azaltır. Regli geçirecek en pratik egzersiz ise bağdaş kurup karnınıza doğru yatmaktır.

Regl ağrılarınıza iyi gelecek besinler için aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz.

Amazon
Fiyatlarını Gör
Adet
Söktürücüler
Aradığın
Fiyatları Gör
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adet Döneminde Dikkat Edilmesi GerekenlerAdet Düzensizliğine Ne İyi Gelir?
Doğal Adet Söktürücü BitkilerAdet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler
Regl Döneminde Cinsel İlişkiye Girmek Zararlı mıdır?Regl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek
Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?Hamileyken Regl Olunur mu?
Erkeklerde Regl DönemiAdeti Söktüren Hareket ve Egzersizler
Adet Geciktirici Hap Nedir, Zararlı mı?Adet Gecikmesinin Sebepleri
Adet Düzensizliği ve NedenleriRegl Döneminde Şişkinlik
Adet Kanı Azlığı Neden Olur?Adet Sancısı Nedir, Neden Olur?
Adet (Regl) Döneminin Hesaplanması

Adet Söktürücü Çaylar Hangileridir?

  • Rezene
  • Papatya
  • Kekik
  • Kantaron
  • Civanperçemi
  • Biberiye
  • Tarhun
  • Melisa
  • Nane
  • Isırgan otu
  • Adaçayı
  • Zencefil
  • Kiraz sapı
  • Havuç tohumu
  • Kuş dili bitkisi

En İyi Adet Söktürücü Yiyecekler Nelerdir?

  • Zerdeçal
  • Dereotu
  • Muz
  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Rezene tohumu
  • Fındık
  • Fıstık
  • Ceviz
  • Badem
  • Kereviz
  • Havuç
  • Maydanoz
  • Soğan
  • Çörek otu
  • Çiriş otu
  • Soya fasulyesi
  • Tahıl ürünleri
  • Hurma
  • Pırasa

Adeti en çabuk ne söktürür?

Adeti hızlı bir şekilde söktürmek için ananas, incir, papatya çayı, havuç gibi besinler tüketilebilir. Çaylar arasında ise kekik çayı, kantaron çayı, ada çayı gibi çayları da tüketilerek adet kolayca söktürülebilir.

Adet söktürücü çay evde nasıl yapılır?

Evde adet söktürücü bir çay yapmak istiyorsanız ilk olarak biberiye ve papatya bitkilerini alın. Çay şeklinde demleyerek içmek adeti söktürür. Bu yüzden bu bitkileri suyun içerisinde demlemeye bırakın. En son çayınızı süzüp için.

Adet söktürücü evde ne yapabilirim?

Evde adet söktürücü karışımlar hazırlamak için kekik, alıç, kantaron çayı, çörekotu, tarçın, adaçayı, papatya çayı, biberiye çayı gibi ürünleri tüketebilirsiniz. Bu yöntemler adetin sökülmesini sağlayacaktır.

Adet kanamasını en hızlı ne keser?

Adet kanamasını hızlıca kesmek istiyorsanız doğal bitki çaylarını, limon ve suyu bol bol tüketmek gerekir. Adet kesici şeyler arasında vitaminler de yer alır. İlaç tüketimi adetin kesilmesine neden olmaktadır.

Ada çayı regl söktürür mü?

Ada çayı regl söktücü bir besindir. Adet dönemleriniz ada çayı içtiğinizde daha ağrısız ve kansız geçer. Mide bulantısı, baş ağrısı, yorgunluk gibi durumlarına azalmasına büyük oranda yardımcı olur.

Adeti hızlandırmak için ne yapmalı?

Adeti hızlandırmak için sıcak banyo yapmak iyi bir yöntemdir. Sıcak bir küvete uzanmak, vücudun rahatlamasına, stresin azalmasına ve adetin beklenen zamandan daha erken gelmesine yardımcı olur.

Adeti ne söker?

Adet söktürücü bitkiler ve besinler arasında kekik, kantaron çayı, çörek otu, tarçın, adaçayı, yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, portakal, greyfurt, havuç, papatya çayı, menekşe çayı, kereviz otu, maydanoz gibi besinler yer alır.

Adet kanamasını en hızlı ne keser?

Adet kanamasını hızlıca kesmek için mutlaka bol bol su tüketmeniz gerekir. Doğal bitki çaylarını evinizde yaparak adet kanamasını durdurmanız mümkündür. Regl döneminde tüketilen ilaçlar da ağrıların kesilmesini sağlar. Sirke içmek, limonlu su, ananas suyu, portakal suyu gibi içecekleri de deneyerek adet kanamasını kesebilirsiniz.

Regl gecikmesinde reglin sökülmesi için ne yemem lazım?

Regl gecikmesi gibi bir durum yaşandığı zaman reglin hızlıca gelmesi için çörek otu, rezene tohumu, tarçın, susam tohumu, zencefil gibi besinleri tüketebilirsiniz. Bu besinler adetinizin daha hızlı gelmesini sağlayacaktır.

Adet olmak için evde ne yapılır?

Hemen adet olmak isteyen kişiler gün içerisinde 2 bardak adaçayı veya rezene çayı tüketerek adet sürecini hızlandırabilir. Beklenilenden daha hızlı gelir. Aynı zamanda çeşitli bitki çayları da periyodun hızlanmasına yardımcıdır.

Adet getirici bitkiler nelerdir?

Adeti hızlıca getiren bitkiler arasında biberiye, civanperçemi, kekik, soğan, alıç, ısırgan otu, brokoli, maydanoz yer alır. Adetinizin hızlı gelmesini istiyorsanız mutlaka zencefil çayı, rezene çayı gibi çayları da tüketmelisiniz.

Adet kanamasını durdurmak için hangi ilaç?

Adet kanamasını durdurmak için ağrı kesici etkisi yüksek ilaçlar tercih edilebilir. Bu ilaçlar pıhtılaşmaya etki eder, adet kanamasını belirgin bir şekilde azaltır. Kanamanın çok fazla olduğu günlerde kullanılabilir.

Adet söktürücü masaj nasıl yapılır?

Adet söktürücü masaj yapmak için ilk olarak sıcak su torbasını alıp karnınıza bastırın. Daha sonrasında karnınıza sıcak su torbasını gezdirin. Karnınızın yanlarından başlayarak yukarıya doğru ellerinizle masaj yapın. Masajı yaptıktan hemen sonra torbayı tekrar karnınıza koyun.

Sıcak su adet getirir mi?

Sıcak su torbası ile karın ve kasık bölgesine kompres yapmak vücuttaki kasların gevşemesine yardımcı olur. Bu da rahim çevresindeki kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Adet kanamasının başlamasını tetikler.

Elma sirkesi kanamayı keser mi?

Kanamalarınızı durdurmak için elma sirkesi karışımını deneyebilirsiniz. İlk olarak bir bardak suya birkaç tatlı kaşığı elma sirkesi koyun. Daha sonra bu karışımı için. Yoğun kanamalarınızın olduğu zamanlarda kanamayı azaltabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum