Netflix Hayatta Kalma Filmleri 2024 - Macera Dolu 24 Film

Netflix'te izleyebileceğiniz en iyi hayatta kalma filmlerini listeledik. İşte doğada, adada, denizde ve uzayda hayatta kalma konulu Netflix filmleri...
Netflix Hayatta Kalma Filmleri 2024 - Macera Dolu 24 Film

Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi Hayatta Kalma Filmleri

Netflix aboneleri için aksiyonu, macerası ve gerilimi en bol olan hayatta kalma filmlerini listeledik. Listemizde en popüler hayatta kalma filmlerinin yanı sıra sadece Netflix’te izleyebileceğiniz filmlerde yer alıyor. İşte NeOldu.com okurları için hazırladığımız bu listede en iyi film önerileri arasında da yer alan en iyi hayatta kalma konulu Netflix filmleri yer alıyor…

Netflix Hayatta Kalma Filmleri;

1. Kaçamak

Netflix Hayatta Kalma Filmleri
Kız kıza Hırvatistan’a giden iki arkadaşın, diğer bir arkadaşları kaybolması ile işler kötü hale gelir. Beth kaybolduğu andan itibaren arkadaşları onu delicesine her yerde aramaya başlar. Beth’i bulmak için ipuçlarını takip ederlerken yeni bir aldatmaca da ortaya çıkar.

TürGerilim
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Farrant
OyuncularLeighton
Meester
Christina
Wolfe
Ziad
Bakri

2. En Soğuk Düşman

Netflix Hayatta Kalma Filmleri
Grönland’ın ıssız ve soğuk topraklarında kayıp bir haritayı arayan iki adam; kutup ayıları, buzullar ve aşırı üst düzey soğuk ile hayatta kalmak üzere mücadele başlarlar. 1909 yıllarında gerçek hayatta yapılan Kutup keşfinde yaşanan olaylara dayanılarak yapılmıştır.

TürDanimarkaMaceraTarih
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeter
Flinth
OyuncularNikolaj
Coster
Joe
Cole
Heida
Reed

3. Ranveer ve Bear Grylls Doğaya Karşı

Netflix Hayatta Kalma Filmleri
Ünlü doğada hayatta kalma uzmanı Bear Grylls’ın bu sefer yanına bir süperstarı konuk olarak alıyor. Dünya’nın her yerinde hayatta kalmak üzerine birbirinden ilginç taktikler sunan ünlü maceracı, süperstar Ranveer ile Sırbistan’ın vahşi doğası ile baş başa. Sırbistan topraklarında büyüyen ve yetişen nadide çiçeği bulmak bu ikilinin elinde.

TürHindistanRealityAksiyon
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJames
Turner
OyuncularRamveer
Singh
Bear
Grylls

4. Yaşamak İçin Oyna

Netflix Hayatta Kalma Filmleri
1980’lerde kalma bir oyun ve bu oyunun büyük ödülü. 1980’lerin büyük oyunu kazanmak ve büyük ödülü kazanmak için mücadele içerisinde giren iki arkadaş kendilerini beklemedikleri bir sürpriz içerisinde bulurlar. Video oyununu yeniden başlatıp; dehşet dolu ve gerçek olamayacak kadar tehlikeli bir dünyada hayatta kalmayı başarmaları mümkün mü?

TürGerilimKorku
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenToby
Meakins
OyuncularLola
Evans
Asa
Butterfield
Eddie
Marsan

5. Mother/Android

Netflix Hayatta Kalma Filmleri
Herkesin hayali gelecekte robotların dünyamızda yaşayıp insan ırkına yardım etmesidir, değil mi? Lakin dizimizde şiddetli bir android ayaklanması, robotların biz insanlara hiç de yardımcı olmayacağını gösteriyor. Android saldırısı ile kıyamet senaryoları yenilenirken; hamile bir kadın ve kadının erkek arkadaşı çaresizce hayatta kalmak için güvenli bir yer aramaya başlar.

TürBilim KurguDram
IMDb4,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMattson
Tomlin
OyuncularChloe
Graze Moretz
Algee
Smith

6. İyi Katiller Sevgilim

Netflix Hayatta Kalma Filmleri
Evliliklerinin temelinde birbirini öldürmek bulunan bir çift düşünün. Bu çift evliliklerinin sonunu iki taraftan birinin diğerini öldürmek ile planladılar. Bu planı gerçekleştirmek isteyen çift ıssız bir dağ evine gider lakin onları birbirini öldürmekten daha büyük bir tehdit beklemektedir. Bu tehditi savurarak hayatta kalabilecekler mi?

TürNorveçKomediKorku
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTommy
Wirkola
OyuncularNoomi
Rapace
Aksel
Hennie
Atle
Antonsen

7. Av Günü

Netflix Hayatta Kalma Filmleri
Beş yakın arkadaş kendilerini dünyanın yoğunluğundan uzaklaştırmak için vahşi doğada yürüyüşe çıkarlar. Kimliği bilinmeyen bir tetikçi beş yakın arkadaşın peşine düştüğünde ise, dünyanın yoğunluğundan çok farklı şeyler düşünmeleri gerekir. Ölümcül bir kovalama beş yakın arkadaşın yakasına yapışmışken, hayatta kalmak artık öncelikli zorunluluk haline gelir.

TürGerilimAlmanya
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenThomas
Sieben
OyuncularDavid
Kross
Hanno
Koffler
Maria
Ehrich

8. Don't Look Up (Yukarı Bakma)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Güçlü oyuncu kadrosu ve gerçekleşmesi olası senaryosuyla en iyi hayatta kalma filmleri arasına giren Don't Look Up'da bir kuyruklu yıldızın dünyaya yaklaşması konu ediliyor. Dr. Randall ve öğrencisi Kate Dibiasky bir kuyruklu yıldız keşfederler ve bu yıldızın yörüngesinin dünya olduğunu görürler. Dünyanın 6 aylık ömrü kaldığını herkese açıklamaya çalışan ikili bu hayatta kalma mücadelesinde başarılı olabilecekler midir?

TürKomediDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
McKay
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Jennifer
Lawrence
Meryl
Streep

9. Stowaway (Kaçak Yolcu)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Netflix yapımı en iyi hayatta kalma filmleri arasında yer alan Stowaway'da bir uzay görevi sırasında ortaya çıkan kaçak yolcu sorunu anlatılıyor. Mars'a doğru yola çıkan görev aracında yörüngeden çıktıktan sonra bir süre sonra bir sorun meydana gelir. Bu sorun tadilat sırasında uzay aracında unutulan bir çalışan yani kaçak yolcumuzdur. Gün geçtikçe azalan kaynaklar görev süresi boyunca sadece belirli sayıda insana yetecek seviyededir. Astronotlar ise uzayı, bilimi ve şanslarını kullanarak yetersiz kaynakla hayatta kalmaya çalışırlar.

TürBilimkurguGerilimDram
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe
Penna
OyuncularAnna
Kendrick
Toni
Collette
Daniel
Dae Kim

10. Alive (2020) – IMDb: 6.2

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Netflix'in salgın filmleri türünde izleyicisine sunduğu Alive filmi, bir salgın hastalık sebebiyle insanların zombiye dönüştüğünü ve sağlıklı olanlara saldırdığını izliyoruz. Joo Woo isimli genç adam uyandığında her yerin istila altında olduğunu görür. Ailesinden de kimseyi evde bulamayan Joo Woo hayatta kalabilmek için kaynaklarını düzenle kullanmaya başlar. Bu sırada karşı apartman dairesindeki Yoo Bin ile iletişim kuran genç hayatta kalmak için buradan çıkmaya çalışacaklardır.

TürAksiyonKorkuDram
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHyung
-cho Il
OyuncularAh-In
Yoo
Shin-Hye
Park
Jeon
Bae-soo

11. Polar

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Netflix aksiyon filmleri içeriğinde de yer verdiğimiz oldukça sürükleyici bir yapım olan Polar filmi, emekli olmak isteyen eski ve efsanevi bir suikastçının hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. Black Kaise olarak bilinen Duncan Vizla emekli olacağı günlerde bağlı olduğu şirket tarafından öldürülmeye çalışılır. Kaise hayatta kalabilmek adına tüm yeteneklerini kullanacaktır.

TürAksiyonPolisiye
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJonas
Åkerlund
OyuncularMads
Mikkelsen
Vanessa
Hudgens
Katheryn
Winnick

12. The Boy Who Harnesses the Wind (Rüzgarı Dizginleyen Çocuk)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk filminde Afrika’nın en kurak noktalarından birinde yaşamak için çabalayan ve hayatta kalmaya çalışan köylülerin mücadelesini izliyoruz. William Kamkwamba isimli 13 yaşındaki küçük çocuk bu kuraklıktan nasıl kurtulacaklarına dair bir fikir bulur ve el yordamıyla bir rüzgar gülü inşa ederek oluşan enerjiyle tarım arazilerine su vermeyi planlar.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChiwetel
Ejiofor
OyuncularMaxwell
Simba
Chiwetel
Ejiofor
Aïssa
Maïga

13. How It Ends

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Başrolünde Theo James ve Forest Whitaker’in rol aldığı hayatta kalma filmi How It Ends filminde nişanlısını bulmak için türlü tehlikeler atılan Will ve kayınpederini izliyoruz. Şehirde yaşanan büyük bir felaket sonucu şehir kuzey ve güney olmak üzere ikiye ayrılır. Her yerde bir kaos ortamı hüküm sürerken Will’in nişanlısı kaybolmuştur. Üstelik bir de hamile olan kadını bulmak için kayınpederiyle bir olan Will onunla birlikte batıya doğru yol alırlar.

TürAksiyonGerilim
IMDb5.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid M.
Rosenthal
OyuncularTheo
James
Forest WhitakerKat
Graham

14. The Silence (Sessizlik)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Korku ve gerilim dolu senaryosuyla Netflix’te yayınlanan en iyi hayatta kalma filmlerinden biri olan The Silence filminde dünyayı etkisi altına alan ölümcül yaratıkların saldırısından kurtulmaya çalışan bir aileyi izliyoruz. Sese karşı duyarlı olan ve hemen saldırıya geçebilen yaratıklardan kurtulmanın tek yolu sessiz olmaktır.

TürGerilimKorkuFantastik
IMDb5.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJohn R.
Leonetti
OyuncularStanley
Tucci
Kiernan
Shipka
Miranda
Otto

15. In the Tall Grass

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Uzun otlarla kaplı uçsuz bucaksız bir ovanın ortasında oturan teyzelerine gitmek için yola çıkan Cal ve Becky kardeşler bu uzun yolculuk sırasında otların arasından bir anne ile küçük çocuğunun feryadını duyarlar. Bu bağırışlar sonucu insanları kurtarmak için otların arasına giren iki kardeş artık yardım eden değil yardım bekleyen kişiler olacaklardır.

TürKorku
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenVincenzo
Natali
OyuncularLaysla De
Oliveira
Patrick
Wilson
Will
Buie Jr.

16. The Ritual (Ritüel)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Üniversite yıllarından beri sıkı dost olan 4 arkadaş sevdikleri bir arkadaşının ölümü vesilesiyle tekrar bir araya gelirler. Birlikte İskandinav diyarında uzun bir geziye çıkmak isteyen 4 arkadaş bu sırada tehlikelerle dolu İskandinav ormanlarının derinliklerine doğru yol alırlar.

TürKorku
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDavid
Bruckner
OyuncularRafe
Spall
Rob James
-Collier
Arsher
Ali

17. Bird Box

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

2018 yılında ekranlara gelen ve Netflix filmleri arasında en çok izlenen yapımlardan bir tanesi olan Bird Box filminde genç bir kadın iki çocuğuyla birlikte peşlerinde olan gizemli yaratıklardan kurtulmaya çalışmaktadırlar. Tüm dünyada insanların hayatlarını tehdit eden ve nerdeyse insanlığın sonunu getiren bu yaratıklar. İki çocuğunu kurtarmak amacıyla bu fantastik canavarlardan kaçmayı düşünen Malorie bu zorlu yolculukta gözleri kapalı bir şekilde ve sadece duyma yetisini kullanarak devam etmek zorundadır.

TürGerilimKorku
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSusanne
Bier
OyuncularSandra
Bullock
Trevante
Rhodes
Sarah
Paulson

18. The Platform (Platform)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

En iyi filmler listesinde 2020 yılına damgasına vuran harika bir Netflix filmi... Sosyal bir deney amacıyla dikey bir şekilde tasarlanan ve 100’lerce kattan oluşan El Hoyo hapishanesi her katında iki mahkumu barındırmaktadır. Hergün iki defa mahkumlara verilen yemek ise bir platform üzerinden en yukarıdan en aşağı katlara kadar gönderilir. Tabi bir yerden sonra yemek kalmayacak ve alttakiler aç kalacaktır. Gönüllü olarak bu sisteme katılan Goreng geçirdiği ilk iki ayın sonucunda sisteme baş kaldırmaya başlar. Son yılların en iyi hayatta kalma filmlerinden biri olan El Hoyo İspanyol yapımı bir filmdir.

TürBilim KurguKorku
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGalder
Gaztelu
-Urrutia
OyuncularIvan
Massagué
Zorion
Eguileor
Antonia
San Juan

19. The Road (Yol)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

2009 yılına damgasını vuran ve senaryosuyla bir hayli konuşulan The Road filminin oyuncu kadrosunda Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee ve Guy Pearce rol almıştır. Filmde Kıyamet sonrası yangın yerine dönen Amerika’da bir baba ve oğlunun Amerika’yı boydan boya yürüyerek geçmeleri konu ediniliyor. Hayatta kalanların yanına sığına bilmek için bu tehlikeli yolculuğa çıkan ikili ellerindeki basit silahlarla bu tehlikeli ve zor hava koşullarına rağmen yollarına devam ederler.

TürBilim KurguDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJohn
Hillcoat
OyuncularViggo
Mortensen
Kodi Smit
-McPhee
Guy
Pearce

20. A Quiet Place (Sessiz Bir Yer)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Konuşmayı bilmelerine rağmen birbirleriyle işaret dili ile anlaşan bir aile hayatlarını son derece sessizlik içerisinde geçirmektedirler. Bunun sebebi ise ailenin peşinde ve sese duyarlı olan varlıkları uyandırmak istememeleridir. Ancak bu sessizlik çocukların oyun oynarken bir lambayı kırmalarıyla bozulacaktır. Beyin yakan filmler listesinde de yer alan Sessiz Bir Yer filmini Netflix’te izleyebilirsiniz.

TürGerilimKorku
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJohn
Krasinski
OyuncularEmily
Blunt
John
Krasinski
Millicent
Simmonds

21. Cast Away (Yeni Hayat)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Ünlü yönetmen Robert Zemeckis imzalı unutulmaz hayatta kalma filmi Cast Away’ın başrolünde Tom Hanks rol almıştır. 2000’li yılların en iyi filmlerinden biri olan Cast Away filminde FedEx şirketi için çalışan sistem analisti Chuck Noland’ın yine bir iş gezisi sırasında Güney Pasifik üzerlerindeyken uçağının düşmesiyle verdiği hayatta kalma mücadelesi anlatılmaktadır. Bilinmeyen bir sebeple düşen uçaktan sağ kurtulmayı başaran Noland bilincini kaybetmiş bir şekilde kendisini bir adada bulur. Hayatı boyunca lüks bir yaşam süren Noland yokluk içerisinde bu adada hayatta kalmaya çalışacaktır.

TürMaceraDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularTom
Hanks
Helen
Hunt
Nick
Searcy

22. The Skin of the Wolf (Kurdun Derisi)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Hayatta kalma deyince bunun sadece fiziksel olarak değil ruhsal olarak da bir hayli zor olduğunu gösteren The Skin of the Wolf eşsiz senaryosuyla öne çıkıyor. Filmde tek başına dağın başında yaşayan ve avcılık yaparak geçinen Martinon’un evliliklerini ve eşlerinin yaşadıkları felaketleri izliyoruz. Arkadaşı Pascuala’nın tavsiyesiyle evlenen Martinon karısını bir hayli boşlayınca karısıda hem ona ihanet edip hem de kısa sürede ölür. Bu ölümün ardından bir hayli sarsılan Martinon bu sefer tekrar Pascuala’nın yanına gider. Bu seferde Pascuala’nın kızı ile evlenen Martinon karısına öyle kötü günler yaşatmaktadır ki Adela artık bu karanlık hayat içinde hayatta kalma mücadelesi verirler.

TürDram
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSamu
Fuentes
OyuncularMario
Casas
Ruth
Díaz
Irene
Escolar

23. The Decline (Kıyamet Yakındır)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Netflix'in 2020 yılına damgasını vuran hayatta kalma filmi The Decline distopik bir gelecekte yaşanması beklenen felaketlere hazırlık için bir grubun hayatta kalma kampına katılmasını anlatmaktadır. Bu kampta hayatta kalabilmek için eğitimler alan bir grup insan yaşanan bir kaza sonrasında büyük bir felaket başlar. The Decline filmini mutlaka izlemelisiniz.

TürAksiyon
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPatrice
Laliberté
OyuncularGuillaume
Laurin
Réal
Bossé
Marc-André
Grondin

24. The Revenant (Diriliş)

Netflix Hayatta Kalma Filmleri

Hollwood’un en iyi aktörlerinden Leonardo di Caprio’nun başrolünde yer aldığı unutulmaz film başarılı aktöre Oscar ödülünü de getirmiştir. Filmde Amerika’nın henüz kuruluş yıllarında avcılık ve toplayıcılıkla hayatlarını sürdüren bir gruba mensup olan Hugh Glass yine bir av sırasında Ayı saldırısına uğrar ve ağır yaralanır. Ekibin en iyisi olmasına rağmen arkadaşları tarafından ölüme terk edilen Glass’ın gözü önünde oğlunu da vururlar. Ölmek üzere olan Glass deneyimlerinden ve intikam düşüncesinden güç alarak hayatta kalmaya çalışacaktır. Gelmiş geçmiş en iyi hayatta kalma filmlerinden biri olan The Revenant’ı Netflix’te izleyebilirsiniz.

TürWesternMacera
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAlejandro
González
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Tom
Hardy
Domhnall
Gleeson

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.