Hafta Sonu Tatil Rotanız: Birgi

Bu hafta sonu tatilini Birgi'de geçirmeyi düşünenler için çok güzel bir gezi planı hazırladık. Haydi o zaman tatil başlasın.
Bu hafta sonu rotamız Ege’nin İncisi İzmir’in şirin ilçesi Birgi. Muhteşem doğasıyla yaz- kış demeden bu güzellikleri gezmek için gelebilirsiniz. Unutmayın ne kadar güzellikler içinde yaşarsanız o güzelliklerden bir parça alacaksınız. Yanımıza güzellikleri alalım, hafta sonumuzu değerlendirmek için öyleyse yola koyulalım.
Araba kullanmak biraz zahmetli ve zaman aldığı için uçakla gelmeniz daha mantıklı olacaktır ama aracınızla seyahat etmeyi seviyor, dolu dolu bir yolculuk yaşamak istiyorsanız özel aracınızla da gelebilirsiniz. Özel aracın avantajı ile rahatlıkla birçok mekanı hızlı bir şekilde dolaşabileceksiniz. Eğer arabanızla gelmiyorsanız, burada bir araç kiralayarak gezinizin daha verimli geçmesini sağlayabilirsiniz.
Birgi’ye gelirken aracınızın olması önemlidir. Burada güvenli bir yerde araç kiralayabilir ya da otobüsle Ödemiş'e gelip buradan bir minibüsle Birgi’ye ulaşabilirsiniz.
Birgi’de konaklama yapabileceğiniz sadece bir yer olduğu için önceden rezervasyon yapmanız gerekecektir. Birgi Çınaraltı Pansiyon'un geceliği 200 TL ve üstüdür. Köy usulü evlerin olduğu, otantik, odalarında WİFİ’si olan muhteşem bir yerdir.
Adres: Cemirkebir Mah. Çay Sokak No :9
Otele vardıktan sonra biraz dinlenip pansiyon sahibinden civar hakkında bilgi almanız iyi olacaktır. Böylelikle sabah erken kalkıp gezmeye koyulursunuz. Sabah erkenden kalkıp güzel bir kahvaltı yapıp güne dinç başlayın.
Kahvaltıdan sonra Birgi’nin tarihi sokaklarına kendinizi bırakınız. Elinizde fotoğraf makinesiyle bu küçük beldenin fotoğrafını çeke çeke geziniz. Öncelikle 16. asırda yaşamış İmam-ı Birgivi’nin Türbesi’ni, ardından 19. yüzyılında inşa edilmiş Sandıkoğlu Konağı’nı geziniz. Hemen sonrasında da Aydınoğlu Mehmet Bey Camii’yi geziniz. Son olarak da Eski Birgi evlerini gezmek için yola koyulunuz.
Artık öğle yemeği zamanı geldi, gezinize ara vermeniz gerekiyor. Yöresel yemekleri tatmak istiyorsanız gideceğiniz yere önceden haber vermeniz gerekecektir. Birbirinden lezzetli böreklerin, keklerin tadına mutlaka bakmalısınız. Uyarı; Eski Birgi Evi’nde fotoğraf çekilmiyor.
Öğle yemeğini yedikten sonra gezinize ünlü Birgi evleri arasında göze çarpan, şu anda müze olarak kullanılan Birgi Çakırağa Konağı ile gezinize devam ediniz. Çakırağa Konağı, 1761 yılında Şerif Aliağa tarafından yaptırıldığı söylense de esasında konağın stil ve tarzından yola çıkarsak 19. yüzyılda yapıldığını gösteriyor. Hemen arka sokağında Naif Ressam Başaranbilek ve eşine ait yarı müze olan kafeyi de ziyaret etmenizi öneririm. Son olarak Aydınoğlu Hamamı’nı da görünüz.
Ardından otelinize dönerek dinlenin. Sonrasında Birgi’nin yöresel yemeklerinden oluşan bir akşam yemeği yiyiniz. Hemen ardından da bir enfes Türk kahvesi sizi kendinize getirecektir. Aman, kahve uykunuzu bölme gibi bir etkisi varsa kahveyi sabah saatlerinde tercih etseniz daha iyi olacaktır.
Sabah erken saatlerinde kalkın. Kaldığınız pansiyonda güzel bir kahvaltı yaparak, eşyalarınızı aracınıza yerleştirdikten sonra Gölcük’e doğru yola koyulun. Gölcük’te göl kenarında turlaynı ve ardından da Gölköy’e uğrayın. Muhteşem köy kahvesinde çay içmeyi ihmal etmeyin.
Hemen ardından Ödemiş’e geçerek buradaki Kurulan pazarı gezin. Birgi’ye özgü el yapımı süsler ve organik ürünler alın. Alışverişinizi yaptıktan sonra geri dönüş yolculuğunuz başlasın.
Eğer acıktıysanız Ödemiş’in meşhur köftesini yiyebilirsiniz. Artık geri dönebilirsiniz. Sakinliğiyle, tarihiyle, doğasıyla adeta sizleri büyüleyecek bu belde de güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Arkadaşınızla, sevginizle, eşinizle gelebileceğiniz güzel bir yer.
Not: Hangi mevsimde geliyorsanız ona göre önlemlerinizi alıp geliniz. Geldiğiniz zaman mutlaka yanınızda bir fotoğraf makinesi bulunsun. Bu güzellikleri sadece cep telefonu taşımaz.
İZMİR GEZİ REHBERİ
St. Polycarp Kilisesi - Kadifekale
St. Polycarp Kilisesi M.S. 155 yılında, St.Polycarp adına yapılmış olup, İzmir'in en eski kilisesidir.Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi - Bornova
Ege Üniversitesi Botanik ve Herbaryum Merkezi, 1962 yılında birçok bitkiyi koruma altına almak amacıyla kurulmuştur. Botanik Bahçesi, canlı ve cansız birçok bitki koleksiyonuyla dikkat çekmektedir.Asansör - Karataş
Biri diğerinden 58m. yüksekte olan Mithatpaşa Caddesi ile, Halilrıfatpaşa Caddesi'nin arasında işleyen iki asansörü barındıran asansör kulesidir. Asansörlerin üzerinde nefes kesici İzmir manzarasıyla karşılaşacaksınız.Teleferik Tesisleri - Balçova
Teleferiğin iniş veya çıkışlarında güzel bir akşam yemeği yiyebileceğiniz ideal mekanlar bulunmaktadır.Kültürpark - İzmir Fuar Alanı - Alsancak
İzmir Fuar Alanı, her yıl giyimden, sanayi ürünlerine, kitaptan, süs bitkilerine kadar çeşitli fuarlara ve sergilere ev sahipliği yapmaktadır.
Saat Kulesi - Konak
İzmir'i duyup da, saat kulesini duymamış biri yoktur bizce. Çok bir özelliği olmasa da tarihi yerin İzmir'i vurgulama özelliği vardır.İzmir Doğal Yaşam Parkı - Sasalı
İzmir Doğal Yaşam Parkı İzmir'in Çiğli ilçesinin Sasalı beldesi civarında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından biridir.Kordon - Alsancak
İzmir'de yaşayıp da gençliğinde veya halen Kordon'un tadını çimlerde çıkarmamış birisi yoktur. Siz de İzmir'e gitmişken bu keyfi yaşamadan dönmemelisiniz.KSK Çarşı - Karşıyaka
Karşıyaka çarşı, taraftarların eğlence mekanı, bayanlarınsa alışveriş. Karşıyaka'daki her kesime hitap eden ve her türde şeyi içinde barındıran Çarşı, şehrin merkezlerinden biridir.Kemeraltı - Konak
Kemeraltı, İzmir'deki en eski alışveriş merkezidir. Kahvecilerden, dönercilere, kıyafet mağazalarından, sünnetliklere, iç çamaşırlarından, bebek malzemelerine, nargileden aktarlara kadar İzmir'de aradığınız her şeyi bulabileceğiniz, Kapalıçarşı'ya benzer bir yerdir.
- Yorumlar 0