Hafta Sonu Tatil Rotanız: Birgi

Bu hafta sonu tatilini Birgi'de geçirmeyi düşünenler için çok güzel bir gezi planı hazırladık. Haydi o zaman tatil başlasın.
Hafta Sonu Tatil Rotanız: Birgi

Bu hafta sonu rotamız Ege’nin İncisi İzmir’in şirin ilçesi Birgi. Muhteşem doğasıyla yaz- kış demeden bu güzellikleri gezmek için gelebilirsiniz. Unutmayın ne kadar güzellikler içinde yaşarsanız o güzelliklerden bir parça alacaksınız. Yanımıza güzellikleri alalım, hafta sonumuzu değerlendirmek için öyleyse yola koyulalım.

Araba kullanmak biraz zahmetli ve zaman aldığı için uçakla gelmeniz daha mantıklı olacaktır ama aracınızla seyahat etmeyi seviyor, dolu dolu bir yolculuk yaşamak istiyorsanız özel aracınızla da gelebilirsiniz. Özel aracın avantajı ile rahatlıkla birçok mekanı hızlı bir şekilde dolaşabileceksiniz. Eğer arabanızla gelmiyorsanız, burada bir araç kiralayarak gezinizin daha verimli geçmesini sağlayabilirsiniz.

Birgi’ye gelirken aracınızın olması önemlidir. Burada güvenli bir yerde araç kiralayabilir ya da otobüsle Ödemiş'e gelip buradan bir minibüsle Birgi’ye ulaşabilirsiniz.

birgi-cinaralti.jpg


Birgi’de konaklama yapabileceğiniz sadece bir yer olduğu için önceden rezervasyon yapmanız gerekecektir. Birgi Çınaraltı Pansiyon'un geceliği 200 TL ve üstüdür. Köy usulü evlerin olduğu, otantik, odalarında WİFİ’si olan muhteşem bir yerdir.

Adres: Cemirkebir Mah. Çay Sokak No :9

Otele vardıktan sonra biraz dinlenip pansiyon sahibinden civar hakkında bilgi almanız iyi olacaktır. Böylelikle sabah erken kalkıp gezmeye koyulursunuz. Sabah erkenden kalkıp güzel bir kahvaltı yapıp güne dinç başlayın.

birgi1-001.jpg

Kahvaltıdan sonra Birgi’nin tarihi sokaklarına kendinizi bırakınız. Elinizde fotoğraf makinesiyle bu küçük beldenin fotoğrafını çeke çeke geziniz. Öncelikle 16. asırda yaşamış İmam-ı Birgivi’nin Türbesi’ni, ardından 19. yüzyılında inşa edilmiş Sandıkoğlu Konağı’nı geziniz. Hemen sonrasında da Aydınoğlu Mehmet Bey Camii’yi geziniz. Son olarak da Eski Birgi evlerini gezmek için yola koyulunuz.

Artık öğle yemeği zamanı geldi, gezinize ara vermeniz gerekiyor. Yöresel yemekleri tatmak istiyorsanız gideceğiniz yere önceden haber vermeniz gerekecektir. Birbirinden lezzetli böreklerin, keklerin tadına mutlaka bakmalısınız. Uyarı; Eski Birgi Evi’nde fotoğraf çekilmiyor.

birgi-cakiraga-konagi.jpg


Öğle yemeğini yedikten sonra gezinize ünlü Birgi evleri arasında göze çarpan, şu anda müze olarak kullanılan Birgi Çakırağa Konağı ile gezinize devam ediniz. Çakırağa Konağı, 1761 yılında Şerif Aliağa tarafından yaptırıldığı söylense de esasında konağın stil ve tarzından yola çıkarsak 19. yüzyılda yapıldığını gösteriyor. Hemen arka sokağında Naif Ressam Başaranbilek ve eşine ait yarı müze olan kafeyi de ziyaret etmenizi öneririm. Son olarak Aydınoğlu Hamamı’nı da görünüz.

Ardından otelinize dönerek dinlenin. Sonrasında Birgi’nin yöresel yemeklerinden oluşan bir akşam yemeği yiyiniz. Hemen ardından da bir enfes Türk kahvesi sizi kendinize getirecektir. Aman, kahve uykunuzu bölme gibi bir etkisi varsa kahveyi sabah saatlerinde tercih etseniz daha iyi olacaktır.

golcuk.jpg

Sabah erken saatlerinde kalkın. Kaldığınız pansiyonda güzel bir kahvaltı yaparak, eşyalarınızı aracınıza yerleştirdikten sonra Gölcük’e doğru yola koyulun. Gölcük’te göl kenarında turlaynı ve ardından da Gölköy’e uğrayın. Muhteşem köy kahvesinde çay içmeyi ihmal etmeyin.

Hemen ardından Ödemiş’e geçerek buradaki Kurulan pazarı gezin. Birgi’ye özgü el yapımı süsler ve organik ürünler alın. Alışverişinizi yaptıktan sonra geri dönüş yolculuğunuz başlasın.

birgi12.jpg

Eğer acıktıysanız Ödemiş’in meşhur köftesini yiyebilirsiniz. Artık geri dönebilirsiniz. Sakinliğiyle, tarihiyle, doğasıyla adeta sizleri büyüleyecek bu belde de güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Arkadaşınızla, sevginizle, eşinizle gelebileceğiniz güzel bir yer.

Not: Hangi mevsimde geliyorsanız ona göre önlemlerinizi alıp geliniz. Geldiğiniz zaman mutlaka yanınızda bir fotoğraf makinesi bulunsun. Bu güzellikleri sadece cep telefonu taşımaz.

İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir'in En Lüks Otelleri

Bergama'daki Tarihi Oteller

Bergama Gezilecek Yerler

İzmir Lezzetleri

Çeşme Gezilecek Yerler

Alaçatı'daki Tarihi Oteller

Foça Gezi Rehberi

Urla Gezilecek Yerler

Seferihisar Gezilecek Yerler

Menderes Gezi Rehberi

Ödemiş Gezi Rehberi

Konak Gezi Rehberi

Dikili Tatil Rehberi

Aliağa Gezi Rehberi

İzmir Hakkında Bilgi

Çeşme'de Bulunan Beach'ler

Hafta Sonu Kaçamağı; Karaburun

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.