Dikili'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Dikili, İzmir'in küçük ve güzel ilçesidir. Dikili'de geçmişten bugüne birçok tarihi eser bulunmaktadır. Doğa güzelliği ve tarihi eserleri ile yoğun ilgi çeken ilçeler arasındadır.
Dikili'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Çandarlı Kalesi

Çandarlı Kalesi, geçmişten günümüze hâlâ ayakta kalan tarihi eserlerdendir. Hasar görmüş fakat onarılmıştır. Bu yüzden yapısı oldukça sağlam görünmektedir. Hangi tarihte ve kimler tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Denizden gelecek olan saldırılar sebebiyle yapıldığı belirtilmektedir.

dikilide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg


 

Bademli Ilıcası

Bademli Ilıcası, Dikili’ye bağlı Bademli köyünde bulunmaktadır. Bademli ılıcasının eski adı Aiolis ılıcası olarak bilinmektedir. Bölgede kaynak bölümler yer almaktadır. Bu kaynak bölümleri havuzlara bölerek kullanıma açmışlardır. Burada bulunan suyun birçok hastalığa iyi geldiği belirtilmektedir.

dikilide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG


 

Atarneus Antik Kenti

Atarneus Antik Kenti, tarihi M.Ö 4000 yıla kadar uzanmaktadır. Bu kent Akalılar tarafından kurulmuş ve uzun yıllar kullanılmıştır. Kent içerisinde sıcak su kaynakları bulunmaktadır. Yapılan kazı çalışmalarında çanak ve çömlek gibi kalıntılar çıkmıştır.

dikilide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg


 

Pitane Antik Kenti

Pitane Antik Kenti, Çandarlı beldesinde bulunan yarımadaya konumlandırılmıştır. Bu antik kent İzmir’de en çok dikkat çeken kentlerden biridir. Kentin hangi tarihte kurulduğu hala bilinmemektedir. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda ölü külü kapları, mezarlar, vazolar kadehler ve arkaik erkek heykeli bulunmuştur. Bu kalıntılar ve eserler Bergama müzesinde ziyaretçiler için sergilenmektedir.

dikilide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg


 

Nebiler Şelalesi

Doğal güzelliği ile dikkat çeken bölgeler arasındadır. Yemyeşil ormanı ve serin suyu ile kendine çeken bu doğa güzelliği turistlerin dinleme noktasıdır. Nebiler Şelalesinde dinlenmenin yanı sıra trekking yapma imkanı da bulunmaktadır.

dikilide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg


 

Kalem Adası

Kalem Adası, Bademli köyü yakılarındadır. Ada mükemmel bir görüntüye sahip. Yeşilin ve mavinin buluştuğu muhteşem bir noktadır. Huzurlu, sakin ve sessiz bir ortama sahip ada dinlenmek için ideal bir yer.

dikilide-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir'in En Lüks Otelleri

Bergama'daki Tarihi Oteller

Bergama Gezilecek Yerler

İzmir Lezzetleri

Çeşme Gezilecek Yerler

Alaçatı'daki Tarihi Oteller

Foça Gezi Rehberi

Urla Gezilecek Yerler

Seferihisar Gezilecek Yerler

Menderes Gezi Rehberi

Ödemiş Gezi Rehberi

Konak Gezi Rehberi

Aliağa Gezi Rehberi

İzmir Hakkında Bilgi

Çeşme'de Bulunan Beach'ler

Hafta Sonu Kaçamağı; Karaburun

Hafta Sonu Tatil Rotanız; Birgi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.