İzmir'de Gezilip Görülmesi Gereken 15 Yer

Doğası ve tarihi güzellikleriyle hayran bırakan İzmir'de görmeniz gereken yerleri sizin için listeledik. İşte İzmir'de gezip görmeniz gereken yerler...
İzmir'de Gezilip Görülmesi Gereken 15 Yer

Ege'nin incisi olarak adlandırılan İzmir, sıcak insanları, eşsiz doğası ve hayranlık uyandıran tarihi mekanlarıyla Türkiye'de görülmeye değer şehirler arasında bulunuyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı her yerinden tarihi bir kalıntıya rastlamanın mümkün olduğu İzmir, masmavi berrak deniziyle de tatilcilerin dikkatini çekiyor.

Hem deniz, kum, güneş tatili hem de kültür tatilini bir arada yapabileceğiniz bu eşsiz şehir, kendine özgü lezzetleriyle de turistleri kendine çekiyor. Eğer sizde İzmir'e gitmeyi düşünüyor fakat gezmeniz gereken yerleri bilmiyorsanız sizin için hazırladığımız bu içeriğimizi okuyabilirsiniz. İzmir'e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden oluşan listemiz, keyifli bir tatil geçirmeniz için size rehberlik ediyor.

İzmir'de Gezilecek Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Saat KulesiKonakMimari
2Efes Antik KentiSelçukTarihi
3Agora Ören YeriKonakTarihi
4Kemeraltı ÇarşısıKonakTarihi Dükkanları
5İzmir Arkeoloji MüzesiKonakEserleri
6Meryem Ana EviSelçukTarihi/Dini
7Aziz Vukolos KilisesiKonakTarihi/Mimari
8Şirince KöyüSelçukDoğası/Hikayesi
9Salepçioğlu CamiiKonakTarihi/Mimari
10KordonKonakManzarası
11Kızlarağası HanıKonakTarihi
12Tarihi Asansör BinasıKonakTarihi/Manzarası
13KadifekaleKonakTarihi/Mimari
14Atatürk MüzesiKonakTarihi/Eserleri
15Artemis TapınağıSelçukTarihi

İzmir'de Görmeniz Gereken 15 Yer

İşte, İzmir'e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler...

1. İzmir Saat Kulesi

İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir’in simgesi haline gelen saat kulesi, 1901 yılında 2. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. Yılını kutlamak için yaptırılmış. 25 metre yüksekliğe sahip olan bu saat kulesi, Konak meydanda yer almaktadır. İzmir’e gidenlerin mutlaka gördüğü bu kule, mimarisiyle gören herkesi kendine hayran bırakıyor.

Adresİzmir Saat Kulesi, Kemeraltı Çarşısı, 35360 Konak/İzmir

2. Efes Antik Kenti

İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir'e yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Efes Antik Kenti, dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından biridir. Roma dönemine ait kalıntılarıyla ünlü olan bu antik kent, Artemis Tapınağı, Büyük Tiyatro, Celsus Kütüphanesi gibi görkemli yapılarıyla ziyaretçilerini büyülemektedir.

AdresEfes Antik Kenti, Acarlar, Efes Harabeleri, 35920 Selçuk/İzmir

3. Agora Ören Yeri

İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir'in merkezinde bulunan Agora Ören Yeri, Roma İmparatorluğu dönemine ait kalıntılarıyla tarih severlerin beğenisini kazanıyor. M.S. 2. yüzyılda inşa edilen agora, Dünya üzerinde en iyi korunmuş pazar yeri olarak biliniyor. 2020 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen bu ören yeri, İzmir'de görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresNamazgah, Tarik Sari Sokağı No:29, 35240 Konak/İzmir

4. Kemeraltı Çarşısı

İzmir'de Gezilecek Yerler

Dünya üzerindeki en eski çarşılardan biri olan Kemeraltı Çarşı, İzmir’de gezilip görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada bulunuyor. 1670 yılında denizin doldurulması sonucu yapılan bu çarşı, 15.000’den fazla dükkana sahip. İzmir’e gelen turistlerin mutlaka gördüğü bu çarşı hediyelik ürünleriyle de dikkat çekiyor.

AdresKemeraltı Çarşısı, 35360 Konak/İzmir

5. İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

İzmir'de Gezilecek Yerler

Konak'ta bulunan İzmir Arkeoloji Müzesi, binlerce yıllık geçmişe sahip olan İzmir ve çevresinin arkeolojik zenginliklerini sergilemektedir. Müzede, antik döneme ait eserler, mozaikler ve heykeller gibi birçok tarihi eser sergilenmektedir. Tarih ve arkeoloji tutkunlarının kesinlikle görmesi gereken bu arkeoloji müzesi, şehir hakkında birçok bilgi sunuyor.

AdresKonak Mahallesi, Bahri Baba Parkı, Halil Rıfat Paşa Cd. No:4, 35260 Konak/İzmir
Saat08:30-17:00

6. Meryem Ana Evi

İzmir'de Gezilecek Yerler

Selçuk ilçesinde bulunan Meryem Ana Evi, Hristiyanlık inancına göre HZ. Meryem'in son yaşadığı yer olarak kabul ediliyor. Bu sebeple her Ağustos ayında önemli ayinlerin düzenlendiği bu mekan, yerli ve yabancı Hristiyanların ibadet etmek için ziyaret ettiği önemli yerler arasında bulunuyor. İzmir'in en çok turist çeken yerleri arasında bulunan Meryem Ana evinin etrafında bulunan şifalı suların da hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor.

AdresAtatürk Mahallesi, Meryemana Mevkii, Küme Evler, 35920 Selçuk/İzmir
Saat08:00-18:00

7. Aziz Vukolos Kilisesi

İzmir'de Gezilecek Yerler

1986 yılında inşa edilen Aziz Vukolos Kilisesi, mimarisiyle ziyaretçileri hayran bırakıyor. Meşhur İzmir yangınında zarar görmeyen tek Ermeni yapısı olma unvanıyla da dikkat çeken bu kilise, İzmir’de görülmeğe değer yerler arasında bulunuyor.

AdresEtiler, 1281. Sk. 11 A, 35240 Konak/İzmir
Saat08:00-17:30 Cmt-Paz: Kapalı

8. Şirince Köyü

İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir'e yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Şirince Köyü, tarihi evleri, dar sokakları ve üzüm bağlarıyla ünlü bir yerdir. 2012 yılında Maya kehanetlerine göre kıyametin kopmayacağı iki yerden biri olarak gösterilen Şirince Köyü, bu sebeple dünyaca ünlü yerler arasındadır. Hem yerli hem de yabancı turistlerin akın ettiği bu köy, şaraplarıyla da dikkat çekmektedir.

AdresŞirince, 35920 Selçuk/İzmir

9. Salepçioğlu Camii

İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir'in en önemli tarihi camilerinden biri olan Salepçioğlu Camii, 1905 yılında Osmanlı ve Gotik mimarisine uygun yapılmıştır. Mimari tarzıyla hayranlık uyandıran bu camii, İzmir'de görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunuyor.

AdresUğur, Dr. Faik Muhittin Adam Cd. No:48, 35260 Konak/İzmir

10. İzmir Kordon

İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir'in simgeleşmiş mekanlarından biri olan Kordon, şehrin en ünlü caddeleri arasında yer alıyor. Alsancak sahil boyunca uzanan bu caddede yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir veya arkadaşlarınızla keyif yapabilirsiniz.

AdresKordon Alsancak Izmir, Alsancak, 35250 Konak/İzmir

11. Kızlarağası Hanı

İzmir'de Gezilecek Yerler

1744 yılında Hacı Beşir Ağa tarafından yaptırılan Kızlarağası Hanı, İzmir’in en eski yapıları arasında bulunuyor. Alt katı alışveriş üst katı ise konaklama olarak dizayn edilen bu han, İzmir’e gelen turistlerin mutlaka görmek istediği yerler arasında bulunuyor. Hediyelik eşyaların satıldığı bu tarihi han, geçmişe yolculuk yaptıran mimarisiyle de hayran bırakıyor.

AdresTarihi Kızlarağası Hanı Han Yönetimi 871 Sokak No:19/106 Hisarönü, 35250 Konak/İzmir
Saat09:00-19:00

12. İzmir Tarihi Asansör Binası

İzmir'de Gezilecek Yerler

1907 yılında inşa edilen Tarihi Asansör, İzmir’in simge yapılarından biri. 58 metre yüksekliğinde olan bu asansör, sunduğu panoramik İzmir manzarasıyla ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor. İzmir’e gittiğinizde görmeniz gereken Tarihi Asansör, en üst katındaki kafeteryasıyla da manzaraya karşı keyif yapma imkanı sunuyor.

AdresTurgut Reis, Şht. Nihatbey Cd. 76/A, 35000 Konak/İzmir
Saat06:00-00:00

13. Kadifekale

İzmir'de Gezilecek Yerler

M.Ö.3000 yıllarında inşa edilen Kadifekale, birçok medeniyet görmüş olmasıyla hayranlık uyandırıyor. Osmanlı zamanında genişletilen ve değişikliğe uğrayan bu kale, sarnıçları, klişesi ve manastırıyla İzmir’de gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

AdresKadifekale Dağı, Kadifekale, 35270 Konak/İzmir

14. Atatürk Müzesi

İzmir'de Gezilecek Yerler

1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’nin düzenlendiği bina olma özelliğini taşıyan Atatürk Müzesi, Atatürk’ün İzmir’e geldiği zamanlar konakladığı yer olmasından dolayı dikkat çekiyor. 1926 yılında İzmir Belediyesi tarafından satın alınarak Atatürk’e armağan edilen bu konak, Atatürk’ün ölümünden sonra müzeye çevrilmiştir.

AdresAlsancak Mh.,, Gündüğdu Caddesi No:242, 35220 Konak/İzmir
Saat08:30-17:00

15. Artemis Tapınağı

İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir'e yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Artemis Tapınağı, dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilmiştir. Efes Antik Kenti'nde bulunan bu tapınağın sadece iki parçası günümüze kadar ulaşabilmiştir. M.Ö 550 yıllarında yapılan bu tapınak, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndedir.

AdresArtemis Tapınağı, Atatürk, Park İçi Yolu No:12, 35920 Selçuk/İzmir
Saat08:00-19:00
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İzmir Lüks Otelleriİzmir Hakkında Bilgi
İzmir Otelleri

İzmir'de gezilecek yerler neresi?

İzmir'e gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerler arasında; İzmir Saat Kulesi, Efes Antik Kenti, Agora Ören Yeri, Kemeraltı Çarşısı, İzmir Arkeoloji Müzesi, Meryem Ana Evi, Aziz Vukolos Kilisesi, Şirince Köyü, Salepçioğlu Camii, Kordon, Kızlarağası Hanı, İzmir Tarihi Asansör Binası, Kadifekale, Atatürk Müzesi ve Artemis Tapınağı yer almaktadır.

İzmir'de denize nerede girilir?

İzmir'de denize girebileceğiniz popüler plajlar arasında Altınkum, Çeşme Plajı, Ilica Plajı, Pamucak Plajı ve Karaburun Plajı sayılabilir.

İzmir'in neyi meşhur?

İzmir'in meşhur lezzetleri arasında boyoz, gevrek, İzmir köfte, sulu köfte, İzmir tulum peyniri ve şambali tatlısı yer almaktadır. Bu lezzetleri mutlaka denemelisiniz.

İzmir'de hangi festivaller düzenlenmektedir?

İzmir'de düzenlenen önemli festivaller arasında İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, İzmir Caz Festivali ve İzmir Tiyatro Festivali sayılabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.