Seferihisar'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Seferihisar, İzmir'in ilçelerindendir. İçinde birçok köy ve belde olan Seferihisar, küçük bir tatil cenneti havasında ziyaretçilerini bekliyor.
Seferihisar'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ekmeksiz Plajı

Ekmeksiz Plajı, İzmir’in ilçesi Seferihisar’da bulunmaktadır. Mavi bayraklı plaj olan Ekmeksiz plajı mavinin ve yeşilin buluştuğu mükemmel bir noktadır. Turistler genellikle burada kamp yapmaktadır. Dinlenmek için oldukça ideal bir plajdır.

seferihisarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg


 

Akkum Plajı

Akkum Plajı, Seferihisar’a bağlı Sığacık beldesindedir. Mavi bayraklı bir plaj olan Akkum Plajı, temiz ve berrak denizi, güzel bir kumsaldan oluşmaktadır. Küçük, sakin ve şirin plajdır. Akkum plajı su sporları yapmak için oldukça rahattır.

seferihisarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg


 

Karakoç Kaplıcaları

Seferihisar’ın en önemli zenginliklerinde biri Karakoç Kaplıcalarıdır. Bu kaplıcanın birçok hastalığa iyi geldiği belirtilmektedir. Sağlık açısından önem taşıyan kaplıcalar, genellikle şifa arayan kişilerin akınına uğramaktadır.

seferihisarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg


 

Teos Antik Kenti

Seferihisar’a bağlı Sığacık’ta bulunan Teos Antik Kenti, döneminde savaşlara tanık olmuştur. Teos Antik Kenti’nin tarihi M.Ö 1000 yıllara kadar dayanmaktadır. Kent Persler’e aittir. Kentte, Roma ve Hellenistik dönemi yaşamıştır. Ticaret açısından önemli bir ket olarak kullanılmıştır.

seferihisarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg


 

Lebedos

Lebedos İyon kenti olarak bilinmektedir. Lebedos Seferihisar’a bağlı Ürkmez beldesinde yer almaktadır. Kaynaklara göre M.Ö 7. yüzyılda kurulmuştur. Hala tarihi kalıntılar bulunmaktadır.

seferihisarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg


 

Sığacık Kalesi

Sığacık Kalesi Selçuklular tarafında inşa edilmiştir. Selçuklular’a ait olan bu eser Osmanlı döneminde onarım çalışmaları görmüştür. 

seferihisarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir'in En Lüks Otelleri

Bergama'daki Tarihi Oteller

Bergama Gezilecek Yerler

İzmir Lezzetleri

Çeşme Gezilecek Yerler

Alaçatı'daki Tarihi Oteller

Foça Gezi Rehberi

Urla Gezilecek Yerler

Menderes Gezi Rehberi

Ödemiş Gezi Rehberi

Konak Gezi Rehberi

Dikili Tatil Rehberi

Aliağa Gezi Rehberi

İzmir Hakkında Bilgi

Çeşme'de Bulunan Beach'ler

Hafta Sonu Kaçamağı; Karaburun

Hafta Sonu Tatil Rotanız; Birgi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.