Ödemiş'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

İzmir'in ilçesi olan Ödemiş, konakları ve hamamı ile tarihin izlerini hala taşımaktadır. Ödemişte bulunan Gölcük Yaylası ve Gölcük Gölü doğaya aşık herkesin buluştuğu noktadır.
Ödemiş'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ödemiş Müzesi

Ödemiş Müzesi, adını aldığı İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunmaktadır. 1977 – 1983 tarihleri arasında yapımına başlanmış ve inşa edilmiştir. Müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir. Müzede sergilenen eserler, Bizans, Eski Tunç Çağı, Arkaik ve Klasik Çağa aittir.

odemiste-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG


 

Eski Birgi Evi

Ödemiş ilçesine özgü olan bu evler, yerli yabancı turistlerin dikkatini çeken yapılardır. Ödemişte bulunan tarihi evlerden en eskisi Eski Birgi Evi’dir. Günümüzde Eski Birgi Evi, sanat evi olarak kullanılmaktadır.

odemiste-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg


 

Aydınoğlu Hamamı

Aydınoğlu Hamamı, Ödemiş ilçesinde bulunan Birgi kasabasında yer almaktadır. Hamamı kimin yaptırdığı ve hangi tarihte yapıldığı bilinmemektedir fakat hamam mimarisi ile dikkat çekmektedir. Yapımında kesme taş kullanılmış ve dikdörtgen bir mimarisi vardır. Hamam birkaç bölümden oluşmaktadır.

odemiste-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg


 

Gölcük 

Gölcük Yaylası, sakin bir ortam arayanların adresi oluyor. Güzel manzarası ve yemyeşil görünümü ile insanı mutlu eden bir havaya sahip. Gölcük yaylasının hemen yanında bulunan göl ise huzur veriyor. Gölcük yaylası güzelliği dışından tarihi önemde taşımaktadır. Döneminde Karamanoğulları'nın at beslediği bir bölge olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise yaylada birçok sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılmaktadır.

odemiste-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg


 

Bozdağ Kayak Merkezi

Bozdağ Kayak Merkezi, Türkiye’nin tercih edilen kayak merkezlerinden biridir. Kayak merkezi kış turizmi açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Kış aylarında kayak sporu yapmak isteyen herkesin rahatlıkla gidebileceği bir kayak merkezidir.

odemiste-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg


 

Birgi Çakırağa Konağı

Birgi Çakırağa Konağı, Ödemiş ilçesine tarihi açıdan önem katan bir eserdir. Konak mimarisi 19. yüzyılda yapıldığını göstermektedir. Konak ahşap işçiliği ile süslenmiştir. Konak dış ve iç mimarisi oldukça zengin ve gösterişlidir. 1950 yılında yapılan restorasyon çalışması sonucunda konak ziyarete açılmıştır.

odemiste-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg


 

Sandıkoğlu Konağı

Sandıkoğlu Konağı, Ödemiş’e bağlı Birgi kabasında yer almaktadır. Konak yapı itibari ile Türk evlerini yansıtmaktadır. Konak duvarlarında yer alan süslemeler oldukça dikkat çekicidir. Bu süslemeler konağın 19. yüzyılın başlarında yapıldığını göstermektedir.

odemiste-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg


 

125. Yıl Kültür Parkı

125. Yıl Kültür Parkı, büyük bir tesis modelindedir. İçinde birçok aktivite alanı bulunmaktadır. Yapay gölet, havuzlar, çocuk parkları, golf sahası ve jimnastik tesisi bulunmaktadır.

odemiste-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir'in En Lüks Otelleri

Bergama'daki Tarihi Oteller

Bergama Gezilecek Yerler

İzmir Lezzetleri

Çeşme Gezilecek Yerler

Alaçatı'daki Tarihi Oteller

Foça Gezi Rehberi

Urla Gezilecek Yerler

Seferihisar Gezilecek Yerler

Menderes Gezi Rehberi

Konak Gezi Rehberi

Dikili Tatil Rehberi

Aliağa Gezi Rehberi

İzmir Hakkında Bilgi

Çeşme'de Bulunan Beach'ler

Hafta Sonu Kaçamağı; Karaburun

Hafta Sonu Tatil Rotanız; Birgi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.