İzmir'in Arka Bahçesi Çeşme'de Gezilmesi Gereken 13 Yer

Tatilde Çeşme'ye gidecekler için hazırladığımız bu içeriğimiz, Çeşme'de mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden oluşuyor. İşte o yerler...
İzmir'in Arka Bahçesi Çeşme'de Gezilmesi Gereken 13 Yer

Yazları yoğun ilgi gören Çeşme, tatil denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında bulunuyor. Plajları ve doğasıyla beğeni toplarken, sörf ve su sporlarına elverişli olmasıyla da tatilcilerin gözdesi olan Çeşme, tarihiyle de dikkat çekiyor.

Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz Çeşme'ye gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerleri içeriyor. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir araya getirdiğimiz listemiz, Çeşme'nin en gözde turistlik yerlerinden oluşuyor.

Çeşme'de Gezilecek Yerler Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1Çeşme KalesiMusallaTarihi
2Kocakarı PlajıÜniversite MhDenizi
3Ayıos Haralambos Kilisesiİsmet İnönüTarihi
4Pırlanta PlajıŞehit MehmetKumu
5Alaçatı DeğirmenleriTokoğlu MahallesiManzara/Mimari
6Ilıca Halk PlajıIlıcaDenizi
7Erythrai Antik KentiIldırTarihi
8Boyalık Halk PlajıBoyalıkDenizi
9Kanuni KervansarayMusallaMimari/Tarihi
10Delikli KoyOvacıkKayalıkları/Denizi
11Eşek AdasıEşek AdasıDoğası
12Alaçatı Pazaryeri CamiiYeni Mecidiye MhKullanımı/Tarihi
13Altınkum PlajıAltınkumDenizi

Çeşme'de Gezilmesi Gereken 13 Yer

İşte Çeşme'de mutlaka görmeniz gereken yerler..

1. Çeşme Kalesi

Çeşme'de Gezilecek Yerler

1509 yılında II. Beyazıt zamanında yapılan Çeşme Kalesi, yıllardan beri hiç bozulmadan orijinal haliyle duruyor. İçerisinde yer alan arkeoloji müzesiyle turistlerin dikkatini çeken bu kale, marina manzarasıyla da fotoğraf çekilmek isteyenlerin ilk adresi oluyor.

Telefon(0232) 712 66 09
Saatler08:30-17:30
AdresMusalla, 1015. Sk., 35930 Çeşme/İzmir
Bilet50 TL, Müze Kart Geçerli

Google Yorumları

? Gezmiş olduğum Kalelerin içinde en güzel olanı diyebilirim. Yalnızca bir kale değil aynı zamanda bir müze. Hem kalenin tarihini hem de uzak tarihi anlatan ve çok sayıda eserin bulunduğu, herkesin gezip görmesi gereken bir kale.

? Müze kart geçerli. Tertemiz çok güzel bir yer. Kalenin çok güzel bir manzarası var. Her bir anı tarih kokuyor. Gerçekten görülmeye değer bir yer. Açıklamalı panoları çok güzel. Tesviye edilesi bir yer.

2. Kocakarı Plajı

Çeşme'de Gezilecek Yerler

Dalyanköy'de yer alan Kocakarı Plajı, bölgedeki en soğuk suya sahip plaj olmasıyla dikkat çekiyor. Birçok kişi tarafından fazla bilinmediği için kalabalık olmayan bu plaj, sakinlik isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

AdresKocakarı Plajı, Üniversite Mh., 35930 Dalyan / Çeşme/Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Her şeyiyle mükemmel bir yer. Denizi dalgasız, temiz, berrak ve en önemlisi turkuaz bir renge sahip. Yapısı itibariyle rüzgarı kesen bir bölgesi var. Şemsiye ve kamp sandalyeniz ile günü burada keyifle geçirebilirsiniz.

? Plaj çok güzel, suyu berrak, bütün koyun içinde gözlükle dolaştık, gözlüğünüz varsa balıkları izleyebilirsiniz. Ekim başında gittiğimiz için oldukça sakindi, çok kimsenin burayı bilmediğini öğrendim ama yazın nasıl olur bilmem. Hemen derinleşmediği için çocuklu ailelere de uygun, genelde aileler geliyor sanırım.

3. Ayıos Haralambos Kilisesi

Çeşme'de Gezilecek Yerler

1830 yılında Rumlar tarafından inşa edilen Ayıos Haralambos Klisesi, merkezde yer alan tek klise olma özelliğine sahip. Günümüzde kültür merkezi olarak kullanılan bu klise, yılın belli zamanlarında Sakız Adasından gelenler için ibadete açılıyor. Çeşmeye gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan bu kilise, hiçbir ücret ödemeden gezilebildiği için yoğun ilgi görüyor.

Adresİsmet İnönü, Atatürk Blv., 35930 Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Muhteşem bir enerjisi var

? İç mekanın sadeliği ve mimari detayları dönemin inşa seçimlerini yansıtıyor. Sosyal etkinlik ve sergiler için sıkça tercih edilen bir mekan. Arka sokağında oturmak, içinde vakit geçirmek, durup izlemek hepsi çok keyifli..

4. Pırlanta Plajı

Çeşme'de Gezilecek Yerler

Çiftlikköy'de yer alan Pırlanta Plajı, parlayan kumlarından dolayı bu ismi alıyor. Tertemiz kumu ve deniziyle turistlerin beğenisini kazanan bu plaj, Çeşme'de denize girilecek en iyi yerler arasında bulunuyor. Sürekli rüzgar almasından dolayı da rüzgar sörfü sevenlerin ilgisini gören bu plaj, Çeşme'de mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

AdresŞehit Mehmet, 35930 Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Çadır ve karavancıların da faydalanabileceği bir yer. Deniz tertemiz. Ücretli ve ücretsiz kumsalı var. Ağaç altı çadır kurulabilecek yerleri var. Araç park sorunu yok. Sakin nezih ve temiz bir plaj

? Pırlanta plajı ismiyle müsemma bir plaj. Suyu temiz ve pırıl pırıl. Çok sıcak değil havası, rüzgarı insanı dinlendiriyor. Harika bir doğal güzelliği var.

5. Alaçatı Değirmenleri

Çeşme'de Gezilecek Yerler

Alaçatı'nın simgesi haline gelen değirmenler, 150 yıllık tarihiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Çeşme'ye gidenlerin mutlaka uğradığı ve gördüğü yerler arasında bulunan bu taş yel değirmenleri, gün batımında da oldukça keyifli oluyor.

Telefon(0212) 259 90 60
Saatler12:00-02:00
AdresTokoğlu Mahallesi, Uğur Mumcu Cd., 35930 Alaçatı Belediyesi/Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Gün batımında yakalanabilirse güzel kareler çıkabilir. Akşamları ışıklandırması mevcut.

? Akşam üstü Alaçatı merkezin kalabalıklığı arttığında elinize kahveyi alıp güneşin batımını izlemek için ideal bir mekan.

6. Ilıca Halk Plajı

Çeşme'de Gezilecek Yerler

İlkbahar ve sonbaharda bile denize girilebilen sıcaklıklarda olan Ilıca plajı, 3 km uzunluğuyla Türkiye'nin en büyük plajları arasında yer alıyor. Halk plajı olduğundan dolayı ücretsiz girilebilen bu plajda şezlong için ise çok düşük bir fiyat ödüyorsunuz.

AdresIlıca Halk Plajı, Ilıca, 35930 Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Muhteşem bir plaj ve deniz. Bayram tatili boyunca vakit geçirmekten en fazla keyif aldığım noktalardan birisi oldu.

? Çok güzel kumu var. Soyunma kabini, WC ve duş imkanı belediye tarafından sağlanıyor. Çöp kutuları bile mevcut arada toplanıyor. Denizi sıcacık akşam bile girilebilir. Ailecek şemsiye sandalye alınıp gidilecek yer.

7. Erythrai Antik Kenti

Çeşme'de Gezilecek Yerler

Çeşme'de görülmesi gereken yerler arasında bulunan Erythrai Antik Kenti, Kybele Kayalıklarından tiyatroya, Athena Polias Tapınağından Heroon ve Matrone klisesine kadar birçok dikkat çekici yapı yer alıyor. Antik Çağ'da yer alan 12 iyon kentinden biri olan bu Antik Kent, Yunanca da kızıl kent anlamına geliyor.

AdresIldır, 35930 Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Gelip görülmesi gereken bir kalıntı alanı. En tepede malesef eski köy muhtarı tarafından harabe edilmiş bir kilise var.Kilisenin olduğu tepedeki manzara müthiş.

? Doğası ve tepesindeki manzara ile harika bir yer...

8. Boyalık Halk Plajı

Çeşme'de Gezilecek Yerler

Çeşme merkeze yakın olmasıyla dikkat çeken Boyalık Halk Plajı, masmavi deniziyle de beğeni topluyor. Yaz aylarında tatilciler tarafından yoğun ilgi gören bu plaj, Çeşme'de denize girmek için en uygun yerler arasında bulunuyor.

AdresBoyalık Halk Plajı, Boyalık, 35930 Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Dalgasız ve rüzgarsız yakalarsanız çeşmenin en güzel denizlerinden birisi, tek kötülüğü çok geç derinleşiyor olması . Kum plaj denizde çakıl olmaması güzel.

? Bu kadar güzel bir yerde denize girebilmek muhteşemdi…

9. Kanuni Kervansaray

Çeşme'de Gezilecek Yerler

1529 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kervansaray, bugünlerde otel olarak hizmet veriyor. Süslemeler ve işçilikleriyle dikkatleri üzerine toplayan bu Kervansaray, restorasyon geçirmesine rağmen orijinalliğinden bir şey kaybetmemiş olmasıyla dikkat çekiyor.

AdresMusalla, 1015. Sk., 35930 Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? İçeriyi rahatça görmek için restoran bölümüne gittik ortam çok güzel Kanuni döneminde yapıldığı çok belli. Yemekler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

? Bu tarz tarihi bir yapının müze olarak kullanılması gerekiyor. Yapıya gelecek olursak gerçekten ihtişamlı ve iyi korunmuş halde.

10. Delikli Koy

Çeşme'de Gezilecek Yerler

Ovacık'ta yer alan Delikli Koy, Çeşme'nin en meşhur noktaları arasında yer alıyor. Çeşme'de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunan bu koy, sakinliğiyle dikkat çekiyor. Turkuaz renginde denizi ve beyaz kayalıklarıyla beğeni toplayan bu plaj, çocuklu aileler tarafından ise fazla tercih edilmiyor. Etrafından işletme olmamasından dolayı da yoğun ilgi görmeyen bu plaj, sakince yüzmek isteyenler için en doğru adresler arasında yer alıyor.

AdresDelikli Koy, Ovacık, 35930 Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Çok güzel denizi pırıl pırıl ama soğuk ❄ Sahil taşlık 10-20 metre sonra kum ve Şahane ? Görülmesi gereken yerlerden.

? Burası gerçekten görmeniz gereken bir koy. Ulaşımı kolay park sorunu yaşamadık. Hemen ilerisinde Kleopatra koyu da var. Delikli Koy doğal el değmemiş bir yer. Yanınızda yiyecek içecek ve kesinlikle gölgelik şemsiye olsun. Keyifli tatiller.

11. Eşek Adası

Çeşme'de Gezilecek Yerler

Çeşme'ye turla gidenlerin mutlaka ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Eşek Adası, Yunanistan ile ihtilaflı adalardan biri. Su altı sporuna uygunluğu, kolay ulaşımı ve adıyla dikkat çeken bu ada, sahipsiz bırakılan eşeklerin çoğalmasından dolayı bu ismi alıyor. Dalış sporları için oldukça uygun bir denize sahip olan bu adaya Çeşme'deki tekne turlarıyla kolayca ulaşılabiliyor.

AdresEşek Adası, Türkiye

Google Yorumları

? Denize girmek için tercih edilebilir ancak bazı kısımları taşlı olduğundan dikkat edilmeli.

? Güzel bir ada. Denizi ilk 20 metre taşlı ama çok güzel . Biraz rüzgar vardı ama suya girince alışıyorsun.

12. Alaçatı Pazaryeri Camii

Çeşme'de Gezilecek Yerler

1874 yılında Ayios Konstantinos Kilisesi olarak yapılan bu yapı 1900'lü yıllarda camiye çevrilmesiyle dikkat çekiyor. Hem kiliseden hem de camiden birçok özellik barındıran bu camii, Alaçatı'da turistlerin beğenisini kazanıyor. Türkiye'nin en ilginç camisi olarak anılan bu cami, bir perde yardımıyla bölünerek hem kilise hem de cami olarak kullanılıyor.

AdresYeni Mecidiye Mh, 35930 Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Çok uzun zamandır kilise ile camii iç içe görmemiştim. Ama tarihi dokuyu koruyarak yapılan bu düzenleme çok güzel olmuş. Temiz ve bakımlı bir camii.

? Kilise-camii aynı anda. İçerdeki perdeyi geçtiğinizde çok başka bir atmosferde buluyorsunuz kendinizi. Alaçatı'ya gidip de böyle bir camiiden haberdar olan pek kimse yok sanırım. Kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

13. Altınkum Plajı

Çeşme'de Gezilecek Yerler

Altın sarısı kumlarıyla ve yavaş yavaş artan derinliğe sahip deniziyle dikkat çeken Altınkum Plajı, soğuk suyuyla çEŞME sıcaklarında ferahlatıyor. Çeşme'de denize girilecek en iyi plajlar arasında bulunan Altınkum Plajı, konumuyla da tercih edilme sebebi oluyor.

AdresÇeşme Altınkum Plaj, Altınkum, Unnamed Road, 35930 Çeşme/İzmir

Google Yorumları

? Plaj gayet güzel, suyu temiz ve soğuk, denizi ilk başta taşlık ama sonrası kumlu. Su hemen derinleşmiyor, sığ alan oldukça fazla. Çocuklar için uygun, ben çok beğendim.

? Deniz çok temiz akvaryum gibi denizin altını görüyorsunuz. Kum çok ince altın gibi kumu var

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Alaçatı'nın En İyi OtelleriÇeşme'nin En İyi Beachleri

Çeşme'de nerelere gidilmeli?

Çeşme'de gidilecek yerler arasında; Çeşme Kalesi, Kocakarı Plajı, Ayıos Haralambos Kilisesi, Pırlanta Plajı, Alaçatı Değirmenleri, Ilıca Halk Plajı, Erythrai Antik Kenti, Boyalık Halk Plajı, Kanuni Kervansaray, Delikli Koy, Eşek Adası, Alaçatı Pazaryeri Camii ve Altınkum Plajı Çeşme'de hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle gezilecek en iyi yerlerdir.

Çeşme'de ne yenir?

Çeşme'de yiyeceğiniz lezzetler arasında; boyoz, gevrek, midye, kumru, İzmir köfte ve balık Çeşme'nin meşhur lezzetleridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.