İzmir'in Meşhur Lezzetleri

İzmir, yöresel yemekleri, kahvaltı sofraları ve deniz ürünlerinden yapılan yemekleri oldukça lezzetli ve zengindir. İşte, güzel İzmir'in meşhur lezzetlerini sizler için derledik. Sizlerde İzmir'e gittiğinizde bu güzel yiyecekleri yemeden dönmeyin...
İzmir'in Meşhur Lezzetleri

"İzmir'in en meşhur lezzetleri" arasında genellikle balık türleri yer almaktadır. Bu durumun oluşmasında İzmir'in kıyı kesimine sahip bir il olması tetiklemektedir. Peki, İzmir'e gitmek isteyen vatandaşlar İzmir'de hangi yiyecekleri tercih edebilirler. İzmir'in en meşhur lezzetleri hangileridir? İzmir'e gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken lezzetleri aşağıda sizler için derledik. İşte, İzmir'in en güzel ve en ünlü yiyecekleri...

 


Boyoz

Boyoz, İzmir’e özgü bir lezzettir. Genellikle sabah kahvaltılarında tüketilen bir hamur işidir. Boyozun yanında mutlaka yumurta eşlik etmektedir. Boyoz İzmir’in kahvaltı tarzını yansıtmaktadır. Sabah kahvaltısında boyoz, haşlanmış yumurta ve çay İzmirlilerin vazgeçilmezidir. İzmir’e yolunuz düşerse sabahın erken saatlerinde boyozu kahvaltı sofralarında tadınız ya da deniz kenarında bulunan boyoz satıcılarından alıp keyifle yiyebilirsiniz.

 

izmirin-meshur-lezzetleri-002.jpg

 


Kumru

İzmir’e özgü sandviç çeşididir. Kumrunun sandviç ekmeği kumru kuşuna benzetildiği için kumru adı verilmiştir. Kumrunun içinde sucuk, salam, kaşar peynir, domates, biber, tulum peyniri, mayonez ve ketçap bulunmaktadır. Kumru ekmeği bol susamlıdır. Fırınlarda günlük olarak pişirilmektedir. İsteğe göre kumruyu içinde malzemesiz olarak da alıp tüketebilirsiniz.

 

izmirin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 


Lokma

Lokma, İzmir’in yöresel tatlısıdır. Hamurdan yapılan bu tatlı kızartılır ve daha sonra bolca şerbetlenir. Sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’ de İzmir lokması meşhurdur. İzmir lokması lezzetli bir tatlıdır.

 

izmirin-meshur-lezzetleri-006.jpg

 


İzmir Köftesi

İzmir Köftesi, bildiğimiz köftelerde farklı şekilde yapılmaktadır. Kıyma ve baharatlar harmanlanır ve köfte yağa kızartılır. Daha sonra çeşitli sebzeler ile fırın tepsisine dizilir ve fırında pişirilir. Özel olarak bir sos hazırlanır ve üzerine dökülür. Fırından çıkan köfteler sıcak servis edilir.

 

izmirin-meshur-lezzetleri.jpeg

 


Sura

Sura İzmir’in et yemeğidir. Kuzu kaburgası ile yapılmaktadır. Sura kurban bayramında kurban etinin kemiklerinden yapılmaktadır. Baharatlı bir iç pilav hazırlanır ve içine doldurulur ve bakır tencerede pişirilir. Daha sonra ise özel bir sos dökülerek fırında kızartılır.

 

izmirin-meshur-lezzetleri-005.jpg

 


Şevketi Bostan

Şevketi Bostan bir çeşit bitkidir. Şevketi Bostan farklı çeşitlerde yapılmaktadır. Sulu bir yemek olarak kuzu eti ile düdüklü de pişirilmektedir. Aynı zamanda da haşlanarak ya da kavurularak pişirilmektedir. İzmir’de yöresel bir lezzet olan Şevketi Bostan sebze yemeği olarak sürekli tüketilmektedir.

 

izmirin-meshur-lezzetleri-004.jpg

 


İzmir Tulumu

İzmir tulumu, İzmir’in Bergama ilçesine özgü bir peynir çeşididir. İzmir tulum peyniri sadece koyun sütünden yapılmaktadır. Diğer bir adı ise çoban peyniridir.

 

izmirin-meshur-lezzetleri.jpg

 


Kuşkonmaz Kavurması

Kuşkonmaz yeşil bir sebzedir. Çeşitli yemekleri de yapılmaktadır. İzmir kuşkonmazı oldukça meşhurdur. Sabah kahvaltıları ve yemeklerde tüketilmektedir. Baharatlarla harmanlanıp kavurulmaktadır.

 

izmirin-meshur-lezzetleri-007.jpg

 


Kirde Kebabı

Kirde Kebabı, İzmir yöresine ait bir lezzettir. Fakat İzmir’e Osmanlı Saray Mutfağından kalan bir yemektir. Dana eti ile yapılan kebap krep olarak tabir edilen hamurların arasında baharatlı ve üzeri yoğurtlu olarak servis edilmektedir.

 

izmirin-meshur-lezzetleri-003.jpg

 


Asma Yaprağında Barbunya

İzmir’de deniz ürünleri sıklıkla ve çeşitli şekillerde pişirilmekte ve tüketilmektedir. Özellikle en meşhur deniz ürünü Asma Yaprağında Barbunyadır. Barbunyalar özel bir sosa bulanır ve daha sonra asma yaprağına sarılıp fırında tepsisinde pişirilir. Farklı bir görünümü ve tadı vardır.

 

izmirin-meshur-lezzetleri.JPG

İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir'in En Lüks Otelleri

Bergama'daki Tarihi Oteller

Bergama Gezilecek Yerler

İzmir Lezzetleri

Çeşme Gezilecek Yerler

Alaçatı'daki Tarihi Oteller

Foça Gezi Rehberi

Urla Gezilecek Yerler

Seferihisar Gezilecek Yerler

Menderes Gezi Rehberi

Ödemiş Gezi Rehberi

Konak Gezi Rehberi

Dikili Tatil Rehberi

Aliağa Gezi Rehberi

İzmir Hakkında Bilgi

Çeşme'de Bulunan Beach'ler

Hafta Sonu Kaçamağı; Karaburun

Hafta Sonu Tatil Rotanız; Birgi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum