Aliağa' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aliağa, İzmir'in ilçesidir. Tarihten günümüze İzmir ve Bergama krallıklarının izlerini taşıyan bir ilçedir. İlçede önemli antik kentler bulunmaktadır.
Aliağa' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kyme Antik Kenti

Kyme Antik Kenti, en eski yerleşim alanlarındadır. Bu kent Aliağa ilçesinin güney batısında olan Nemrut koyunda yer almaktadır. Tarihte Aiolis’in en büyük kenti olarak bilinmektedir. 1952 yılında kaz çalışmaları yapılmıştır. Kalıntılar ve eserler İzmir Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir.

aliagada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg


 

Myrina Antik Kenti

Güzelhisar çayının olduğu bölümde bulunmaktadır. Myrina Antik Kenti, anlatılanlara göre adını Amazon Kraliçesinden almıştır. Bu kent M.S 17 ve M.S 106 tarihlerinde yaşanan depremlerden dolayı yıkılmış ve harabeye dönmüştür. Bu yüzden günümüze gelene kadar önemini yitirmiştir. Myrina Antik Kenti’nde heykelcikler bulunmuştur. Heykelcikler pişmiş topraktan yapılmış eserlerdir. Günümüzde bu eserler İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Paris Louvre Müzesinde sergilenmektedir.

aliagada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg


 

Gryneion Antik Kenti

Aliağa İlçesinin Yeni Şakran beldesinde yer bulunan Grynenion Antik Kenti, kalıntılar vardır. En önemli kalıntısı Apollon Tapınağıdır. Greynenion Antik Kenti, sadece tarihi özellikleri sebebiyle değil doğal güzellikleriyle de görülmesi gereken bir kent.

aliagada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir'in En Lüks Otelleri

Bergama'daki Tarihi Oteller

Bergama Gezilecek Yerler

İzmir Lezzetleri

Çeşme Gezilecek Yerler

Alaçatı'daki Tarihi Oteller

Foça Gezi Rehberi

Urla Gezilecek Yerler

Seferihisar Gezilecek Yerler

Menderes Gezi Rehberi

Ödemiş Gezi Rehberi

Konak Gezi Rehberi

Dikili Tatil Rehberi

İzmir Hakkında Bilgi

Çeşme'de Bulunan Beach'ler

Hafta Sonu Kaçamağı; Karaburun

Hafta Sonu Tatil Rotanız; Birgi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.