Hafta Sonu Tatil Kaçamağı: Karaburun

Hafta sonu tatilinizi İzmir'in Karaburun ilçesinde denizin, bol yeşilliği olan huzurun içinde geçirmeye ne dersiniz? Muhteşem bir hafta sonu sizleri bekliyor.
Hafta Sonu Tatil Kaçamağı: Karaburun

Sizler için hafta sonu iki günlük gidebileceğiniz güzel bir tatil planı yaptık. Muhteşem doğası, denizi ve havası olan bu güzelim yer huzuru arayanlar için. Tatil planı bizden yapması artık sizden. Haydi o zaman bu hafta sonunuzu güzel geçirebileceğiniz İzmir Karaburun'na doğru rotanızı çevirin.

Tatil Planını Kendiniz Yapın!

 

Cuma iş çıkışı atlayın İzmir uçağına Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra saat başı kalkan otobüs ya da minibüsü kullanarak Karaburun’a ulaşabilirsiniz. Havalimanından Karaburun’a yaklaşık bir buçuk saatte ulaşacaksınız.

karaburun-otel.jpg

Karaburun’da konaklayabileceğiniz bir çok alternatifiniz var. Bunun için önceden hangi otelde kalacağınıza karar verip rezervasyonunuzu bu yönde yapabilirsiniz. Sizler için fiyatları uygun olan birkaç otel önerisinde bulunalım.


Beyaz Mavi Butik Otel

Beyaz Mavi Butik Otel ile Restaurant, İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı olan Mordoğan’da yer alıyor. Tüm yıl açık olan bu otelin 10 odası bulunuyor. Geceliği 100 TL olan bu otel hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, 0850 602 24 95 ücretsiz telefon hattını arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Ergin Pansiyon Restaurant

İzmir’in Karaburun ilçesindeki Ergin Pansiyon, küçük ve oldukça güzel bir tatil mekanı. Türkiye’nin batı kıyısında Ege Denizi'nde bulunan bu küçük kasaba aynı zamanda bulunduğu yarımadanın adıdır. Ücretsiz Telefon Hattı: 0850 600 74 54

 

Ada Marin Suit

İzmir’in Karaburun merkezinde yer alan bu otel, Çeşme’ye 60 km uzaklıkta bulunuyor. Geceliği 80 TL olan bu pansiyon tatil zamanın yoğun olduğu zaman fiyat değişikliği olabilir. Önceden arayarak detaylı bilgileri alabilirsiniz. Ücretsiz Telefon Hattı: 0850 600 25 30

 

Karaburun Arya Otel

Doğanın yeşilliğe bürünüp, denizin maviliğinde kaybolmak isteyebileceğiniz bir yer. Karaburun’da Ege Denizi’ne nazır bir yerde yer alıyor. Geceliği 80 TL olan bu otel yaz aylarında artabilir. Bunun için önceden arayarak bilgi sahibi olmalısınız. Tel: 0850  600 95 60

Akşam otelinize yerleştikten sonra civar hakkında oteldeki çalışanlardan bilgi alınız. Böylece yarın için zaman kaybetmeden gezinize başlayabilirsiniz.

karaburun1.jpg

Sabah erkenden kalkın ve harika bir kahvaltı yaparak güne zinde başlayın. Kahvaltının ardında Karaburun Yarımadası’nı keşfetmeye başlayabilirsiniz. Önce Karaburun Büyük Ada’ya gidiniz. Muhteşem doğası olan bu ada da yalnızca keçiler yaşıyor. Yazın bu adada denize girme imkanınız var. Büyük Ada gezinizi tamamladıktan sonra, Karaburun İskelesi’ni gezerek burada göreceğiniz müthiş manzaraları fotoğraflamayı imkan etmeyiniz.


karaburun-sarpincik-feneri.jpg

İskeleyi gezdikten sonra Sarpıncık Deniz Feneri’ni görünüz. Karaburun o eşsiz güzelliğine bir de burada seyre dalınız. Aşık olacağınız güzellikteki bir yer burası.

sazak-koyu-001.jpg

Deniz fenerini gördükten sonra artık öğle yemeği için sahilde bulunan bir restorandan güzel bir ziyafet çekebilirsiniz ama elinizi biraz çabuk tutmalısınız çünkü gezeceğimiz birbirinden güzel yerler var. Yemek yedikten sonra terk edilmiş bir köy olan Sazak Köyü’nü görmek için yola koyulun. Rüzgar uğultusundan başka bir şeyin olmadığı bu köy kaderiyle baş başa bırakılmış. Muhteşem bir manzarası ve insanı ürperten bir tarihi dokusu olan bu muhteşem köyde önceden Rumlar ve Türkler iç içe barış içinde yaşarlarmış.

karaburun-aksam.jpg


Köyü gezdikten sonra otelinize dönebilirsiniz. Akşam yemeğinizi yedikten sonra sahili akşam gözüyle de görmenizi tavsiye ediyoruz. Ne de olsa akşamlar başka, gündüzler başka duyguları anlatır insana. Ufak gezi turunuzu tamamladıktan sonra otelinize dönüp uyku keyfi yapabilirsiniz.

karaburun-hurmasi.jpg

Sabah erken kalkın ve güzel bir Pazar kahvaltısı keyfi yaparak gezinize kaldığınız yerde devam edin. Karaburun’a özgü yöresel ürünleri alabilirsiniz. Yol kenarında satılan zeytin, reçel ve zeytinyağı mutlaka alınız ama özellikle “Karaburun hurması “ olarak adlandırılan zeytini almayı unutmayınız. Dünya üzerinde bu zeytin türünün yetiştiği tek yer olduğunu söylemekte fayda var.


ayse-kadin-camii.jpg

Geri dönmeden önce Mordoğan’da bulunan Ayşe Kadın Camii’yi görmenizi tavsiye ediyoruz. Bu muhteşem yerleri gördükten sonra geri dönüş yolculuğunuz başlasın. Karaburun Ege’nin doğal güzelliğini yaşayabileceğiniz harika bir yer. Son derece romantik, huzur dolu olan bu yer, sevgilinizle, eşinizle gelebileceğiniz harika bir tatil rotası.

Not: Gelmeden önce otel rezervasyonunuzu yaptırın, hava durumu hakkında bilgi sahibi olun ve yanınızda bir fotoğraf makinesi bulundurun. Yoksa bu güzellikleri çekemeyeceğiniz için üzülebilirsiniz.

 

İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir'in En Lüks Otelleri

Bergama'daki Tarihi Oteller

Bergama Gezilecek Yerler

İzmir Lezzetleri

Çeşme Gezilecek Yerler

Alaçatı'daki Tarihi Oteller

Foça Gezi Rehberi

Urla Gezilecek Yerler

Seferihisar Gezilecek Yerler

Menderes Gezi Rehberi

Ödemiş Gezi Rehberi

Konak Gezi Rehberi

Dikili Tatil Rehberi

Aliağa Gezi Rehberi

İzmir Hakkında Bilgi

Çeşme'de Bulunan Beach'ler

Hafta Sonu Tatil Rotanız; Birgi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.