Urla'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Urla, İzmir'in ilçesidir. Urla'da birçok doğa güzelliği bulunmaktadır. Aynı zaman uzun yıllara dayan bir tarihi olan antik kentte bulunmaktadır.
Urla'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Klazomenai Antik Kenti

12 İyon kentinden biri olan Klazomenai Antik Kenti, Urla’ da yer almaktadır. Yapılan kazı çalışmalarında Arkaik, Erken Tunç ve Klasik dönemden eserler ve kalıntılar bulunmuştur. Çalışmalarda çıkan kalıntıların birçoğu ise Karantina Adası’nda bulunmaktadır.

urlada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg


 

Yassıcaada

Temiz kumsalları, berrak denizi ve güzelliği ile turistlerin sevdiği bir noktadır. Adada bulunan restoranlarda keyifle yemekler yiyebilir, güzel vakit geçirebilirsiniz. Yassıca Ada’ya gitmek için Karşıyaka’dan kalkan vapurlara binebilirsiniz.

urlada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg


 

Urla Yarımadası

Urla Yarımadası’nın eski adı Klazomenai’dır. Adanın tarihi M.Ö 2000 li yıllara kadar uzanmaktadır. Adanın mükemmel koyları bulunmaktadır. Aynı zamanda su mineralleri açısından oldukça zengindir. Adanın birçok plajı da bulunmaktadır.

urlada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg


 

Malgaca İçmeleri

Malgaca İçmeleri, Urla’nın en güzel bölgesinde yer almaktadır. Malgaca içmelerini ziyarete gidenler keyifli vakit geçirebilirler. Genellikle turistler kaplıca için bu bölgeye gelmektedirler. Malgaca İçmeleri’nin birçok hastalığa iyi geldiği de söylenmektedir.

urlada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg


 

Gülbahçe Ilıcası

Gülbahçe Ilıcası, Urla’ya bağlı Gülbahçe köyünde bulunmaktadır. Roma dönemine ait olduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda kaplıcanın çevresinde 5000 yıllık höyük bulunmaktadır.

urlada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg


 

Demirlici Plajı

Demirlici Plajı, yerli yabancı turistin uğrak noktalarındandır. Genellikle günü birlik olarak gidilmektedir. Denizin ve kumsalın keyfini çıkarmak için gidebileceğiniz bir plajdır.

urlada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg


 

Güvendik Tepesi

Güvendik Tepesi, piknik ve mesire alanı tarzında bir bölgedir. Yemyeşil bir alan içinde sessiz ve sakin bölgede keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

urlada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-012.jpg

İZMİR GEZİ REHBERİ

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir'in En Lüks Otelleri

Bergama'daki Tarihi Oteller

Bergama Gezilecek Yerler

İzmir Lezzetleri

Çeşme Gezilecek Yerler

Alaçatı'daki Tarihi Oteller

Foça Gezi Rehberi

Seferihisar Gezilecek Yerler

Menderes Gezi Rehberi

Ödemiş Gezi Rehberi

Konak Gezi Rehberi

Dikili Tatil Rehberi

Aliağa Gezi Rehberi

İzmir Hakkında Bilgi

Çeşme'de Bulunan Beach'ler

Hafta Sonu Kaçamağı; Karaburun

Hafta Sonu Tatil Rotanız; Birgi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.