Hafta Sonu Kaçamakları İçin İstanbul'a Yakın 16 Tatil Yeri

Karmaşadan uzak, sessiz ve huzurlu bir şekilde tatil yapacağınız İstanbul'a yakın en iyi yerleri liste haline getirdik. İşte o yerler...
Hafta Sonu Kaçamakları İçin İstanbul'a Yakın 16 Tatil Yeri

İstanbul'un karmaşasından uzak, doğayla baş başa bir mola vermek isteyenler için birçok tatil yeri bulunuyor. İstanbul'a birkaç saat uzaklıkta yer alan bu tatil yerleri, plajları ve doğasıyla hafta sonları için tercih ediliyor.

Birkaç günlüğüne de olsa betonlardan uzak ve huzurlu bir yerlere gitmek isteyenler için hazırladığımız içeriğimiz, İstanbul'a yakın tatil yerlerinden oluşuyor. İstanbul'a yakın ve doğasıyla hayranlık uyandıran en iyi tatil yerlerini içeren listemiz, hem kamp yapanların hem de doğa sevenlerin hafta sonları kaçamak yaptığı yerleri barındırıyor.

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1SapancaSakaryaDoğası
2AğvaŞileDoğası
3KilyosSarıyerPlajları
4RivaBeykozPlajları
5PolonezköyBeykozDoğası
6EnezEdirneDenizi
7Avşa AdasıBalıkesirDoğası
8KıyıköyKırklareliTarihi/Doğası
9ErdekBalıkesirDoğası/Tarihi
10KefkenKocaeliPlajları
11ŞileŞileDoğası/Tarihi
12İğneadaKırklareliDoğası
13KumbağTekirdağPlajları
14KerpeKocaeliDenizi
15BüyükadaAdalarPlajları/Gezi Yerleri
16MaşukiyeKocaeliDoğası

İstanbul'a Yakın En İyi 16 Tatil Yeri

İstanbul, tarihi zenginliği, muhteşem manzaraları ve canlı kültürel atmosferi ile büyüleyici bir şehir olsa da, zaman zaman şehir hayatının yoğunluğundan kaçmak isteyebilirsiniz. İster doğayla iç içe huzurlu bir kaçamak arayışında olun, ister tarihi ve kültürel zenginliklere tanık olmak isteyin, İstanbul'a sadece birkaç saat uzaklıktaki bu tatil yerleri her zevke hitap ediyor. İşte İstanbul'a yakın tatil yerleri hakkında biraz daha fazla bilgi.

İşte İstanbul'da yaşayanlar için kısa tatillerde gidilecek en yakın yerler...

1. Sapanca

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

İstanbul'a yakın cennetten bir köşe olan Sapanca, gölleri, ırmakları ve yemyeşil ormanlarıyla şehrin bütün stresinden arınmak için harika bir yer. Yazları bile serin olan Sapanca, İstanbul'un bunaltıcı sıcaklarından uzaklaşmak hafta sonu kaçamakları içinde tercih ediliyor. Bungalov evleri, villaları ve birçok farklı konaklama seçenekleriyle konforlu bir tatil sunan Sapanca, ala balık tesisleriyle de lezzet avcılarını kendisine çekiyor.

AdresSapanca, Sakarya

2. Ağva

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında yer alan Ağva, hem deniz hem de doğa bakımından oldukça güzel bir yer olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'a yakın yaz tatili yerleri arasında oldukça popüler olan Ağva'da doğa yürüyüşlerinden bisiklet turlarına, balık tutmadan yüzmeye kadar birçok farklı aktivite yapabilmek mümkün oluyor. Ulaşım olarak da oldukça kolaylık sunan Ağva'ya şile otobüslerine binerek ulaşmak mümkün.

AdresAğva Merkez, Şile/İstanbul

3. Kilyos

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Özellikle yaz aylarında birçok İstanbullunun denize girmek için tercih ettiği yerlerden biri olan Kilyos, İstanbul'a yakın gezilecek yerler arasında bulunuyor. Birçok kişinin deniz zevkini yaşadığı yerlerin başında gelen Kilyos, İstanbul’dan çıkamayan deniz severlerin imdadına koşuyor. Plajları ve doğasıyla meşhur olan Kilyos, tarihiyle de gidenleri büyülüyor. Özellikle Cenevizlilerden kalma bir kaleyle dikkatleri üzerine çeken Kilyos, fotoğraf tutkunlarının uğrak mekanı oluyor. Sarıyer'den sürekli kalkan otobüslerle oldukça kolay ve rahat ulaşıma sahip olan Kilyos, İstanbul'un içinde ama İstanbul'un dışında bir atmasfor sunuyor.

AdresKumköy, 34450 Sarıyer/İstanbul

4. Riva

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında herksin bildiği bir yer olan Riva, birçok İstanbullunun gezilecek yerler listesinde başı çekiyor. İstanbul’a en fazla yarım mesafede olan bu küçük yer, doğa içinde tatil yeri arayan insanlar için oldukça rağbet gören bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Denizi ve doğasıyla birçok kişinin aklını başından alan Riva, piknik ve kamp alanlarıyla da büyük ilgi görüyor.

AdresRiva, 34829 Beykoz/İstanbul

5. Polonezköy

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

İstanbul'un arka bahçesi olarak bilinen bu tatil yeri her yıl yüz binlerce İstanbullu tarafından tatil amaçlı olarak ziyaret ediliyor. İstanbul'a yakın bir tatil bölgesi olan Polonezköy, şehir içinde ancak şehir yaşamından uzak ve doğayla iç içe yapısıyla stresten uzak bir tatil sunuyor. Kavacık çıkışı ve Riva yolu üzerinden kolayca ulaşılan Polonezköy, kampçılar tarafından da tercih ediliyor.

AdresPolonez, 34829 Beykoz/İstanbul

6. Enez

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Bir Ege kasabasını andıran doğasıyla herkesi kendine hayran bırakan Enez, Edirne'nin bir ilçesi. İstanbul'a yakınlığından dolayı hafta sonları tatil için tercih edilen Enez, Saroz Körfeziyle çevrili olduğu için de tertemiz denize sahip.

AdresEnez, Edirne

7. Avşa Adası

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

İstanbul'da deniz otobüsleriyle kolayca gidilen Avşa Adası, tertemiz koyları ve incecik altın sarısı kumsallarıyla herkesi kendisine hayran bırakıyor. İstanbul'a yakınlığından dolayı birçok kişinin hafta sonu tatilleri için tercih ettiği bu ada, tarihi yerleriyle de dikkat çekiyor. Ayrıca şaraplarıyla da oldukça ün yapmış olan Avşa Adası, birbirinden güzel üzüm bağları barındırıyor.

AdresAvşa Adası, Avşa, 10360 Marmara/Balıkesir

8. Kıyıköy

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

İstanbul’a yakın gezilecek yerler ve İstanbul’a yakın denize girilecek yerler denildiğinde akıllara Kırklareli’nde bulunan Kıyıköy gelmiyorsa, çok güzel bir kasabadan mahrum kalıyorsunuz demektir. Bizans kalıntılarından geçerek giriş yapılan Kıyıköy, giden herkese heyecan veriyor. İstanbul’a yakın gezilecek en güzel yerlerden bir tanesi olan Kıyıköy, sadece doğası değil tarih bakımından da oldukça dikkat çekiyor.

AdresKıyıköy, 39400 Kıyıköy/Vize/Kırklareli

9. Erdek

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Ülkemizin ilk sayfiye yerleri arasında bulunan Erdek, tertemiz deniziyle Balıkesir'in en çok turist çeken bölgesidir. İstanbul'dan oldukça kolay bir şekilde ulaşılabilen Erdek, antik kenti ve açık hava müzeleriyle de kendisine birçok turist çekiyor. Yemyeşil ormanlarıyla da doğa severlerin dikkatini çeken Erdek'e Bandırma veya Yalova deniz otobüsleriyle ulaşılabiliyor.

AdresErdek, Balıkesir

10. Kefken

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Mavi bayraklı plajlarıyla İstanbulluları kendisine çeken Kefken, aslında bir balıkçı kasabası. İstanbul'a 160 kilometrelik mesafede yer aldığından dolayı yazları hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin uğradığı Kefken, dümdüz deniziyle Karadeniz'de olduğunuzu unutturuyor. Yemyeşil ormanlarıyla da beğenilen Kefken, huzurlu ortamıyla harika bir tatil sunuyor.

AdresKefken, Kandıra/Kocaeli

11. Şile

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasına yer alan ve Karadeniz'e kıyı olan Şile, özellikle yaz aylarında İstanbul'a yakın denize girilecek yerlerin başında geliyor. Sadece deniz değil, aynı zamanda İstanbul'a yakın doğa tatil yerleri bakımından da oldukça önemli olan Şile, her yaz ayından yüz binlerce turist çekiyor. Koyları, plajları ve denizi kadar tarihiyle de ünlü olan Şile’nin mazisi milattan önceye dayanıyor. Bu yüzden birçok kişinin tatil için tercih ettiği Şile, gezip görünecek birçok tarihi eser barındırıyor.

AdresŞile, İstanbul

12. İğneada

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Denizi, gölleri ve ormanlarıyla tam bir doğa harikası olan İğneada, Langoz ormanlarıyla doğa severlerin ve kampçıların dikkatini çekiyor. İstanbul'un betonlaşmış halinden bunalanlar için hafta sonu gidilecek yerler arasında bulunan İğneada, birbirinden farklı bitki çeşidiyle adeta cennetten bir köşe.

AdresIgneada, İğneada/Demirköy/Kırklareli

13. Kumbağ

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Tekirdağ merkeze bağlı olan Kumbağ, İstanbul'a yakın denize girilecek yerler arasında bulunuyor. Eskiden birçok Rum'un yaşadığı Kumbağ, onlardan kalan şarap evleriyle de dikkat çekiyor. Bu sebeple kısa tatiller için tercih edilebilecek olan Kumbağ, birçok otelle de konforlu konaklama sunuyor.

AdresKumbağ, Süleymanpaşa/Tekirdağ

14. Kerpe

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Çarşaf gibi deniziyle hayran bırakan Kerpe, Karadeniz denizine sahip olmasına rağmen her zaman dümdüz olmasıyla İstanbulluların hafta sonu kaçtığı yerler arasında bulunuyor. Kocaeli Kandıra'da yer alan Kerpe, İstanbul'a yakınlığı ve doğasıyla tatil yapılacak en iyi yerler arasında bulunuyor.

AdresKerpe, Kandıra/Kocaeli

15. Büyükada

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

İstanbulluların kaçış noktası olan Büyükada, plajları ve tarihi yerleriyle yazları dolup taşıyor. Vapurla kolayca ulaşılan Büyükada, Prens Adaları'nın en büyüğü olduğundan dolayı birçok otel ve pansiyonla turistlerin de ilgisini çekiyor. İstanbul'un en temiz plajlarına sahip olan Büyükada, piknik alanlarıyla da dikkat çekiyor.

AdresBüyükada, Adalar/İstanbul

16. Maşukiye

İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Karadeniz'e gitmiş gibi hissettiren doğasıyla hayranlık uyandıran Maşukiye, İstanbul'un bunaltıcı havasından sıkılanlar için bol oksijen sunuyor. Şelaleleri, gölleri piknik yerleri ve eşsiz doğa manzarasıyla kendisine hayran bırakan Maşukiye, kayak merkezine sahip olduğundan dolayı da kışları da tatilcilerin gözdesi oluyor.

AdresMaşukiye, 41295 Kartepe/Kocaeli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Marmara'da Tatil YerleriMarmara'nın Kıyı Kasabaları
İstanbul'un Tatil YerleriGünübirlik Gidilecek Yerler

İstanbul'da 2 günlük tatil için nereye gidlir?

İstanbul'da 2 günlük hafta sonu tatili için gidilebilecek tatil yerleri; Sapanca, Ağva, Kilyos, Riva, Polonezköy, Enez, Avşa Adası, Kıyıköy, Erdek, Kefken , Şile, İğneada, Kumbağ, Kerpe, Büyükada ve Maşukiye kısa tatiller için İstanbul'dan gidilecek yerlerdir.

İstanbul'a yakın tatil yerleri neresidir?

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında; Avşa Adası, Kıyıköy, Erdek, Kefken , Şile, Sapanca, Ağva, Kilyos, Riva, Polonezköy, Enez, İğneada, Kumbağ, Büyükada, Maşukiye ve Kerpe İstanbul'a yakın en güzel tatil yerleridir.

Ucuz yaz tatili nerede yapılır?

Türkiye'de ucuz yaz tatili yapmak için gidebileceğiniz yerler arasında; Avşa Adası, Amasra, Gökçeada, Didim, Sığacık, Eskişehir ve Foça uygun fiyata güzel tatil yapacağınız yerler arasında bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.