Gözden Kaçan Netflix Dizileri 2024 - Az Bilinen 18 Dizi

Netflix’te yer alan ancak ülkemizde pek te rağbet görmeyen Netflix filmlerini listeledik. İşte muhteşem senaryolarına rağmen gözden kaçan Netflix Dizileri…
Gözden Kaçan Netflix Dizileri 2024 - Az Bilinen 18 Dizi

Netflix'in Az Bilinen Efsane Dizileri

Bu içeriğimizde netflix online dizi ve film izleme platformunda dizi izlemek isteyenler için az bilinen ancak muhteşem bir senaryoya sahip olan en iyi yabancı dizi önerileri sunuyoruz. İşte hem oyuncu kadrosu hem de konusuyla fark yaratmasına rağmen ülkemizde bir türlü bekleneni veremeyen efsanevi az bilinen netflix dizileri…

Gözden Kaçan Netflix Dizileri;

1. Juvenile Justice (Suça İtilen Çocuklar)

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Netflix'in 2022 yılında izleyicilerine sunduğu ancak beklenilen izlenme sayısının altında kalan dizi etkileyici sahneleri ile dikkat çekiyor. Dizide çocuk mahkemesinde görevli olan bir Yargıç'ın karar alırken düşündükleri, içerisinde oluşan nefret duygusu ve daha birçok his tüm gerçekçiliği ile anlatılıyor.

TürDramSuç
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJong-Chan
Hong
OyuncularKim
Hye-su
Zengin
Ting
Tom
Choi

2. Clickbait

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Sosyal medyaya dair ilginç bir hikayenin anlatıldığı ve 8 farklı bakış açısından konunun değerlendirildiği bu dizi az bilinen Netflix dizileri arasında yer almaktadır. İnsanların reklama olan düşkünlüğü, sabırsızlığı ve bilgiye aç olmaları bazı kullanıcılar tarafından sömürülürken bir tacizcinin sosyal medya etkisi ile öldürülmesi de dizide anlatılan konular arasındadır.

TürGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChristian
White
OyuncularZoe
Kazan
Betty
Gabriel
Adrian
Grenier

3. Ratched

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Gerilim ve gizem dolu bu Netflix dizisi ilk yayınlandığında bir hayli izlense de yavaş yavaş popülerliğini kaybetti. Muhteşem senaryosu ve oyunculuk performansları ise gerçek bir dizi izlemek isteyenler için Ratched dizisini 1 numara yapıyor. Dizide bir akıl hastanesinde psikiyatri hemşiresi olarak işe başlayan Mildred'in güzelliğinin arkasında yatan sırlı gerçekler anlatılıyor.

TürDramGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenEvan
Romansky
OyuncularSarah
Paulson
Finn
Wittrock
Cynthia
Nixon

4. Mindhunter

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

FBI’da görev yapan iki sıkı polisin hikayesinin konu edinen Mindhunter dizisi, gerilim ve aksiyon dolu senaryosuna rağmen beklenen izleyici kitlesine ulaşamadı. Buna rağmen kesinlikle izlenmeye değer olduğunu sizlere belirtelim. Dizinin ana karakterleri katilleri ve tecavüzcüleri yakalamak amacıyla yeni bir teknik geliştiriyorlar ve bu teknik sayesinde suç oranını azaltmaya çalışıyorlar. IMDb puanı yüksek yabancı diziler arasında da yer alan bu yapımı kesinlikle ön yargısız izleyebilirsiniz.

TürDramPolisiyeGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJong-Chan
Hong
OyuncularJonathan
Groff
Holt
McCallany
Anna
Torv

5. Spinning Out

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Netflix’in yabancı dizi önerilerinden olan Spinning Out, izleyici sayısı ve popülerlik bakımından bekleneni veremedi. Heyecan ve aksiyon dolu dizilerin revaçta olduğu son yıllarda dramatik bir dizi olarak karşımıza çıkan yapımın senaryosunda geçirdiği bir kaza sonucu hayatı altüst olan buz pateni şampiyonunun yeniden hayata tutunma çabaları anlatılıyor.

TürDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSamantha
Stratton
OyuncularKaya
Scodelario
January
Jones
Willow
Shields

6. Las Chicas del Cable (Kablo Kızları)

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Netflix'in İspanyol dizileri listesinde yer alan Las Chicas Del Cable oldukça popüler olsa da çoğu Netflix kullanıcısının es geçtiği yapımlardan biridir. Dizide Madrid’in göbeğine kurulan bir telekomünikasyon şirketinde işe başlayan yüzlerce kadın konu edilmiştir. Onca kadın bir araya gelince dedikodu, kıskançlık, ihanet ve dostluklar da kaçınılmaz olmuştur.

TürRomantikDramTarihi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRamón
Campos
OyuncularBlanca
Suárez
Yon
González
Ana
Fernández

7. Marco Polo

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Tarihi bir drama olan Marco Polo dizisi 13. Yüzyıla dair oldukça etkileyici bilgileri senaryosunda barındırıyor. Ünlü Venedikli gezgin Marco Polo yönünü bu sefer Kubilay Han’ın hükmettiği Çin topraklarına çevirmiştir. Eğlence ve macera dolu dizi ne kadar popüler olsa da çoğu Netflix kullanıcısının es geçtiği yapımlardandır.

TürDramTarihiFantastik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJohn
Fusco
OyuncularLorenzo
Richelmy
Benedict
Wong
Chin
Han

8. Lost ın Space

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

1960’lı yıllarda orijinal serisi yayınlanan dizi uzun yılların ardından hikayenin devamı niteliğinde yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıktı. Dizide uzayda yaşamın gittikçe geliştiği hatta sömürgeleşmenin dahi başladığı bir dünya görüyoruz. Hem senaryo hem de üretilen distopik dünya oldukça dikkat çekici olsa da Lost ın Space dizisi bir türlü beklenen popülariteyi yakalamayan sağlam Netflix dizilerindendir.

TürDramMaceraBilim kurgu
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMatt
Sazama
OyuncularMolly
Parker
Toby
Stephens
Max
Jenkins

9. Osmosis

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Netflix’in aşk dizileri listesinde yer alan sürükleyici bir yapım. Avrupa’da bir hayli takipçisi olan 2019 yapımı dizi yakın gelecekte Paris’te yaşanan bir hikayeyi konu ediniyor. Bir çöpçatanlık uygulamasının piyasaya sürülmesiyle gelişen olayları konu edinen dizide yapay zeka uygulaması insan beynindeki verileri inceleyerek dünyanın herhangi bir yerindeki ruh eşlerini buluyor. Ancak insanlar için gerçek aşkı bulmanın da bir bedeli vardır.

TürRomantikBilim Kurgu
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAudrey
Fouché
OyuncularHugo
Becker
Agathe
Bonitzer
Gaël
Kamilindi

10. Omniscient

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Son yılların en iyi bilim kurgu senaryosuna sahip olmasına rağmen ülkemizde hak ettiği değeri şimdilik göremeyen ve az bilinen diziler listemize giren Omniscient filminde her bir insanın minyatür drone’larla 7/24 izlendiği bir distopik dünya konu ediliyor. Öyle ki artık hiç kimsenin gizlisi saklısı kalmamış mahremiyet dahi ortadan kalkmış bir hayat insanlar için yaşanılmaz bir hal almıştır. Bu kadar kameranın olduğu bir dünyada babasının ölümü bir sır gibi saklanan Nina bu felaketin arkasındakileri bulmaya çalışıyor.

TürGerilimBilim Kurgu
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPedro
Aguilera
OyuncularCarla
Salle
Sandra
Corveloni
Jonathan
Haagensen

11. Living with Yourself

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Netflix komedi dizileri arasında yer alan Living With Yourself gizemli bir tedavi süreci ile farklı bir benliğe bürünen Miles’in hikayesini anlatıyor. Komedi dolu senaryosuyla Avrupa ve Amerika’da sevilen dizi Netflix Türkiye’de ise pek değer görmedi. Başarılı yönetmen Timothy Greenberg imzalı dizi ise ülkemizde gördüğü değerden çok daha fazlasını hak eden yapımlardan biri.

TürDramEğlenceKomedi
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTimothy
Greenberg
OyuncularAisling
Bea
Paul Rudd

12. The Stranger

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Netflix'in gözden kaçan bir diğer 2020 yapımı da The Stranger dizisi oldu. Başarılı yönetmen Harlan Coben imzalı dizi muhteşem senaryosuna rağmen ülkemizde bir türlü popüler olamadı. Dizide Adam Price isimli bir kadının karısı hakkındaki söylentileri araştırmaya başlamasıyla gelişen olayları anlatmaktadır.

TürDramGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenHarlan
Coben
OyuncularRichard
Armitage
Siobhan
Finneran
Jennifer
Saunders

13. Locke and Key

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Babalarının ölümüyle birlikte Maine’deki evlerine dönen ve birlikte yaşamaya başlayan üç kardeş bu evde gizemli bir şeyler olduğunu keşfederler. Bir de ortaya onlara birçok güç ve yetenek veren anahtarlar çıkınca işler iyice fantastik bir hal alır. 2020 yılında Netflix'in büyük umutlarla izleyicisine sunduğu Locke and Key dizisi ülkemizde beklenen izleyici kitlesine ulaşamasa da kaliteli bir yapım olduğunu belli ediyor.

TürMaceraFantastik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJoe Hill
OyuncularDarby
Stanchfield
Connor
Jessup
Emilia
Jones

14. The English Game

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Geçtiğimiz günlerde Netflix’te büyük umutlarla yayınlanan bilhassa ülkemizdeki futbol severlerin ilgisine talip olan The English Game dizisi sanırım isminden dolayı kaybediyor. Futbolun gelişimini ve bu gelişimde çaba gösteren insanları konu edinen dizi de iki zıt gruba mensup futbolcunun çabalarıyla futbolun nereden nereye geldiğini izliyoruz.

TürDramSporTarih
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJulian
Fellowes
OyuncularEdward
Holcroft
Kevin
Guthrie
Charlotte
Hope

15. Big Mouth

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Netflix’in en iyi ve en başarılı yapımlarından biri olan ve hikayesinde ergenliğin çarpıcı yönlerini cesurca işleyen animasyon dizi ülkemizde sebebi bilinmedik bir şekilde Netflix aboneleri tarafından izlenmiyor. Yaratıcılığını Jennifer Flackett, Andrew Goldberg ve Nick Kroll’un yaptığı animasyon dizi Netflix'in az bilinen başarılı yapımlarından biri olmuştur.

TürAnimasyonKomediRomantik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenNick
Kroll
OyuncularJohn
Mulaney
Nick
Kroll
Maya
Rudolph

16. Grace and Frankie

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Ünlü yönetmen Marta Kauffman imzalı Netflix yapımı dramatik komedi dizisi Grace and Frankie eşleri tarafından terk edilen iki kadının mecburiyetler dahilinde birbirleriyle iyi bir arkadaşlık kurmalarını konu ediniyor. Zorunluluktan doğan bu arkadaşlık beraberinde komedi dolu olayları da getiriyor.

TürKomedi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJong-Chan
Hong
OyuncularJane
Fonda
Lily
Tomlin
Sam
Waterston

17. Tales by Light

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

National Geographics ile Canon’un birlikteliği sonucu ortaya çıkan belgesel dizi Netflix’in en kaliteli yapımlarından biri olmasına rağmen ülkemizde az bilinen Netflix dizilerinden biri oldu. Dünyanın çeşitli yerlerinde çekimler yapan fotoğrafçılar ve eserleri dizide anlatılıyor. Her sezonunda farklı bir hikaye gördüğümüz Tales by Light’ın yönetmenliğini Abraham Joffe yapmıştır.

TürBelgesel
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAbraham
Joffe
OyuncularDarren
Jew
Art
Wolfe
Krystle
Wright

18. Love, Death and Robots

Gözden Kaçan Netflix Dizileri

Netflix’in animasyon türü başarılı yapımlarından biri olan Love, Death and Robots 18 kısa öyküden oluşuyor. Her bölümünde farklı bir hikayeyi ele alan dizide bilim kurgu, komedi, fantastik ve daha bir çok türde bölümler izliyoruz. Ülkemizde pek te yaygın olmayan bu dizi kültürünü alışmamış olsak da Love, Death and Robots bence gayet başarılı bir yapım.

TürFantastikBilim KurguAnimasyon
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTim
Miller
OyuncularScott WhyteNolan
North
Steven
Pacey

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum