IMDb Puanı Yüksek Gelmiş Geçmiş En iyi Spor Dizileri | 2024

Sporun değiştirdiği hayatları ve macera dolu hikayeleri konu edinen en iyi spor dizilerini listeledik. İşte IMDb puanı yüksek spor dizileri...
IMDb Puanı Yüksek Gelmiş Geçmiş En iyi Spor Dizileri | 2024

Sporseverlerin Mutlaka İzlemesi Gereken En İyi 25 Spor Dizisi

Unutulmaz başarıların, sporla dolu hayatların ve umudun bittiği yerde sporla yeşeren hayatların anlatıldığı en iyi spor dizilerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Komedi veya dram dolu hikayelerin anlatıldığı en iyi spor dizilerini IMDb puanlarına göre listeledik.

Spor Dizileri;

1. Bubba Wallace: Mücadele

spor dizileri
Irkçılık dünyanın her yerinde ve her alanda bulunmakta olan acı verici bir gerçekliktir. Günümüz NASCAR Cup Series’te bulunan tek siyasi pilot olan Bubba Wallace’ın hayatı sizlerle. Pilotluk sporunu değiştirmek için konumunu ve yeteneğini nasıl kullandığını izlerken bir yandan da ırkçılığın getirdiği zorluklarla yüz yüze geleceksiniz.

TürBelgeselSpor
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenErik
Parker
OyuncularDarrell
Wallacw Jr.

2. Our Days

spor dizileri
Tayland’ın kırsal kesiminden gelen Mon, üniversiteye başlamak için Bangkok’a taşınır. Büyük şehirdeki ilk gününde yerel bir müzisyen Sow ile tanışır ve şehri öğrenmek için beraber gezerler. Sarhoş bir gece ile Mon ve Sow arasında bazı şeyler yaşanmaya başlar. Lakin Sow, Mon’un basketbola olan sevgisini öğrendiğinde okul takımına katılması için zorlar.

TürDramRomantikSpor
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKyo Thanate
Limchaloen
OyuncularNarongkorn
Arunraktham
Kantapon
Jindataweephol
Thatsaphon
Ruengkitrattanakum

3. Love All Play

spor dizileri
Tae-yang gelecek vaat eden bir badminton sporcusudur. Bir olay nedeni ile sevdiği sporu bırakırken aradan 3 yıl geçip gidince Eunice badminton takımına katılmaya karar verir. Hayatı tamamen badminton üzerine dönerken sporu bir iş olarak görmeye başlar. Ebeveynlerinin bir badminton ekipmanı işi olduğu için de spora olan aşkını doğal bulur. Lakin bir kadın ile tanıştığında onu etkileme için daha da çok badmintona odaklanmaya başlar.

TürDramRomantikSpor
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJo
Woong
OyuncularJo
Han-chul
Edward
Hong
Park
Ju-hyun

4. Hurts Like Hell

spor dizileri
Muay Thai sporunu hiç duydunuz mu? Dizimiz tamamen gerçeklikte yaşanmış olan şeyleri sizlere anlatmaktadır. Muay Thai dünyasında nelerin olduğunu görmek için diziyi izleyebilirsiniz. Spor hayranları, Muay Thai’nin gerçekliğinin ne olduğunu; boksörlerin, kumarbazların, yorumcuların ve eleştirmenlerin gözünden Muay Thai’nin ne olduğunu ve altında yatan karanlığı izleyeceksiniz.

TürBiyografiDramSpor
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKittichai
Wanprasert
OyuncularNat
Kitcharit
Vithaya
Pansringarm
Chonnikan
Netjui

5. Birdie Wing – Golf Girls’ Story

spor dizileri
Nafreceli golfçü Eve, bu spor dalı üzerinde bahis yoluyla kendi geçimini sağlamaktadır. ‘Rainbow Bullet’ isminde bir düşmanı yenmek için ve yer altı golf dünyasının hakimiyetini elde etmek için kendisini yemin eder. Lakin Eve’nin başarılarla dolu olan dünyası bir turnuvada ‘Masum Zorba’ ismi ile bilinen Japon golf dâhisi Aoi ile oyun oynadıktan sonra sarsılmaya başlar. Eve ve Aoi birbirlerini merak ederek bir gün daha golf üzerinden savaşmaya söz verdiklerinde işler biraz daha değişmeye başlar.

TürAnimasyonSpor
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTakayuki
Inagaki
OyuncularAkari
Kito
Asami
Seto
Ami
Koshimizu

6. Sumo Do, Sumo Don’t

spor dizileri
Kyoritsu Üniversitesi’nin son sınıf öğrencisi olan Ryota, birinci sınıf bir şirketten iş teklifi alır lakin kız arkadaşı Saki tarafından terk edilir. Profesörü ona sumo kulününe katılmak ve en azından bir maçta yarışması şartı ile mezun olabileceğini söyler. Son iki yıldır yalnızda tek bir üyesi olan Honoka Oba ile sumo kulübü çökmek üzeredir. Ryota, mezun olabilmek için bu kulübe katılıp yeni üyeler toplamaya çalışır.

TürKomediDramSpor
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMasayuki
Suo
OyuncularShono
Hayama
Rikka
Ihara
Ryusei
Okumura

7. Swagger

spor dizileri
Kariyeri boyunca iki altın Olimpiyat madalyası dahil olmak üzere birçok başarıya imza atmış olan Durant’ın basketbol oynamaya başlayış hikayesi sizlerle. Sporun oyuncular, koçlar ve aileler üzerinde nasıl etkilerde bulunduğu, bu etkilerin sonuçlarının neler olduğu da sizlerle. Aynı zamanda ABD sınırları içerisinde basketbol sektörünün değerini de göreceksiniz.

TürDramSpor
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenReggie Rock
Bythewood
OyuncularSean Anthony
Baker
O’shea
Jackson Jr.
Isaiah
R. Hill

8. Heels

spor dizileri
Hem iki kardeş hem de azılı rakip olan Jack ve Ace sizlerle. Babalarının yadigarı olan güreş liginin idaresini tutmaya çalışmaktadırlar. Jack daha olgun tavırlar sergileyen bir kardeşken, Ace hırçın ve kurallara uymayan bir kardeştir. Küçük bir kasaba olan Georgia’dan ulusal ilgi için güreş dalında savaşmak ise kardeşlerin işidir.

TürDramSpor
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Waldron
OyuncularRobby
Ramos
Stephen
Amell
Alexander
Ludwig

9. Bakuten!

spor dizileri
Shotaro, orta son sınıfta jimnastiğe merak salmıştı. Soshukan Lisesi’ne son dakika kaydını yaptıran Shotaro, okulun jimnastik takımına girer ve Ryoya ile arkadaş olur. İkili arkadaşlıkları ile birlikte atletik bir kariyere adım atmaya başlarlar.

TürAnimasyonAnimeSpor
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenToshimasa
Kuroyanagi
OyuncularDaiki
Tamashita
Kenichi
Suzumura
Tamakazu
Sugita

10. Spinning Out

spor dizileri
Kat, hırslı olan bir buz patencisidir. Kariyerinde hızlı adımlarla ilerleyen genç kadın, önemli bir performans sırasında beklemediği bir kaza ile hayatı alt üst olur. Sakatlığı ile uğraşması yetmiyormuş gibi ailevi ve kişisel sorunları ile de yüzleşmek zorunda kalan Kat yeniden kariyerinde yükselişe geçmek için tekrardan harekete geçmeye başlar. 

TürDramSpor
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSamantha
Stratton
OyuncularKaya
Scodelario
January
Jones
Willow
Shields

11. Coach

spor dizileri

Amerikan dizilerinden biri olan Coach’ın konusu Minnesota Eyalet üniversitesi Sceraming Eagles futbol takımının ve takımın antrenörü Hayden Fox’un maceralarını anlatmaktadır. Hayatı amerikan futboluyla dolu olan Hayden Fox takımın şampiyonluğa ulaşması için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Komedi dolu bir sit-com dizisi olan Coach’un başrolünde Craig T. Nelson rol almıştır.

TürKomediSpor
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenAlan
Rafkin
OyuncularCraig T.
Nelson
Jerry
Van Dyke
Bill
Fagerbakke

12. Ballers 

spor dizileri

Başrolünde Dwayne Johnson’un yer aldığı spor dizisi Ballers genç amerikan futbolu oyuncularının hayatını konu edinmiştir. Ünlü yönetmen Stephen Levinson imzalı dizi 5 sezon boyunca ekranlarda kalmış ve en iyi spor dizilerinden biri olmuştur.

TürKomediDramSpor
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenStephen
Levinson
OyuncularDwayne
Johnson
John David
Washington
Donovan
W. Carter

13. All American

spor dizileri

Amerikan Futbolu tarihinin unutulmaz oyuncularından Spencer Paysinger’in hayatını konu edinen biyografi dizileri türünde bir yapım... All American'da henüz lise çağlarında olan parlak bir sporcunun adım adım yükselişi anlatılmıştır. Yönetmenliğini April Blair’in üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda Daniel Ezra, Taye Diggs ve Greta Onieogou yer almıştır.

TürBiyografiSpor
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenApril
Blair
OyuncularDaniel
Ezra
Samantha
Logan
Michael Evans
Behling

14. One Tree Hill

spor dizileri

En iyi gençlik dizilerinin de başında gelen başarılı dizi One Tree Hill Kuzey Carolina eyaletinde küçük bir kasabada kurulan Ravens isimli basketbol takımının genç oyuncularını konu edinmiştir. Nathan, Haley James ve Brooke arasındaki büyük dostluğu ve genç arkadaşların önlerine çıkan fırsatları anlatan dizi kısa zamanda büyük bir izleyici kitlesine ulaşmış ve 9 sezon boyunca yayınlanmıştır.

TürSporDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenMark
Schwahn
OyuncularChad Michael
Murray
James
Lafferty
Hilarie
Burton

15. Red Oaks

spor dizileri

Üniversite okumak için New Jersey’e gelen David babasının zoruyla kendi ideallerinin peşinden gidemez ve muhasebe bölümüne gitmektedir. Zeki ve çalışkan bir genç olan David yaz tatilinde de harçlığını kazanmak için Red Oaks Country Kulübünde tenis eğitimi vermeye başlar. Dizide anlatılan hikaye ise David’in çocukluk ve yetişkinlik arasında gidip gelen hayatı ve Red Oaks kulübündeki insanların hayatını anlatmaktadır.

TürSporKomediDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJoe
Gangemi
Gregory
Jacobs
OyuncularCraig
Roberts
Ennis
Esmer
Oliver
Cooper

16. Glow 

spor dizileri

Netflix dizileri listesinde en çok izlenen yapımlardan Orange is the New Black’in yaratıcılarından yeni bir komedi ve spor dizisi olan GLOW çevrelerine uyumsuz bir grup kadının güreş sporuna atılarak kendilerini yeniden yaratmasını konu edinmiştir. Eğlenceli bir hikayeye ve renkli karakterlere sahip olan Netflix komedi dizileri arasında yer alan GLOW'un başrollerinde Alison Brie, Betty Gilpin ve Marc Maron yer almıştır. 

TürSporKomedi
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenLiz
Flahive
Carly
Mensch
OyuncularAlison
Brie
Marc
Maron
Betty
Gilpin

17. Heimebane 

spor dizileri

Norveç birinci ligine yeni çıkan bir futbol takımı sezonun başlangıcına yakın teknik direktörünü kaybeder ve kulüpte büyük bir sarsıntı olur. Bu sırada eline fırsat geçen idealist kadın Helena Mikkelsen takımın başına geçer ve başarıdan başarıya koşmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Johan Fasting yönetmenliğinde çekilen dizinin başrolünde Ane Dahl trop rol almıştır.

TürSporDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJohan
Fasting
OyuncularAne Dahl
Torp
John
Carew
Axel
Bøyum

18. Brockmire 

Spor dizileri

Dünyanın en iyi spor spikerlerinden biri olan Jim Brockmire büyük bir beyzbol maçının hemen öncesinde boynuzlandığını öğrenir ve bu halde mikrofonun başına geçer. Maç başladıktan bir süre sonra morali iyice bozulan başarılı spiker maç anlatımını bırakıp aldatılmasıyla ilgili ağzına gelen her şeyi söyler. TV dünyasına skandal olarak düşen bu olay Brockmire’nin kariyerini sonlandırmıştır. 10 yıl boyunca sefalet içerisinde bir hayat süren Brockmire yerel bir beyzbol takımının maçlarını anlatması için teklif alınca yeniden ülkenin en iyi spikeri olma fırsatını bulduğunu düşünerek mikrofonun başına geçer.

TürSporDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJoel
Church-Cooper
OyuncularHank
Azaria
Tyrel Jackson
Williams
Amanda
Peet

19. Inside Edge 

spor dizileri

Hindistan yapımı en iyi spor dizlerinden biri olan Inside Edge Hint Premier Lig’inde yer alan T20 Mumbai Mavericks adlı kriket takımının hikayesini konu edinmiştir. Oyuncuların günlük yaşantılarını, kulübün içerisinde dönen olayları ve oyunun arkasındaki oyunu gözler önüne seren dizi Hindistan’ın ünlü yönetmenlerinden Karan Anshuman imzalıdır.

TürSporDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenKaran
Anshuman
OyuncularRicha
Chadha
Angad
Bedi
Tanuj
Virwani

20. Blue Mountain State 

spor dizileri

Son yılların en çok izlenen yabancı diziler arasında yer alan ve gençlik dizileri türünde izleyenlerin beğenisini kazanan Blue Mountain State, 4 kafadar yakın arkadaş futbol bursu kazanarak özel bir üniversiteye gelerek okumaya başlarlar. Ancak bu hiç bilmedikleri ortamda çaylak olmak onlar için eziyet dolu bir maceranın başlangıcı olacaktır. Hem takım kaptanının hem de okuldaki diğer öğrencilerin bir takım oyunlarına gelen gençler komedi dolu sahneleri ortaya çıkarırlar.

TürSporKomediGençlik
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenEric
Falconer
Chris
Romano
OyuncularDarin
Brooks
Alan
Ritchson
Chris
Romano

21. Formula 1: Drive to Survive

spor dizileri

Dünyanın en güzel spor dallarından biri olan Formula 1 yarışları pistte olduğu gibi dışarıda da büyük bir mücadeleye sebep olmaktadır. Takımlara dahil olan yeni pilotlar, bozulan ittifaklar, takımlar arası düşmalıklar ve unutulmaz yarışlar bu dizinin konusu olmuştur. Netflix belgeselleri arasında oldukça sevilen bir seri olan Formula 1: Drive to Survive Netflix üzerinden izlenebilmektedir.

TürSporBelgesel
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenNick
Hardie
OyuncularValtteri
Bottas
Lewis
Hamilton
Pierre
Gasly

22. Cobra Kai 

spor dizileri

Başarılı yönetmen Jon Hurwitz önderliğinde çekilmeye başlanan dizi 1984 yıllarına damga vuran Johnny Lawrence ve Daniel laRusso arasındaki karate rekabetinin 30 yıl sonrasını anlatmaktadır. Yıllar geçse de bu büyük rekabetin ateşi sönmemiştir. Johnny Lawrance eski günlerine dönebilmek için Cobra Kai isimli bir spor okulu açar ve genç öğrenciler yetiştirmeye başlar. Dizinin başrollerinde Ralph Macchio ve William Zabka rol almıştır.

TürSporAksiyon
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJon
Hurwitz
OyuncularRalph
Macchio
William
Zabka
Courtney
Henggeler

23. Pitch 

Spor Dizileri, Spor Dizisi Önerileri

Genç bir beyzbol kadın oyuncusunun tek hayali büyük liglerde oynamaktır. Dizide genç kadının hayallerini gerçekleştirmek uğruna verdiği mücadele anlatılmaktadır.

TürDramSpor
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenParis
Barclay
Mary Lou
Belli
OyuncularKylie
Bunbury
Mark-Paul
Gosselaar
Mark
Consuelos

24. Kingdom

Spor Dizileri, Spor Dizisi Önerileri

Emekli bir kafes dövüşçüsü spor sanatları okulunda çalışmaya başlar. Bu sırada ailesiyle birlikte sorunlar yaşar ve bu sorunlar ile mücadelesi izleyicilere aktarılır.

TürDramSpor
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMichael
Morris
OyuncularFrank
Grillo
Kiele
Sanchez
Matt
Lauria

25. The English Game

Spor Dizileri, Spor Dizisi Önerileri

En detaylı spor dizilerinden bir tanesi olan The English Game, futbolun İngiltere’de çıkmasının ardından dünyaya yayılmasını ve gelişimini anlatıyor.

TürDramSporTarih
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenTim
Fywell
OyuncularEdward
Holcroft
Kevin
Guthrie
Charlotte
Hope

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum