Lay Lay Lom Zamanların Deli Dolu En İyi 40 Gençlik Filmi

En iyi gençlik filmlerini listeledik. İçeriğimizde yer alan filmler, IMDb puanına göre izleyicilerden tam not almayı başarmış en iyi gençlik filmleridir.
Lay Lay Lom Zamanların Deli Dolu En İyi 40 Gençlik Filmi

40 En İyi Gençlik Filmi Tavsiyesi

En iyi gençlik temalı filmler hangisi? Aşk, romantizm ve komedinin iç içe geçtiği unutulmaz gençlik filmlerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Okurlarımız için hazırlanan listemizde aksiyon, macera, dram, bilim kurgu ve daha birçok türde film önerileri yer alıyor. Ayrıca en güzel lise gençlik filmleri de aşağıda yer alıyor. Gençlik filmi ne izlemeli? diye düşünüyorsanız bu listeye mutlaka göz atmalısınız.

İşte izlenmesi gereken aşk ve lise gençlik filmleri:

1. Metalciyiz Biz

Gençlik Filmleri
Liselerinde heavy metalle ilgilenen iki çocuğun en büyük hayali okulları genelince bir metal grubu kurmaktır. Lakin bu süreç içerisinde gruplarına uygun bir basçı bulamazlar onun yerine çello çalan bir kız bulurlar. Farklılıkları ile bir bütün olmaya çalışan üç genç, beladan uzak durabilmek üzere de hareket ederler. Aynı zamanda Gruplar Savaşı’nı kazanabilmek üzere de çalışırlar.

TürKomediMüzikal
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeter
Sollett
OyuncularJaeden
Martell
Adrian
Greensmith
Isis
Hainsworth

2. Arada Bir Yerde

Gençlik Filmleri
Kendisine eski bir fotoğraf makinesi ile mutluluk bulan bir genç, beklemediği bir anda aşka kavuşur. Aşkları büyürken iki taraftan birisi asla ‘Seni seviyorum’ cümlesini söylemez. Lakin kader her zaman iyiye gitmez ve bir trafik kazası sonucunda genç kız, sevgilisini kaybeder. Hayatla olan bağlarında kesintiler doğan genç kıza erkek arkadaşı öbür dünyadan ulaşmaya çalışırken birbirlerine kutsal cümleyi söylemeye odaklanırlar.

TürRomantikDramBilim Kurgu
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenArie
Posin
OyuncularJoey
King
Kyle
Allen
Kim
Dickens

3. Royalteen

Gençlik Filmleri
Prens Karl, arkadaşları arasına yeni katılan Lena’ya karşı sıcak duygular geliştirmeye başlar. Lena birçok nedenden dolayı prensten büyülenirken aynı zamanda onun hareketlerinden ve tavırlarından da şüphe duyar. Prensin evinde verilen bir partide magazin gazetelerinde ve dedikodu bloglarında Lena’nın ifşası ortaya çıkar ve Prens ile Lena arasında karmaşa doğar.

TürRomantikDram
IMDb5.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPer-Olav
Sorensen
Emilie
Beck
OyuncularInes
Hoysaeter A.
Mathias
Storhoi
Veslemoy
Morkrid

4. Love & Gelato

Gençlik Filmleri
Lina yazını İtalya Toskana’da geçirse de burada kalmasının nedeni masalsı manzarayı yaşamak değil, annesinin son isteğini yerine getirmektir. Günler sonrasında annesinin verdiği günlük ile hayatı tamamen değişir. Tanımadığı bir gizli aşka sürüklenirken, annesinin ardında kalan sırrı ortaya çıkartmak üzere hareket eder.

TürRomantikDramKomedi
IMDb5.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrandon
Camp
OyuncularSusanna
Skaggs
Tobia De
Angelis
Owen
McDonnell

5. Tehlikeli İlişkiler

Gençlik Filmleri
Celene, mutlak aşka inanan ve sosyal ağlardan uzak duran bir gençtir. Nişanlısı Pierre ile ayrı yaşamaya hazırlanırken, yeni taşındığı yerde eski beyazperde yıldızı ve Instagram kraliçesi Vanessa ile karşı karşıya kalır. Ünlü sörfçü Tristan ile aralarında bir çekim doğarken yeni okulunun kötü seçkinlerinin hedefi olurken Tristan ile aralarında geçen çekimden ise şüphelenmeye başlar.

TürRomantikDram
IMDb4,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRachel
Suissa
OyuncularPaola
Locatelli
Simon
Rerolle
Ella
Pellegrini

6. Love Tactics (Aşk Taktikleri)

Gençlik Filmleri

Netflix'in 2022 yılında yayınladığı gençlik türündeki bu Türk filminde Aslı ve Kerem'in ilginç hikayesini izliyoruz. Farklı hayatlar ve düşüncelere sahip olan Aslı ve Kerem zıt tipler olsa da karşılaştıkları andan itibaren birbirlerine karşı birşeyler hissetmişlerdir. Son derece çapkın olan Kerem eski huylarını bırakmış olsa da erkekleri çözdüğünü düşünen Aslı yeni bir ilişkiye son derece temkinli yaklaşmaktadır.

TürRomantik
IMDb5.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmre
Kabakuşak
OyuncularDemet
Özdemir
Şükrü
Özyıldız
Doğukan
Polat

7. To All the Boys: Always and Forever (Sevdiğim Tüm Erkeklere: Şimdi ve Sonsuza Dek)

Gençlik Filmleri

Gençlik temalı bu seri filmde Lara Jean isimli genç bir kızın ilişkileri ve hayata dair aldığı kararları izliyoruz. Muhteşem bir yaz tatili geçiren Lara erkek arkadaşı Peter ile muhteşem bir ilişki yürütürken yakın zamanda önemli bir karar vermesi gerkmektedir. Bu süreçte babasının evliliği ve kardeşinin dönüşü gibi meselelerle uğraşan Lara erkek arkadaşını hayli boşlamıştır. Yazın son günlerinde ise genç kız sevgilisi ve okulu arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaklardır.

TürRomantikKomediDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Fimognari
OyuncularLana
Condor
Noah
Centineo
John
Corbett

8. Have You Ever Seen Fireflies (Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?)

Gençlik Filmleri

1948'li yıllara ait ilginç ve bir o kadar da dramatik bir hikayenin anlatıldığı bu Türk yapımı filmde üstün zekalı olan Gülseren'in hayatını izliyoruz. İstanbul'un ortasında doğan bu kız kardeşlerinden ve arkadaşlarından oldukça farklı bir çocukluk geçirir. Büyüdüğünde ise yaşadığı kayıplar vedenk geldiği kötü insanlar sebebiyle hayatı daha da zorlu bir hale gelir. Gülseren'in dramatik hikayesi ve verilen mesajlar sebebiyle bu film mutlaka izlenmesi gereken gençlik filmleri arasında geliyor.

TürRomantikKomediDram
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAndaç
Haznedar
-oğlu
OyuncularEcem
Erkek
Devrim
Yakut
Engin
Alkan

9. Moxie!

Gençlik Filmleri

Feminist bir genç kızın hikayesinin anlatıldığı Moxie isimli bu filmde cinsiyetçi yaklaşımları olan bir okul ve bir grup genç konu edilmektedir. Henüz 16 yaşında olan Vivian Carter okuldaki erkek egemenliğinden son derece bıkmış ve birşeyler yapma ihtiyacı duymuştur. Annesinden ilham alarak harekete geçen Vivian kimliği belirsiz bir şekilde okuldakilere feminist posterler dağıtarak bir uyanış başlatmak ister.

TürKomediDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAmy
Poehler
OyuncularHadley
Robinson
Lauren
Tsai
Nico
Hiraga

10. All the Bright Places (Hayatının Kıyısında)

Gençlik Filmleri

Gençlik türünde izlenmesi gereken en önemli filmlerden biri olan All the Bright Places'da hastalıkla mücadele eden iki gencin aşk dolu hikayesi anlatılıyor. Günümüz ilişkilerinin ders alması gereken bu filmde Violet Markey ve Theodore Finch akıl hastalıkları ile boğuştukları sıralarda tanışan tatlı bir çifttir. Hayata karşı umutsuz oldukları bu günlerde birbirlerine bağlanarak yaşamlarını sürdüren bu çift adeta mucizeleri gerçekleştiriyorlar.

TürRomantikDram
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBrett
Haley
OyuncularElle
Fanning
Justice
Smith
Keegan
-Michael
Key

11. The F**k-It List (Özgürlük Listesi)

Gençlik Filmleri

Brett Blackmore isimli bir lise öğrencisinin hayatını ana merkezine alan filmde genç öğrencinin bir şaka yüzünden değişen hayatını izliyoruz. Hayatında yapmak istedikleri ve yapmak istemediklerini bir liste haline getiren Brett bu sayede sıkıcı ve zorlu hayatını keyifli hale getirmeye çalışmaktadır. En iyi gençlik filmleri listesinde yer alan bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

TürKomedi
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMichael
Duggan
OyuncularEli
Brown
Madison
Iseman
Marcus
Scribner

12. Work It

Gençlik Filmleri

Netflix’in 2020 yılında izleyicilerine sunduğu dikkat çekici filmlerden biri olan Work It Quinn Ackerman isimli genç bir kızın hayallerine kavuşma çabalarını anlatıyor. Genç kız hayal ettiği üniversiteyi kazanmak için düzenlenen bir dans yarışmasında birinci olmak zorundadır. Son derece eğlenceli ve hareketli bir film olan Work It’i takipçilerimize tavsiye ediyoruz.

TürMüzikalKomediDram
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLaura
Terruso
OyuncularSabrina
Carpenter
Jordan
Fisher
Liza
Koshy

13. The Half of It (Bir Bilsen)

Gençlik Filmleri

En iyi gençlik filmleri arasında gösterilen The Half of It filmi genç bir kızın aşk macerasını izleyicisine sunuyor. Okul hayatında başarı olan Ellie Chu yakın bir arkadaşına sevdiği kızı etkilemek için yardım etmektedir ancak bu yardım sürecinde kendisinin de kıza karşı duygular beslediğini fark eder.

TürRomantikKomedi
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAlice
Wu
OyuncularLeah
Lewis
Alexxis
Lemire
Daniel
Diemer

14. Five Feet Apart (Senden Beş Adım Uzakta)

Gençlik Filmleri

Hastalıklar ile savaşan iki genç hastanede tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Bir yandan hastalıkların ağır sorunlarıyla mücadele eden gençler bir yandan tüm kısıtlamalara rağmen aşklarını devam ettirmeye çalışırlar. En dramatik gençlik filmleri arasında yer alan Five Feet Apart'ı kesinlikle izlemelisiniz.

TürDuygusalDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJustin
Baldoni
OyuncularHaley Lu
Richardson
Cole
Sprouse
Moises
Arias

15. The Hate U Give (Sessiz Kalma)

Gençlik Filmleri

Starr isimli genç kız çocukluk arkadaşı olan Khalil’in bir polis memuru tarafından vurularak öldürüldüğünü görür. Toplumun her kesiminden baskı altına alınan genç kız vicdanını dinler ve doğru olanları savunmaya başlar. Korku temalı gençlik filmi severlere The Hate U Give filmini şiddetle tavsiye ediyoruz.

TürSuçDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenGeorge
Tillman Jr.
OyuncularAmandla
Stenberg
Regina
Hall
Russell
Hornsby

16. Love, Simon

Gençlik Filmleri

Simon eşcinsel bir çocuktur ve bu durumu ailesine veya arkadaşlarına açıklayamamıştır. Bu sırada internetten konuştuğu bir sınıf arkadaşına aşık olur fakat kimliği gizli olan bu arkadaşının kim olduğunu bulmaya çalışır.

TürRomantikKomediDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenGreg
Berlanti
OyuncularNick
Robinson
Katherine
Langford
Jennifer
Garner

17. Eighth Grade (Sekizinci Sınıf)

Gençlik Filmleri

Kayla sekizinci sınıfa giden genç bir öğrencidir. Sekizinci sınıfının artık son günleridir. Bir hafta sonra yeni yaşamına geçecek, artık orta okul bitecektir ancak son günler Kayla için kabus gibi geçecektir.

TürKomediDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBo
Burnham
OyuncularElsie
Fisher
Josh
Hamilton
Emily
Robinson

18. Moonlight (Ay Işığı)

Gençlik Filmleri

Siyahi genç bir adam daha iyi bir yaşam için Miami’de yaşamaya gider. Irkçılığın arttığı dönemde Miami’de yaşam oldukça zorlaşır ancak genç adam hayat mücadelesinden asla vazgeçmez. Moonlight filmi son 10 yılın en çok izlenen gençlik filmi önerileri arasında yer alıyor.

TürDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenBarry
Jenkins
OyuncularAlex R.
Hibbert
Ashton
Sanders
Trevante
Rhodes

19. The Edge of Seventeen

Gençlik Filmleri

Nadine isimli genç kadın ergenlikteki sıkıntıları yaşarken bir yandan da lise hayatını sürdürmektedir. Hayatından çok memnun olmayan Nadine yaşadıklarından sonra depresyona girer ancak tüm arkadaşları yanında olur. Nadine aslında hayatta o kadar da yalnız olmadığını anlar. Yabancı lise gençlik filmi izlemek isteyenler The Edge of Seventeen'i kaçırmamalı.

TürRomantikKomediDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenKelly
Fremon
Craig
OyuncularHailee
Steinfeld
Haley Lu
Richardson
Blake
Jenner

20. The Hunger Games (Açlık Oyunları)

Gençlik Filmleri

Gençlik filmi öneri listesinde en iyi yapımlardan biri olan "Hunger Games" acımasız bir dünyada yaşanan hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Filmde dünya 12 eyaletten oluşmakta ve Panem adlı başkentten yönetilmektedir. Diktatörlük sistemiyle idare edilen toplumları kontrol altında tutmak için Açlık Oyunları adında turnuvalar düzenlenmektedir. Filmde Katniss isimli genç kadın kardeşinin yerine turnuvaya katılır ve sisteme baş kaldırır.

TürAksiyonBilim KurguDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenGary
Ross
OyuncularJennifer
Lawrence
Josh
Hutcherson
Liam
Hemsworth

21. Stuck in Love (Aşık Olmak)

Gençlik Filmleri

Ünlü bir yazar, eski karısı ve ergen çocuklarıyla birlikte yaşar. Yazar çalkantılı geçen bir yıl boyunca her türden duygu ile yüzleşmek zorunda kalır.

TürRomantikKomediDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenJosh
Boone
OyuncularGreg
Kinnear
Jennifer
Connelly
Lily Collins

22. Pariah

Gençlik Filmleri

Adepero Oduye Alike isimli genç 17 yaşında ailesi ile yaşayan bir kadındır. Alike kendi cinsel kimliğini keşfetmeye çalışmaktadır ancak kendisini de yaşadığı yere ait hissetmez. Alike her türlü sorunun üstesinden gelebileceğine inanmaktadır.

TürDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDee
Rees
OyuncularAdepero
Oduye
Kim
Wayans
Aasha
Davis

23. Whip It (Patenci Kızlar)

Gençlik Filmleri

Bliss’in annesi eski güzellik kraliçesidir ve Teksas’taki yaşam Bliss’e iki seçenek sunmaktadır. Ya futbola devam edecektir ya da annesi gibi güzellik kraliçesi yarışmalarına hazırlanacaktır. Bliss ikisini de reddeder ve kendi planlarını hazırlar.

TürKomediSpor
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenDrew
Barrymore
OyuncularElliot
Page
Drew
Barrymore
Juliette
Lewis

24. The Perks of Being a Wallflower (Saksı Olmanın Faydaları)

Gençlik Filmleri

Arkdaşlık ve dostluk konularının başlıca hakim olduğu filmde hayatını sıkıcı bir şekilde yaşayan Charlie’nin yeni arkadaşları sayesinde eğlenceli bir hayat yaşamasını konu ediyor. Sam ve Patrick isimli yeni arkadaşları sayesinde gerçek dünyaya açılan Charlie’nin maceralarını heyecanla izleyeceğinize eminiz.

TürRomantikKomediDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenStephen
Chbosky
OyuncularLogan
Lerman
Emma
Watson
Ezra
Miller

25. Lady Bird (Uğur Böceği)

Gençlik Filmleri

Sinema dalında aldığı birçok ödülle uzunca bir süre gündem olan "Lady Bird" filmi, Christine McPherson isimli genç bir kızın hayatını konu ediniyor. Hayatını annesi gibi olmamak için harcayan ancak bu çabada başarılı olamayan Christine bu sıkıcı hayattan kurtulmak amacıyla New York’a gitmeye çalışır. Filmde Saoirse Ronan’ın üstün oyunculuk performansına da şahit olmaktayız.

TürKomediDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenGreta
Gerwig
OyuncularSaoirse
Ronan
Laurie
Metcalf
Tracy
Letts

26. Bring It On

Gençlik Filmleri

Amerikanlı yapımcı Peytin Reed yönetmenliğinde beyazperde aktarılan “Gençlik Ateşi”, 2000 yılının Kasım ayında izleyiciyle buluşmuştur. Komedi filmleri türünde çekilen filmin oyuncu kadrosunda Kristen Dunst, Gabrielle Union, Jesse Bradford ve Eliza Dushku rol almaktadır. En iyi gençlik filmleri arasında gösterilen “Bring It On”, meşhur bir futbol takımının efsanevi şampiyonluk mücadelesi konu edilmektedir. Rancho Carne Lisesi’nin futbol takımı tam beş şampiyonluğa ev sahipliği yapmıştır Takımın en dikkat çeken özelliği ise seyirciyi ve takımı coşturmaya yeten amigo kızlardır. Şimdi sıra altıncı turnuvadan şampiyon olarak ayrılmaktır.

TürKomedi
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenPeyton
Reed
OyuncularKirsten
Dunst
Gabrielle
Union
Eliza
Dushku

27. Fired Up!

Gençlik Filmleri

Fired Up! filmi, Gerald R. Ford Lisesi futbol takımının yıldız oyuncularından Shawn ve Nick’in macera dolu yaz tatilini konu etmektedir. Shawn ve Nick, yaın düzenlenen futbol kampı organizasyonunda başka bir okulda geçirmekten son derece korkmaktadır. İkili arasından Nick, arkadan çevirdiği gizli işlerle hiç akla gelmeyecek bir olaya sonuç çıkartacaktır. Okul takımının yıldız ikilisi kendisini birbirinden güzel ve çekici amigo kızların kampına atacaktır. Aşk filmleri kategorisinde de yer alan Fired Up filmi 2009 yılının en çok izlenen yapımlarındandır.

TürKomedi
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenWill
Gluck
OyuncularNicholas
D'Agosto
Eric
Christian
Olsen
Sarah
Roemer

28. Porky’s (Neşeli Gençlik)

Gençlik Filmleri

Porky’s filmi, 1954 yılında Florida’daki bir kurgusal okulda yaşanan aşk hikayesini sinemaya aktarmaktadır. 1981 yapımlı güldürü filminin yönetmen koltuğunda Bob Clark yer almaktadır. Toplam üç seriden oluşan “Neşeli Günler” filmi, devamında Porky’s 2 ve Porky’s Revenge’yi izleyiciye aktarmıştır.

TürRomantikKomediDram
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
1981
YönetmenBob Clark
OyuncularTony GaniosDan
Manohan

29. Biz Size Döneriz

Gençlik Filmleri

Türk gençlik filmlerinin en güzel yapımları arasında yer alan “Biz Size Döneriz”, Doğa Can Anafarta yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. 2017 yılının Mart ayında gösterime giren filmin başrollerinde Çağlar Ertuğrul, Hande Soral, Ceyda Kasabalı, Murat Eken ve Betemsu Özdemir rol almaktadır. Filmin konusu; üniversiteden yeni mezun olmuş bir grup gencin hayata tutunma çabasını anlatmaktadır.

TürRomantikDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDoğa
Can
Anafarta
OyuncularHande
Soral
Çağlar
Ertuğrul
Bestemsu
Özdemir

30. Youth in Revolt (Ateşli Gençlik)

Gençlik Filmleri

Son derece ciddiyetsiz ve alaycı tavırlara sahip Nick Twisp, henüz 14 yaşına basmış genç bir ergendir. Ailesiyle beraber tatile çıkan genç, hayallerinde ki kızla tanışacağından habersizdir. Nick, tatilde tanıştığı ve gönlünü kaptırdığı Sheeni Saunders için her şeyi göze alacaktır. İnanılmaz bir mücadeleye giren Nick, hayatının aşkını elde etmeyi başarabilecek mi?

TürDram
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenMiguel
Arteta
OyuncularMichael
Cera
Portia
Doubleday
Jean
Smart

31. The First Time (İlk Defa)

Gençlik Filmleri

“The First Time” ismiyle gösterime giren “İlk Kez” filmi, liseyi bitirmekte olan ve liseye yeni başlayan iki gencin aşk hikayesini konu etmektedir. Dave, liseden mezun olacak genç bir erkekken Audrey, liseye yeni başlayacak olan genç bir kızdır. İkili bir partide denk gelerek birbirlerine karşı ilgi göstermeye başlayacaktır. Zamanla romantik bir hikayeye dönüşen ikili, karmaşık bir aşk hikayesi içerisinde sıkışıp kalacaktır.

TürRomantikKomedi
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenJonathan
Kasdan
OyuncularBritt
Robertson
Dylan
O'Brien
Craig
Roberts

32. Thirteen

Gençlik Filmleri

Amerikalı film yapımcısı Catherine Hardwicke yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “Thirteen” filmi, 2004 yılının Ocak ayında gösterime girmiştir. Hala ayıcıkları ve Barbie bebekleriyle oynamakta olan Tracy, ergenliğin etkisine girmiş genç bir çocuktur. Lise hayatında her daim cinsellik üzerine konulara şahitlik eden Tracy, bu durumdan her ne kadar sıkılmış olsa da onlar gibi popüler bir genç olmayı hayal etmektedir. “Onüç” filminin oyuncu kadrosunda Nikki Reed, Holly Hunter, Evan Wood ve Vanessa Hudgens rol almaktadır.

TürDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenCatherine
Hardwicke
OyuncularHolly
Hunter
Nikki
Reed
Evan
Rachel
Wood

33. Ted (Ayı Teddy)

Gençlik Filmleri

Komedi filmlerinin en sevilen yapımları arasında yer alan “Ayı Ted”, Seth MacFarlane yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Filmin konusu; yetişkin bir gencin dileği ile canlanan oyuncak ayısıyla geçirdiği birbirinden komik sahneleri anlatmaktadır. Başarılı filmin oyuncu kadrosunda Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane, Giovanni Ribisi ve Jessica Barth rol almaktadır.

TürKomedi
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenSeth
Mac
-Farlane
OyuncularMark
Wahlberg
Mila
Kunis
Joel
McHale

34. The Spectacular Now (Şu An Muhteşem)

Gençlik Filmleri

Bir Amerikan klasiği olarak karşımıza çıkan “The Spectacular Now” filmi, sıradan bir banliyöde başlayarak bambaşka bir hayata açılan kapıların yolunu konu etmektedir. Yönetmenliğini James Ponsoldt’un üstlendiği “Şu An Muhteşem” filminin oyuncu kadrosunda Shailene Woodley, Miles Teller, Brie Larson ve Kyle Chandler rol almaktadır. Film 2013 yılının Ağustos ayında beyazperdeye aktarılmıştır. Öte yandan “The Spectacular Now” filmi En İyi Öpüşme Sahnesi Dalında ödül kazanmıştır.

TürKomediDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJames
Ponsoldt
OyuncularMiles
Teller
Shailene
Woodley
Brie
Larson

35. Wild (Yaban)

Gençlik Filmleri

“Wild” ismiyle gösterime giren “Yaban” filmi, kendini mahveden bir kadının hayatını konu etmektedir. Cheryl Strayed, henüz annesini yeni kaybetmiş ve bunun acısıyla uyuşturucu batağına saplanmış bir kadındır. Evliliğinin de sona ermesiyle iyice boşluğa düşen kadın, her geçen gün kendini mahvetmektedir. Her gece farklı kabuslarla uyanan Cheryl, radikal bir kararla Amerika'nın en tehlikeli yoluna doğru yolculuğa çıkacaktır.

TürDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJean
-Marc
Vallée
OyuncularReese
Witherspoon
Gaby
Hoffmann
Laura
Dern

36. Die Mitte der Welt (Dünyamın Merkezi)

Gençlik Filmleri

“Die Mitte der Welt” ismiyle gösterime giren “Dünyamın Merkezi” filmi, başarılı yapımcı Jakob M. Erwa yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Alman asıllı romantik drama filmi olan yapım, 2016 yılının Kasım ayında izleyiciyle buluşmuştur. Gençlik filmleri arasında gösterilen “Die Mitte der Welt” oyuncu kadrosunda Louis Hofmann, Jannik Schümann, Svenja Jung, Sabine Timoteo ve Ada Phikine rol almaktadır.

TürRomantikDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJakob M.
Erwa
OyuncularLouis
Hoffman
Jannik
Schümann
Sabine
Timotea

37. Love Rosie

Gençlik Filmleri

Beş yaşından beri en yakın dost olan Rosie ve Alex, birbirlerine karşı hiçbir zaman sevgililik hissetmemiştir. İkili 18 yaşına geldiğinde yapacak oldukları sevgili seçimlerinde büyük bir çatışmaya gireceklerdir. Her şeye rağmen aralarında ki bağı asla kopartmayan ikili, zamanla sevdiklerinin peşinden giderek hüsrana uğrayacaklardır. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen Rosie ve Alex, birbirlerine yeni bir şans verecekler mi?

TürRomantikKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristian
Ditter
OyuncularLily
Collins
Sam
Claflin
Christian
Cooke

38. Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım)

Gençlik Filmleri

Birbirleriyle çatışma içerisinde olan aile fertleri, kendi istekleri için çaba harcamaktadır. Hoover ailesinin şişman kızı Olive, ülkenin başka yakasında düzenlenecek olan güzellik yarışması için heveslenmektedir. İsteği doğrultusunda hareket eden Olive, ailesinin de peşinde gitmesiyle birlik ve beraberliğin olduğu bir aile yapısıyla tanışacaklardır. “Küçük Gün Işığım” filminin yönetmenliğini Valerie Faris ve Jonathan Dayton üstlenirken filmin oyuncu kadrosunda Abigail Breslin, Paul Dano, Steve Carell ve Alan Arkin rol almaktadır.

TürKomediDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenJonathan
Dayton
OyuncularAbigail
Breslin
Greg
Kinnear
Paul
Dano

39. La La Land

Gençlik Filmleri

Damien Chazelle’nin senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı “La La Land”, 2016 yılının Kasım ayında beyazperdeye aktarılmış ödüllü filmler arasında yer alıyor. Romantik komedi ve dram temalarının işlendiği filmin başrollerinde Emma Stone, Ryan Gosling, John Legend, Jessica Rothe ve Sonoya Mizuno rol almaktadır. Aşıklar Şehri filminin konusu; hayalleri peşinde koşan bir caz sanatçısı ve oyuncunun mucizevi aşk hikayesi anlatılmaktadır. Mia, oyuncu olma hayalleriyle koşarken Sebastian, caz müziğin usta sanatçıları arasında yer almaktadır. Bir gün yolları kesişecek olan ikili, hem aşklarına hem de hayallerine kavuşmanın heyecanını paylaşmaktadır.

TürRomantikKomedi
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDamien
Chazelle
OyuncularRyan
Gosling
Emma
Stone
John
Legend

40. Before Sunrise (Gün Doğmadan)

Gençlik Filmleri

En iyi gençlik filmleri listemizde birinci sırada yer alan “Before Sunrise”, Richard Linklater yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Film, yolları ansızın kesişen bir kadın ve bir erkeğin hikayesini anlatmaktadır. Etkileyici bir aşk hikayesine ev sahipliği yapan film, Viyana’da bir tren yolculuğu esnasında tanışan Fransız Celine ve Amerikalı Jesse’nin büyük aşkını sinemaya aktarmaktadır. “Gün Doğmadan” filminin başrollerinde Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert, Hanno Pöschl ve Erni Mangold rol almaktadır.

TürRomantikDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenRichard
Linklater
OyuncularEthan
Hawke
Julie
Delpy
Andrea
Eckert

En iyi gençlik filmleri hangileri?

Gelmiş geçmiş en iyi gençlik filmleri tavsiyesine gelecek olursak; Before Sunrise, La La Land, Little Miss Sunshine, Hjartasteinn, American Graffiti, Love Rosie, Die Mitte Der Welt, The Virgin Suicides, Wild ve Vicky Cristina Barcelona  IMDb puanı 7.9'un üzerinde olan en iyi aşk ve lise temalı gençlik filmleri arasında yer alıyor. 

En iyi lise filmleri hangisi?

En iyi lise filmleri tavsiyesine gelecek olursak; Kötü Kızlar, Adı Çıkmış, Amerikan Pastası,  Saksı Olmanın Faydaları, Kağıttan Kentler, Besties, Komşu Kızı, Love, Simon, Çok Fena, Kahvaltı Kulübü, Uğur Böceği, Alacakaranlık, Moxie, Project X, Aşk Ödevi ve Onüç en çok izlenen lise film temalı gençlik filmleri arasında yer alıyor.

En iyi Amerikan öğrenci filmleri hangisi?

En iyi Amerikan öğrenci filmleri tavsiyesine gelecek olursak; Çılgınlar Sınıfı, Kötü Kızlar, Adı Çıkmış, Amerikan Pastası, Komşu Kızı, Kahvaltı Kulübü, Delidolu, Bir Bilsen, Aşk Ödevi, Gün Doğmadan, Hababam Rock, Hep Yanınızdayım, Genç ve Heyecanlı, Seçimler, Tall Girl 2 ve Sosyal Ağ en çok izlenen Amerikan öğrenci temalı gençlik filmleri arasında yer alıyor.

En iyi lise aşk filmleri hangisi?

En iyi lise aşk filmleri tavsiyesine gelecek olursak; Saksı Olmanın Faydaları, Komşu Kızı, Love, Simon, Kağıttan Kentler, Aşk Ödevi, Hayatın Kıyısında, Bir Bilsen, İlk Aşk, Amerikan Pastası, The Perfect Date, The Last Summer, Delidolu, Bir Külkedisi Masalı ve Sevdiğim Tüm Erkeklere en çok izlenen lise aşk temalı gençlik filmleri arasında yer alıyor.

En iyi lise netflix filmleri hangisi?

En iyi lise netflix filmleri tavsiyesine gelecek olursak; Besties, The Perfect Date, Uzun Boylu Kız, Bir Bilsen, Sierra Burgess Is a Loser, Dude, Moxie, The Prom, The Last Summer, Alex Strangelove, Tall Girl 2, İşte Böyle Bir Oğlan, Delidolu, Bebek Bakıcısı ve Saksı Olmanın Faydaları en çok izlenen lise netflix temalı gençlik filmleri arasında yer alıyor.


Gençlik Filmleri

SıraFilmGösterim TarihiIMDb Puanı
1Metalciyiz Biz20226,7
2Arada Bir Yerde20225,9
3Royalteen20225,3
4Love & Gelato20225,1
5Tehlikeli İlişkiler20224,0
6Love Tactics20225,3
7To All the Boys: Always and Forever 20226,3
8Have You Ever Seen Fireflies20226,2
9Moxie!20216,7
10All the Bright Places20206,5
11The F**k-It List20206,1
12Work It20206,1
13The Half of It20206,9
14Five Feet Apart20197,2
15The Hate U Give20187,5
16Love, Simon20187,6
17 Eighth Grad20187,4
18Moonlight20167,4
19The Edge of Seventeen20167,3
20The Hunger Games20127,2
21Stuck in Love20127,2
22Pariah20117,2
23Whip It20096,9
24The Perks of Being a Wallflower20128,0
25Lady Bird20177,4
26Bring It On20006,0
27Fired Up!20096,1
28Porky's19816,2
29Biz Size Döneriz20176,3
30Youth in Revolt20096,4
31The First Time20126,8
32Thirteen20036,8
33Ted20126,9
34The Spectacular Now20137,1
35Wild20147,1
36Die Mitte der Welt20167,2
37Love Rosie20147,2
38Little Miss Sunshine20067,8
39La La Land20168,0
40Before Sunrise19958,1

Yukarıdaki tabloda tüm zamanların en çok izlenen IMDb puanı yüksek en iyi aşk, okul, lise, macera, dram ve komedi temalı gençlik filmleri yer almaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum