Kate Winslet Filmleri - Dram ve Romantizm Dolu 17 Film

Oscar ödüllü ünlü aktör Kate Winslet'in rol aldığı en iyi ve en çok izlenen filmleri listeledik. İşte sinemaya damga vuran en iyi Kate Winslet filmleri...
Kate Winslet Filmleri - Dram ve Romantizm Dolu 17 Film

Kate Winslet'in Rol Aldığı En İyi 17 Film

Titanik filminin başrolünde rol alan ve sinema dünyasına adını duyurmayı başaran Oscar ödüllü ünlü aktör Kate Winslet kariyeri boyunca birçok ünlü aktör ve yönetmenle birlikte çalışmıştır. Rol aldığı filmlerde gösterdiği muhteşem oyunculuk performansıyla öne çıkan Kate Winslet'in en iyi filmlerini listeledik.

İşte IMDb puanı yüksek en iyi Kate Winslet filmleri...

1. Avatar: Suyun Yolu

Kate Winslet Filmleri
Avatar serisinin ikinci filmi sizlerle. James Cameron’un yaratmış olduğu mükemmel evrenin kökenlerini inmeye ve sınırlarını genişletmeye hazır olun. Avatar 1’de yaşanmış olan olaylardan birkaç yıl sonra Jake ve Neytiri kendi ailelerini kurmuşlardır. Lakin onlar yaşanılan kötü olaylarla evlerini tek edip kendilerine yeni bir ev aramaya başlamışlardır. Suyun yüzeyinde ve altında yeni yerler keşfetmek için ise ellerinden yapmaya hazırlardır.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJames
Cameron
OyuncularZoe
Saldana
Sam
Worthington
Kate
Winslet

2. Siyah İnci

Kate Winslet Filmleri
Amerika’nın Batısında özgür bir ruh olarak doğan Black Beauty, toparlandıktan sonra Birtwick Stables’a getirilmiş genç ruhlu Jo Green ile tanışır. İkisi, farklı bölümlerde farklı boyutlarla zorluklara ve maceralara atıldığında ise aralarında kusursuz denilebilecek bir bağ ortaya çıkmaya başlar.

TürDramFantastik
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAshley
Avis
OyuncularKate
Winslet
Mackenzie
Foy
Iain
Glen

3. Ammonite

Kate Winslet Filmleri

Romantizm dolu bir Kate Winstlet filmi izlemek isteyenler için önerdiğimiz bu filmde Mary isimli bir biliminsanının hikayesi anlatılıyor. Hasta annesine bakmak için çalışmalar yürüten Mary turistlere fosil satarak para kazanmaya çalışır. Bu sırada Charlotte isimli gizemli bir adam Mary'e hasta karısına bakması için teklif yapar. ilk başta teklife çekingen kalan Mary bu işi kabul ettikten sonra Charlotte ile yakınlaşmaya başlar.

TürRomantikDramGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenFrancis
Lee
OyuncularKate
Winslet
Saoirse
Ronan
Fiona
Shaw

4. Blackbird

Kate Winslet Filmleri

Tam bir aile draması olan bu filmde uzun süredir ALS hastalığı ile mücadele eden Lily'nin hikayesini izliyoruz. Ailesi ve sevdikleri ile son bir kez vakit geçirmek isteyen Lily tüm sevdiklerini hafta sonunda evine davet eder. mutlu ve huzurlu geçen hafta sonu yemeğinde Lily'nin çocukları ile olan ailevi problemleri ortaya çıkacaktır.

TürDram
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRoger
Michell
OyuncularKate
Winslet
Susan
Sarandon
Mia
Wasikowska

5. Wonder Wheel (Dönme Dolap)

Kate Winslet Filmleri

4 kişilik bir hikayenin anlatıldığı bu filmde farklı karakter ve hayatlara sahip iki çiftin tesadüf eseri yolları kesişiyor. Sürekli duygusal davranışlar gösteren Ginny, kaba saba davranışları olan kocası Humpty, peşine düşen insanlardan kaçan Carolina ve yazar olmak isteyen Mickey Conay adasındaki bir lunaparkta karşılaştıklarında aralarında farklı etkileşimler olacaktır.

TürDram
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenWoody
Allen
OyuncularKate
Winslet
James
Belushi
Justin
Timberlake

6. Collateral Beauty (Gizli Güzellik)

Kate Winslet Filmleri

Hollywood'un en ünlü isimlerinden oluşan oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Gizli Güzellik filmi yaşadığı olaylar sonrasında içine kapanık bir kişiliğe bürünen Howard'ı konu ediniyor. Yakın dostları ve kadınlarla iletişimden kaçınan Howard günlerini monoton bir şekilde sürdürürken içine düştüğü bu yanlızlık onu aşka, ölüme ve zaman ait mektuplar yazmaya sevk eder. Kısa süre sonra bu mektupların karşılığı gelmeye başlayacaktır.

TürDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDavid
Frankel
OyuncularKate
Winslet
Keira
Knightley
Will
Smith

7. Insurgent (Kuralsız)

Kate Winslet Filmleri

Distopik filmler arasında yer alan Insurgent adlı bu film Uyumsuz serisinin bir parçası olup 5 farklı bölüme ayrılmış bir toplumun hikayesini anlatıyor. Karakter ve zeka ölçütlerine göre ayrıştırılan insanlar hükümetin istekleri doğrultusunda yönetilirken hiçbir topluma ait olmayan uyumsuz bir kız tarafından sorgulanır. Gücü tehlikeye giren hükümetin tek amacı uyumsuzların lideri olan Tris'i yakalayıp kendi amaçları doğrultusunda kullanmaktır.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRobert
Schwentke
OyuncularShailene
Woodley
Theo
James
Octavia
Spencer

8. Contagion (Salgın)

Kate Winslet Filmleri

Salgın filmleri listesinde son yılların en çok izlenen filmleri arasında gösterilen ve aynı zamanda günümüzde dünyanın uğraştığı Covid-19 olaylarını önceden işleyen yapımın Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Jude Law, Marion Cotillard ve Kate Winslet yer almıştır. Film konusu hava ve solunum yolu ile insanlara bulaşan ölümcül virüsün dünyayı etkisi altına almasıyla kurulan bir medikal ekibin hem kaosa karşı hem de virüse karşı verdikleri mücadeleyi anlatmaktadır.

TürBilim kurguDramGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenSteven
Soderbergh
OyuncularKate
Winslet
Matt
Damon
Marion
Cotillard

9. Labor Day (Başka Türlü Bir Aşk)

Kate Winslet Filmleri

Kate Winslet ve Josh Brolin’in başrolünde yer aldığı romantik filmde henüz 13 yaşında olan Henry Wheeler’in yolda karşılaştığı Frank Chambers isimli suçluyu eve getirmesiyle başlayan olaylar anlatılmıştır. Asosyal ve içine kapanık bir kadın olan annesi Adele ile ilgilenmek zorunda olan Henry aynı zamanda ergenlik dönemini yaşamaktadır. Bu sırada evlerine gelen ve bir kaçak olduğunu bilmedikleri Frank Chambers ailenin yanına yerleşir.

TürRomantikDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJason
Reitman
OyuncularKate
Winslet
Josh
Brolin
Gattlin
Griffith

10. The Dressmaker (Düşlerin Terzisi)

Kate Winslet Filmleri

Yıllar önce atılan bir iftira sonucu doğup büyüdüğü kasabadan ayrılmak zorunda kalan “Tilly” gittiği yer de terzilik mesleğini çok iyi bir şekilde öğrenmiştir. Hasta annesine bakmak için tekrar kasabaya dönse de ilk başta kötü ve mesnetsiz davranışlara maruz kalır. Ancak moda bilgisi ve terzilikteki yeteneği sayesinde kasabada tutunmayı başarır. Bu sırada yıllar önce kendisine tuzak kuranları da cezalandırmayı düşünmektedir. Ancak Tilly kasabanın yakışıklı delikanlısı Teddy’ye aşık olunca tüm planlar suya düşer.

TürKomediDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJocelyn
Moorhouse
OyuncularKate
Winslet
Liam
Hemsworth
Sarah
Snook

11. Steve Jobs

Kate Winslet Filmleri

Teknolojiye adeta yön veren Apple şirketinin kurucusu ve son yüzyılın en zeki insanlarından biri olan Steve Jobs’un hayatını konu edinen filmin başrollerinde Michael Fassbender ve Kate Winslet rol almıştır. Filmde Steve Jobs rolüne Michael Fassbender hayat verirken Macintosh firmasının pazarlama müdürü Joanna Hoffman rolünde ise Kate Winslet’i görüyoruz. Film genel olarak Steve Jobs’un başarısının arakasındaki sırları ve özel hayatından birkaç parçayı gözler önüne seriyor.

TürBiyografiDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDanny
Boyle
OyuncularKate
Winslet
Michael
Fassbender
Seth
Rogen

12. Carnage (Acımasız Tanrı)

Kate Winslet Filmleri

Vahşet Tanrısı ismiyle tiyatro sahnelerinde gördüğümüz oyunun ünlü yönetmen Roman Polanski tarafından beyazperdeye taşınmasıyla ortaya çıkan unutulmaz film Acımasız Tanrı’nın oyuncu kadrosunda Kate Winslet, Christopher Waltz ve Jodie Foster’ı görüyoruz. Filmin konusu ise henüz 11 yaşında olan iki çocuğun birbirleriyle kavga etmesi sonucu ailelerinin olaya dahil olarak ortaya çıkan büyük bir tartışmayı anlatmaktadır. İlk başta ailelerin konuşarak çözmeye çalıştığı bu ufak olay ortaya çıkan birkaç detay sonrasında büyük bir kavgaya dönüşüyor. Film başarılı senaryosuyla en iyi Kate Winslet filmlerinden biri olmuştur.

TürKomediDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularKate
Winslet
Jodie
Foster
Christoph
Waltz

13. Quils (Düşlerin Efendisi)

Kate Winslet Filmleri

Sadizmin filozofu olarak kabul edilen Sade Markizi’nin akıl hastanesinde kaldığı sıralarda yazdığı cinsel içerikli metinleri temizlikçi kızın çalmasıyla başlayan olayları anlatan filmde kate Winslet, Geoffrey Rush ve Michael Caine rol almıştır. Düşlerin Efendisi filminde temizlikçi kız rolüne Kate Winslet ahayat verirken Sade’in doktoru rolünde de Michael Caine’yi görüyoruz. Ünlü yönetmen Philip Kaufman imzalı film 2000’li yıllara damgasını vurmuştu.

TürBiyografiDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenPhilip
Kaufman
OyuncularKate
Winslet
Geoffrey
Rush
Joaquin
Phoenix

14. The Life of David Gale (Ölümle Yaşam Arasında)

Kate Winslet Filmleri

Alan Parker’ın idam karşıtlığını konu edinerek ortaya koyduğu başarılı film Teksas’lı bir üniversite profesörünün başına gelen talihsiz olayları anlatmaktadır. İdam karşıtı hareketleriyle tanınan ünlü profesör üzerine atılan birkaç iftira sebebi ile önce tecavüzden mahkum edilir, sonrasında ise idama mahkum edilir. Kanunlar gereği idamına hüküm verilen profesörle ropörtaj yapmak üzere görevlendirilen bir gazeteci ropörtaj sırasında profesörün masum olduğuna inanır ve olayların gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için uğraşır. Mükemmel bir adalet mücadelesinin ve idam karşıtlığının anlatıldığı filmin başrolünde Kate Winslet ve Kevin Spacey yer almışlardır.

TürPolisiyeDramGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenAlan
Parker
OyuncularKate
Winslet
Cleo
King
Rhona
Mitra

15. Finding Neverland (Düşler Ülkesi)

Kate Winslet Filmleri

Sinema dünyasının sevilen aktörü Johnny Depp ve Oscar ödüllü ünlü aktör Kate Winslet’i bir araya getiren “Düşler Ülkesi” filminin yönetmenliğini Marc Foster yapmıştır. Filmin konusu ise Peter Pan’ın yaratıcısı James Barrie’nin hayatını anlatmaktadır. 1900’lü yıllarda Londra’da geçen hikayede hayatının en büyük eserini yapmak için ilham arayan Barrie’yi izliyoruz. Genç adam başarısızlıklarının ardından gerekli olan ilhamı hiç beklemediği bir anda kendisinde bulacağının farkında olmadan umarsızca bir arayış içerisine girer ve bu süreç sonunda Peter Pan hikayesi ortaya çıkar.

TürFantastikDramAile
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenMarc
Forster
OyuncularKate
Winslet
Johnny
Depp
Radha
Mitchell

16. Titanic (Titanik)

Kate Winslet Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde de yer alan “Titanik filmi" gerçek bir olaydan esinlenerek oluşturulan mükemmel senaryosu ve oyuncu kadrosuyla en iyi Kate Winslet filmlerinden biri olmuştur. Filmde Avrupa’dan Amerika’ya doğru denize açılan dönemin en büyük yolcu gemisi Titanik’de yaşanan birtakım olaylar anlatılmıştır. Hayalleri için yola çıkan Jake adlı genç bir ressam ve yaşadığı hayattan mutlu olmayan güzeller güzeli genç kız Rose’un birbirlerine bağlanmaları ile başlayan büyük aşk hikayesi sinema tarihinin unutulmaz aşk hikayelerinden biri olurken bu devasa geminin doğaya karşı verdiği savaşta yenik düşerek birkaç saat içerisinde batmasıyla yok olan hayatlar filmin konusunu oluşturmaktadır.

TürRomantikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenJames
Cameron
OyuncularKate
Winslet
Leonardo
DiCaprio
Billy
Zane

17. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Sil Baştan)

Kate Winslet Filmleri

Aşk filmleri türünde adeta bir başyapıt olan “Sil Baştan” filminde eski sevgilisinin bir bilimsel projeye katılarak hafızasını sildirmesiyle kendisini unuttuğunu gören Joel Barish’in hikayesi anlatılmaktadır. Bu olay sonrasında oldukça sinirlenen Joel Barish’de programa katılarak hafızasında eski sevgilisini çıkarmak ister. Yaşınılan kötü olaylar silinirken bir hayli mutlu olan Barish güzel anılara sıra gelince büyük bir pişmanlık yaşar ve hafızasını sildirmekten vazgeçer. Gerçek aşkın ne olduğunu bizlere anlatamaya çalışan bu mükemmel filmin başrolünde Jim Carrey ve Kate Winslet rol almıştır.

TürBilim kurguDramKomedi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenMichel
Gondry
OyuncularJim
Carrey
Kate
Winslet
Kirsten
Dunst

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.