Asus Zenfone Max İncelemesi

Asus Zenfone ailesine eklediği yeni modeller ile yoluna devam ediyor. Yeni eklenen modellerden olan Zenfone Max sahip olduğu batarya ile dikkat çekiyor. Uygun fiyatıyla da adından söz ettirecek telefonu sizler için inceledik.
Asus Zenfone Max İncelemesi

ASUS ZENFONE MAX DETAYLAR

Asus Zenfone ailesi yeni üyelerle büyümeye devam ediyor. İlk Zenfone' dan itibaren dikkatleri üstüne çekmeyi başaran firma Zenfone 2 ile kendini çok sevdirmişti. Sonrasında bu seriyi devam ettiren ve kullanıcı taleplerine göre şekillendiren Asus, kullanıcıların en büyük dertlerinden olan batarya sorununa karşı yeni telefonu Zenfone Max' ı satışa sundu. İşte Zenfone Max incelememiz...

 

ASUS ZENFONE MAX TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Gorilla Glass 4 çizilmeye ve kırılmaya karşı koruma

- 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 İşlemci (64 Bit mimari)

- 2 GB Ram ve Adreno 306 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 64 GB microSD kart desteği

- 13 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı 1080p Full HD video kaydı yapabilen ön kamera

- 5.000 mAh çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve çift simkart girişi

 

MÜTEVAZİ DONANIM ÖĞELERİ

zenfone-max-ekran.png

Telefonun tasarımına baktığımız zaman ailenin diğer üyalerine benzediğini görüyoruz. Ön tasarım Zenfone 2 ile neredeyse tıpatıp aynı denebilir. 5.5 inç ekranı 720p (1280x720 piksel) çözünürlüğe sahip. Bu ebatta bir ekranın 720p çözünürlüğe sahip olması görüntü kalitesini olumsuz etkiliyor fakat telefonun muhteşem keskinlikte görüntü sunma gidi bir iddiası olmadığı için yeterli kalitede ve keskinlikte görüntüleme yapabiliyor. Merak edenler için inç başına 267 piksel düştüğünü belirtelim. Ekranda çizilmelere ve kırılmalara karşı dayanıklı Gorilla Glass 4 kullanılmış. Bu da büyük ekranlı bir telefon için önemli detaylardan bir tanesi diyebiliriz.

zenfone-max-islemci.jpg

Telefona gücünü, Snapdragon 410 işlemci veriyor. Bu işlemci 1.2 GHz hızında 4 çekirdekli yapıya ve 2 GB ram belleğe sahip. Ayrıca Adreno 306 grafik işlemci de görsel performans isteyen konularda ana işlemciye destek oluyor. Telefonun işlemcisi giriş seviye işlemciler arasında yer alıyor. Bu yüzden telefonda oyunlarda performans beklemek doğru olmayacaktır fakat sosyal medya uygulamalarında ya da internet üzerinden diğer işlemlerinizde sıkıntı çıkarmayacağını ve akıcı şekilde kullanılacağını belirtelim.

zenfone-max-fiyat.png

Dahili depolamanın 16 GB olduğunu fakat MicroSD kart desteği ile arttırılabildiğini görüyoruz. En fazla 64 GB microSD kart okuyabilen cihazda buna ek olarak çift simkart girişi bulunuyor. Telefonun asıl dikkat çeken kısmı ise 5.000 mAh kapasiteli bataryası... Bu batarya ile yoğun kullanımda dahi iki gün şarj ihtiyacı hissetmeyeceğiniz belirtiliyor. Telefonun 22 saat video izleme ve 37 saat konuşma süresi sunan bataryası ile isterseniz başka cihazları da şarj edebiliyorsunuz. USB OTG(On The Go) özelliği ile taşınabilir pil gibi de kullanılıyor ve USB ile bağladığınız diğer cihazları şarj edebiliyor. 

 

BAŞARILI KAMERA VE FİYAT

zenfone-max-kamera.jpg

Telefonda 13 MP çözünürlüğe f/2.0 diyaframa sahip kamera mevcut. Bu kamera lazer odaklanma ile 0.2 saniye gibi kısa sürede odaklanma gerçekleştirebiliyor. 1080p Full HD video kaydı yapabilen arka kamerada ayrıca mavi filtre cam, HDR, tam manuel mod, panoroma ve time lapse modu yer alıyor. 720p HD çözünürlükte saniyede 60 kare video kaydı yapabildiğini de ekleyelim. Ön kamerası ise 5 MP çözünürlüğü ile özçekimlerinizin daha kaliteli olmasını sağlıyor. Buna ek olarak 88 derece geniş açılı lensiyle grupçekimlerinizi de kolaylaştırıyor. Ön kameranın HDR özelliği ile düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar çekebiliyor ve panoroma selfi özelliği ile 140 derece panoromik özçekimler yapabiliyorsunuz.

Asus Zenfone Max satış fiyatı 999 TL. Cihaz fiyat etiketiyle ülkemizde 1.000 TL altındaki iyi telefonlar arasında yerini aldı. Kampanyalar ya da internet üzerinden daha uygun fiyatlara da bulunabiliyor.

 

Editör Yorumu: Asus Zenfone Max genellikle sosyal medyada vakit geçiren kişiler için tasarlanmış. Sahip olduğu 5.000 mAh devasa batarya, 720p çözünürlüklü ekran ve Snapdragon 410 gibi düşük güç tüketen işlemci ile birleşince yoğun kullanımda dahi şarj sıkıntısı yaratmayacağını belirtmek gerekiyor. Şarjı uzun giden telefon isteyenler ve fazla oyun oynamayanlar için uygun fiyatıyla birlikte alınacak ideal telefonlar arasında denebilir.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.