Xiaomi Mi5 İnceleme

Çinli üretici Xiaomi ürettiği modeller ile adından sıkça söz ettirir duruma geldi. Son modeli olan Mi5 ile de gerek performans gerek tasarım bakımından yine iddialı geliyor. Amiral gemilerine kök söktürecek telefonun detaylarını inceliyoruz.
Xiaomi Mi5 İnceleme

XiAOMi Mi5 DETAYLAR

Çinli üretici piyasaya girdiğinden beri büyük gelişim gösterdi. En ince telefonlardan tutun, kendine özgü tasarımlarıyla da adından bahsettiren telefonlar tasarladı. Uygun fiyat politikası güden firma kendi ülkesinde çok sevildi ve dünyaya açıldı. Henüz tam anlamıyla ülkemizde ulaşılır olmasa da Xiaomi gelecek yıllar içinde de adından sıkça söz ettirecek gibi duruyor. 

Son tanıttığı ve firmanın amiral gemisi modeli olan Mi5 modeli gerek tasarımıyla gerekse performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bakalım Xiaomi Mi5 bize neler sunuyor;

 

XiAOMi Mi5 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.15 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 600 nit parlaklık ve %73 ekran gövde oranı

- 2.15 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 820 İşlemci

- 3 GB Ram ve Adreno 530 Grafik İşlemci

- 32-64 GB dahili arttırılamayan hafıza

- 16 MP çift led flaşlı ana kamera ve 4K 2160p UHD video kaydı

- 4 MP 80 derece geniş açılı 1080p Full HD video kaydı yapabilen ön kamera

- 3.000 mAh hızlı şarj destekli, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, parmak izi okuyucu ve USB Type-C 

 

METAL GÖVDELİ ZARİF TASARIM

xiaomi-mi5.jpg

Telefonun ön tasarımında ekranın ön planda olduğunu görüyoruz. Ekranın altında ve üstündeki boşluklar olabildiğince küçük tutulmuş. Yan taraflarında ise dirsek yok diyebiliriz. Bu dirseksiz tasarım sayesinde %73 ekran gövde oranı elde edilmiş. Ekranın altında bulunan fiziksel anasayfa tuşu dikkati çekiyor. Bu tuş aynı zamanda parmak izi okuyucu görevi yapıyor. 

mi5-on-tasarim.jpg

Yan tarafa baktığımızda ses tuşlarının ve güç tuşunun sağ tarafta olduğunu görüyoruz. Sol tarafta simkart yuvasına yer verilmiş. Metal çerçeve oldukça şık ve ince tasarıma sahip. Gövdenin sağında ve solunda metal daha da inceliyor. Telefonun arka tasarıının kemarlarının yuvarlak yapısı buna neden oluyor. Aynı tasarımı Samsung Galaxy Note 5 modelinde görmüştük. Elde tutulayı oldukça kolaylaştıran tasarım aynı zamanda estetik görünüm katıyor.

mi5-tasarim.jpg

Arka tasarımdaki sadelik ilk dikkati çekiyor. Üst sol köşeye konumlandırılan kamera ve hemen yanında çift led flaş bulunuyor. Alt orta tarafta firmanın logosuna yer verilmiş. Arka tasarımda başka detay bulunmuyor. Fakat arka tarafın elde tutmayı kolaylaştıran mat desenli kaplamaya sahip olduğunu belirtelim.

 

KAMERALAR VE PERFORMANS

mi5-ana-kamera.png

Xiaomi Mi5' in ana kamerası 16 MP çözünürlüğe ve f/2.0 diyaframa sahip. Kamera çift tonlu led flaşı ile karanlıkta daha iyi kareler yakalamanıza imkan sağlıyor ve 2160p 4K video kaydı yapabiliyor. Kameranın sahip olduğu diğer özellikler ise 4 eksenli optik görüntü sabitleme, yavaş çekim(slow motion), HDR, Sony Exmor RS sensör, yüz tanıma, seri çekim, coğrafi etiketleme şeklinde sıralanıyor. Ayrıca çıkıntılı kameranın dışında safir kristal cam kaplama mevcut. Bu sayede çizilmiyor ve darbelere karşı dayanıklılık sağlıyor.

Telefonun ön kamerası 4 MP çözünürlüğe sahip. Ön kamera 80 derecelik geniş açılı merceğe sahip. Bu sayede manzaralı özçekimlere ve grupçekimlere imkan tanıyor. 1080p Full HD video kaydı yapabilen kamerada ayrıca yüz tanıma ve zamanlama özelliği de mevcut.

xiaomi-mi5-islemci.jpg

Gücünü Qualcomm' un en son ve en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 820 işlemciden alan Mi5, 2.15 GHz çekirdek hızında çalışan 4 çekirdeğe sahip. Bu işlemciye 3 GB ram ve Adreno 530 grafik işlemci eşlik ediyor. Bu donanımıyla telefon Antutu testlerinden 150.000 puanın üzerine çıkıyor. Aldığı puanla piyasadaki çoğu amiral gemi modellerini geride bırakmayı başarıyor. 

mi5-batarya.jpg

Telefonun dahili hafızası 32, 64 ve 128 GB seçeneklere sahip. Bu hafıza ne yazık ki arttırılamıyor. Eğer 128 GB modeli tercih ederseniz ram miktarı 4 GB' ye çıkıyor. Ayrıca telefonda 3.000 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. Batarya gövdeye sabitlenmiş ve çıkarılabilir yapıda değil. Telefonun bataryası bir günü çok rahat şekilde çıkarmaya yetecek kapasiteye sahip. Ayrıca hızlı şarj desteği ile tamamen boşken 60 dakikada %80 seviyesine kadar doluyor. Android 6 Marshmallow ile gelecek telefon geleceğin bağlantı standardı olarak gösterilen USB Type-C girişi sunuyor.

 

FİYAT VE EDİTÖR YORUMU

mi5-fiyat.jpg

Telefonun özelliklerine baktığımızda piyasanın mevcut en iyi işlemcisine sahip olduğunu görüyoruz. Bu işlemciye 4 GB ram desteği ve 3.000 mAh batarya ile kullanıcıların iştahını kabarttığını tahmin etmek güç değil. Fakat model henüz ülkemizde satışa sunulmuş değil. Ne zaman geleceğine dair firmadan yapılan herhangi resmi açıklama da yok. 

Editör Yorumu: Xiaomi Mi5 sahip olduğu özellikler ve tasarımı ile büyük ilgi topladı. Ülkemizde satılıp satılmayacağı konusunda net bilgi olmaması kötü. Tanıtımında uygun fiyatla piyasaya sürüleceği vurgusu yapılan cihaz eğer uygun fiyat ile satışa sunulursa büyük satış başarısı yakalayacaktır.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.