Türk Telekom Honor 7 İnceleme

Türk Telekom, TT175 modelinden sonra ikinci telefonunu piyasaya sürdü. Özellikle fiyatıyla tüketicileri memnun edecek cihaz Huawei tarafından üretiliyor. İşte telefon hakkındaki detaylar ve satış fiyatı...
Türk Telekom Honor 7 İnceleme

TÜRK TELEKOM HONOR 7 DETAYLAR

Türk Telekom firması TTNET ve AVEA' yı tek çatı altında toplayarak güç birliğine gitti ve önemli teknolojik atılımlarla karşımıza çıkmaya başladı. İlk olarak TT175 modeliyle piyasaya giriş yapan firma, TT Honor 7 adlı modeliyle adından söz ettireceğe benziyor. Telefonun donanım anlamında güçlü diyebileceğimiz özelliklerine bir de fiyat avantajını ekleyen Türk Telekom' un bu telefondan beklentisi yüksek. Bakalım telefon bize neler sunuyor ve fiyatı gerçekten iddialı mı?

 

TÜRK TELEKOM HONOR 7 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç  1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Gorilla Glass 3 teknolojisi ile kırılmaya ve çizilmeye dayanıklı

- 2.2 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 935 İşlemci

- 3 GB Ram ve Mali T-628 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili ve 128 GB ye kadar arttırılabilir hafıza

- 20 MP Sony üretimi çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı led flaşlı 1080p Full HD video kaydı yapabilen ön kamera

- 3.100 mAh hızlı şarj destekli, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve parmak izi okuyucu

 

METALİK GÖVDE VE ERGONOMİK TASARIM

honor-7-ekranı nasıl

Telefona ilk bakınca oldukça şık durduğunu görüyorsunuz. 5.2 inç Full HD çözünürlüklü ekran ve etrafındaki ince tutulan çerçeveler ön tasarımda dikkatinizi çeken bir estetik algı oluşturuyor. Ekranın kalitesi oldukça iyi. İnç başına 424 piksel yoğunluk oranına sahip. Bu haliyle oldukça keskin görüntüler sunuyor. 

Ekranın altında ve üstünde bırakılan boşluklar minimum seviyede tutulmaya gayret edilmiş. Aynı şekilde ekranın yanlarındaki dirsekler de oldukça ince ve ön tasarımda başarılı işler ortaya konmuş. Telefonun ekran gövde oranı %72,5 ile oldukça iyi değer sunuyor. Ön tarafta bir diğer dikkat çeken şey ise ön kameranın yanındaki led flaş oluyor. Led flaşın yanında ön kamera ve ışık sensörleri bulunuyor. 

honor-7-yandan.jpg

Yan tarafa baktığımızda alüminyum yekpare kasanın sunduğu kalite algısına tanık oluyoruz. Metal görünümün verdiği premium görüntü ve his bu telefonda mevcut. Sağ tarafında güç tuşu ve ses tuşları yer alırken, telefonun sol tarafında hızlı başlatma tuşu ve sim kart girişi kullanılmış. Kulaklık girişi üstte olan telefonun ses çıkışı alt tarafına konumlandırılmış.

tt-honor-7-arka-tasarim.png

Arka tasarıma göz attığımızda alta Türk Telekom' un yeni logosu göze çarpıyor. Birleşmeden sonra değişen logo ilk kez bu telefonda kullanılıyor. Üst tarafında da honor yazısı telefonun modelini vurguluyor. Honor logosunun üzerinde ise tam ortada konumlandırılmış parmak izi okuyucu mevcut. Bu parmak izi okuyucu 0.5 saniye okuma hızına sahip. Oldukça hızlı tepkiler ile kullanımı kolaylaştırıyor. Parmak izi okuyucu hemen üstündeki kamera ile aynı köşeli tasarıma sahip. Telefonun köşeli tasarımıyla uyum içinde duran görüntü dikkat çekici. Kameranın sağ tarafında ise çift led flaş konumlandırılmış.

 

KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

honor-7-kameralar.jpg

Telefonun ana kamerası Sony tarafında üretilen Exmor RS sensöre sahip. 20 MP çözünürlüğe ve f/2.0 diyafram değerine sahip kamera oldukça iddialı özellikler sunuyor. Çift led flaşıyla düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor ve 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Ana kamerada ayrıca HDR, hızlı odaklanma, çoklu odaklanma, manuel mod, time lapse fotoğraf çekme, perde hızı kontrolü ve coğrafi konum etiketleme özellikleri mevcut. Kameranın dışa çıkıntılı tasarımı sebebiyle çizilmesini engellemek için safir kristal objektif kapağı kullanıldığını belirtelim.

Ön kameraya baktığımızda 8 MP çözünürlüğe sahip 26mm geniş açılı kamerayla karşılaşıyoruz. Ön kamera, f/2.4 diyafram açıklığına sahip ve 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Telefonu üreten firmanın Çinli olduğunu düşünürsek çoğu Çin markasının ön kamerada 8 MP çözünürlüğü neredeyse standart haline getirdiğini biliyoruz. Fakat bu telefonu diğerlerinden ayıran önde kullanılan led flaşı... Karanlık ve düşük ışıklı ortamlarda çok daha iyi kalitede özçekimler yapmanıza imkan tanıyor.

tt-honor-7-islemci.png

Geldik telefonun en önemli bileşenlerinden işlemci tarafına... TT Honor 7, 2.2 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 935 işlemci kullanıyor. Bu işlemcinin performans değerleri oldukça iyi seviyede. Ek olarak 3 GB ram ve Mali T-628 grafik işlemcinin gücünü de arkasına alan telefon oyunlarda ve uygulama geçişlerinde akıcı deneyim sağlıyor. Telefonun en yüksek grafikli oyunlarda dahi iyi performans ortaya koyacağını söylemek güç değil. Donanım anlamında oldukça dengeli ve yeterli tercihler yapılmış.

16 GB dahili hafızası bulunan telefonda hafızanın 7 GB'lik kısmını sistem dosyaları ve dahili uygulamalar kaplıyor. Kullanıcıya 9 GB lık boş alan sunuyor. Bu alan yeterli gelmeyecek diyenler için firma bu sorunla karşılaşmamak için 128 GB ye kadar microSD kart desteği eklemiş. 

Telefona hayat veren batarya 3.100 mAh kapasiteye sahip. Batarya hızlı şarj desteği sunuyor ve oldukça iyi kullanım ömrüne sahip. Telefon ile yoğun kullanımda dahi 1 günü rahatça çıkarabileceğinizi söyleyebiliriz. Çok fazla oyun oynayanlar için ise akşam eve gidince şarj etmek isteyebilir. Ama bataryanın gerek kapasite gerek hızlı şarj desteği kullanıcısını memnun edecek.

 

FİYAT VE EDİTÖR YORUMU

honor-7-fiyat.png

Türk Telekom Honor 7 satış fiyatı 1.799 TL olarak belirlenmiş. Telefonun normal satış fiyatı beklentinin biraz üstünde gibi görünse de firma kendi müşterilerine büyük indirim yapıyor. Türk Telekom aboneleri Honor 7' ye 1.299 TL ödeyerek sahip olabiliyor. Ayrıca tarife seçenekleriyle de fatura öder gibi taksit ödeyerek almanız da mümkün...

Editör Yorumu: Türk Telekom Honor 7 sahip olduğu donanım ile oldukça başarılı ve dengeli bir telefon diyebiliriz. İşlemcisi, bataryası ve kameralarıyla kullanıcıların beklentilerini karşılacak özelliklere sahip. 1.799 TL belirlenen fiyat ilk bakışta biraz yüksek gibi görünüyor fakat abonelere özel sunulan 1.299 TL fiyat oldukça iddialı...

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.