LG K10 İncelemesi

LG' nin giriş seviyeye eklediği yeni modellerinden olan K10 yeni nesil özellikleriyle ön plana çıkıyor. Telefonun güncel donanım özelliklerini ve dikkat çeken diğer detaylarını araştırdık. İşte tüm detaylarıyla LG K10 incelemesi...
LG K10 İncelemesi

LG K10 DETAYLAR

Güney Koreli teknoloji devi LG, akıllı telefon sektörüne yön veren başarılı modellerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Amiral gemisi modeli G5 ile birlikte tüm dikkatleri üzerine çeken firma, giriş seviye için tanıttığı modelleriyle de pazarda rakiplerine gözdağı veriyor. LG K10 modeli giriş seviyesi için tasarlanan ve yeni teknolojileri bünyesinde barındıran modellerin başında geliyor. Çinli firmaların ve Samsung' un hakim olduğu giriş segmentine iyi bir rakip sundu diyebiliriz. Telefon gerek tasarım, gerek donanım olarak yenilikler sunuyor. Tüm detaylarıyla işte karşınızda LG K10...

 

LG K10 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.3 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Gorilla Glass 3 cam, 2.5D eğimli ekran ve 420nit parlaklık

- 1.14 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6753 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T720 MP3 Grafik İşlemci

- 16GB dahili hafıza ve 32 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı, sanal flaşlı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.300 mAh çıkarılabilir batarya

- 4.5G desteği ve 1 Watt hoparlör

 

LG K10 EKRAN VE TASARIM

lg-k10-ekran.jpg

LG, tasarım konusuna önem veren ve başarılı tasarımlar ortaya koyabilen firmalar arasında yer alıyor. K10 modelinin tasarımını da başarılı bulduğumuzu belirtelim. 5.3 inç ekran 1280x720p HD çözünürlüğe sahip. 277ppi keskinlik sunan ekran, çizilmelere ve kırılmalara karşı Gorilla Glass 3 teknolojisiyle korunuyor. Ekranın etrafındaki boşluklar çok ince değil fakat kalın demek de doğru olmaz. Bu ön tasarım ile birlikte ekran/gövde oranı %70.62 seviyesinde başarılı diyebileceğimiz seviyede tutulmuş.

lg-k10-arka-kapak.jpg

Telefonun kenarları 2.5D eğimli yapıya sahip. Yani kenarlar ve köşeler zımparalanmış gibi metal çerçeve ile birleşiyor. Metal çerçeve kullanımı telefonun kalite algısını yükseltiyor. Elinize aldığınız zaman verdiği his diğer giriş segmenti cihazlarlara göre farkını ortaya koyuyor. Arka tasarıma geldiğimiz zaman tırtıklı yüzey dikkat çekiyor. Tırtıklı tasarıma sahip arka kapak elde tutulmayı kolaylaştırıyor. Kamera üst ortada konumlandırılmış. Ses tuşları ve güç tuşu G serisinde olduğu gibi kameranın altına yerleştirilmiş. Kameranın sağ tarafında led flaş ve sol alt köşede 4 delikten oluşan hoparlör arka tasarımı oluşturan diğer detaylar olarak göze çarpıyor.

 

LG K10 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

lg-k10-kamera.jpg

Telefonun ana kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip. Kameranın f/2.2 diyaframı ve led flaşı ışığın yetersi olduğu ortamlarda kaliteli fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. 1080p Full HD video kaydı yapabilen kamerada ayrıca; HDR, zamanlayıcı, sesli komut, manuel mod gibi özellikler bulunuyor. Ön taraftaki kamera 5 MP çözünürlüğe sahip. Ön kameranın geniş açılı lensi, özçekimlerde kullanıcısına kolaylık sağlıyor. Arka kamera gibi 1080p Full HD video kaydı yapabilen ön kameranın Gesture Shot ve sanal flaş gibi özellikleri var. Farklı el hareketleriyle fotoğraf çekebiliyorsunuz. Ayrıca 420nit parlaklık sunan ekran sayesinde anlık aydınlatma yapılarak özçekimlerin sanal flaşlı olması sağlanıyor.

mediatek-mt6753.png

Performansını 1.14 GHz 8 çekirdekli Meditek MT6753 işlemciye borçlu telefon işlemcisine eşlik eden 2 GB ram belleğe ve Mali-T720 MP3 grafik birimine sahip. Böylece giriş segmenti için iyi performans değerleri üretiyor. LG K10 Antutu testinden 35.500 puan alarak performans anlamında kullanıcısını tatmin edeceğini işaret ediyor. Android 6 Marshmallow güncellemesi alan telefon, aynı zamanda güncel yapısıyla fark yaratıyor.

lg-k10-batarya.png

2.300 mAh kapasiteli bataryası çıkarılabiliyor. Seyahatlerde veya şarj imkanı olmayan yerlerde yedek batarya ile uzun kullanım imkanı oluşuyor. Telefonun 16 GB dahili hafızası tek seçenek ile alınabiliyor. İstenirse 32 GB' ye kadar microSD kart ile hafıza genişletilebiliyor. En güncel bağlantı teknolojisi olan 4.5G desteği sunan telefonun dikkat çeken diğer bir özelliği de güçlü hoparlörü oluyor. 1 Watt ses gücüne sahip hoparlör ile yüksek ses üretebiliyor.

 

LG K10 FİYAT VE YORUM

lg-k10-arka-fiyat.jpg

LG K10 fiyatı 850 TL. Yukarıda da belirttiğimiz üzere sadece 16 GB seçeneği ile satışa sunulan telefon şimdilik sadece siyah renk ile alınabiliyor.

 

Editör Yorumu: Lg K10 giriş seviye cihaz olmasına rağmen metal çerçevesi, 2.5D eğimli ekran tasarımıyla dikkat çekiyor. Sunduğu performansa ve donanım öğelerine bakıldığında bu fiyata alınabilecek iyi modeller arasında ilk sıralara yerleşiyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.