Asus ZenFone Selfie İncelemesi

Asus Zenfone ailesini yeni modeller ile genişletmeye devam ediyor. Aileye eklediği son üyelerden olan ve adını ön kamerasından alan ZenFone Selfie özelliklerini detaylıca inceliyoruz. Bakalım telefon neler sunuyor...
Asus ZenFone Selfie İncelemesi

ASUS ZENFONE SELFIE DETAYLAR

Asus ZenFone serisi yeni üyeleriyle büyümeye devam ediyor. Ailenin üyeleri, Zenfone ismine eklenen ve kullanım amacına göre belirlenen isimlerle birbirinden ayrılıyor. Genel tasarım anlamında birbirlerine benzeseler de her biri farklı kullanıcılara hitap ediyor denebilir. ZenFone Selfie modeli adından anlaşılacağı üzere özçekim yapmayı seven kişiler düşünülerek tasarlandı. Öndeki kamerasıyla ana kamerası kadar kaliteli fotoğraflar çeken telefonun diğer detaylarına yakından bakıyoruz.

 

ASUS ZENFONE SELFIE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Gorilla Glass 4 cam, eldivenle dokunabilirlik ve %67.75 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 İşlemci

- 3 GB Ram ve Adreno 405 Grafik İşlemci

- 8, 16 ve 32 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 13 MP geniş açılı, çift led flaşlı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, hızlı şarj ve çift sim kart desteği

 

ZENFONE SELFIE EKRAN VE TASARIM

zenfone-selfie-ekran.jpg

Asus ZenFone ailesi birbirine benzer tasarım özellikleri sunuyor. ZenFone Selfie de aynı şekilde ailenin amiral gemisi ZenFone 2 ile başlayan bu tasarım hatlarını devam ettiriyor. Önde 5.5 inç büyük ekranı 1920x1080p Full HD çözünürlük sunuyor. Bu ekran 401ppi keskinlik değeri ile kaliteli görseller oluşturabiliyor. Ayrıca Gorilla Glass 4 kaplaması onu çizilmelere ve kırılmalara karşı emsallerine göre dayanıklı yapıyor. Eldivenle dokunma özelliği bulunan ekranda bir de leke tutmayan Oleophobic Coating kaplama kullanılmış. Bu şekilde parmak izi ve yağ lekesi gibi izlerin oluşmasının önüne geçiliyor.

zenfone-seldie-renkler.png

Ekranın üstünde ve altında bırakılan boşluklara gelirsek üstte yer alan ve telefona adını veren selfie kamerası oldukça geniş yer tutuyor. Bu yüzden üst tarafta bırakılan boşluk için söylenecek söz bulunmuyor. Ekranın alt tarafına bakınca diğer ZenFone' ler gibi büyük boşluk dikkat çekiyor. Kenarlardaki dirseklerin de kalın olmasıyla ekran/gövde oranı %69 civarında kalmış. Arka tasarımda yukarıda belirttiğimiz gibi ZenFone 2' ye benzer öğeler kullanılmış. Üstte orta kısımda bulunan kameranın bir yanında led flaş varken diğer tarafında lazer odaklama sistemi yer alıyor. Onların altında dikey konumlu ses açma/kapatma tuşları bulunuyor. Güç tuşu telefonun üst tarafında bulunuyor. Alt orta kısımda yatay hoparlör dikkat çeken diğer unsur oluyor.

 

ZENFONE SELFIE KAMERALAR VE İŞLEMCİ

zenfone-selfie-kameralar.jpg

ZenFone Selfie, adından da anlaşılacağı üzere ana kamerasından ziyade ön kamerasıyla dikkat çekiyor. Adına bakarak telefonun sadece ön kamerasına önem verildiği algısına kapılar olacaktır lakin telefonun arka kamerasında kullanılan teknolojiler küçümsenecek gibi değil. 13 MP çözünürlüğe sahip ana kamera 1080p Full HD videolar kaydedebiliyor. Kameranın f/2.0 diyaframı ve çift led flaşı ışığın yetersiz olduğu ortamlarda dahi iyi fotoğraflar çekme imkanı sağlıyor. Arka kameranın odaklanma hızı 0.2 saniye gibi çok hızlı değere sahip. Bunu lazer odaklanma teknolojisine borçlu diyebiliriz. Kameranın yanındaki lazer ile gece ya da gündüz en doğru odaklanmayı en hızlı şekilde gerçekleştiriyor. 6cm makro çekimler ve tam manuel kontrol imkanı sunan kamera gerekli ayarlamalar yapıldığında etkileyici kareler yakalayabiliyor. Kameranın ayrıca; HDR, panorama, sesli komut, yüz tanıma, 5 elementli lens ve coğrafi konum ekleme gibi özellikleri bulunuyor.

zenfone-selfie-on-kamera.jpg

Gelelim ön kameranın özelliklerine... Ön tarafta kullanılan kamera aynı arka kamera gibi 13 MP çözünürlüğe sahip. 1080p Full HD video kaydı yapabilen ön kamera f/2.2 diyaframıyla ve çift led flaşıyla özçekimlerinizin düşük ışıklandırmalı yerlerde dahi kaliteli olmasını sağlıyor. 88 derece geniş açılı lense sahip olması özçekimlerinizin arka planına manzaralar sığdırmanızı veya grupçekimlerinizde herkesin fotoğrafa dahil olmasına imkan tanıyor. Ön kamerada daha geniş açılı özçekim yapmak isteyenler için panaroma selfie modu olduğunu da ekleyelim.

zenfone-selfie-islemci.jpg

Asus, telefona gücünü veren işlemci seçimini Qualcomm üretimi 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemciden yana kullanmış. Bu işlemciye Adreno 405 grafik birimi ve 3 GB ram bellek eşlik ediyor. Snapdragon 615 işlemcinin performans değerlerine baktığımız zaman normal kullanımda ve uygulamalar arası geçişlerde akıcı olduğunu görüyoruz. Oyun oynamayı sevenler için çoğu oyunda başarılı performans sergileyen işlemci ağır grafikli oyunlarda üst düzey performans sergileyemiyor. Diğer oyunlarda hiçbir sorun çıkarmayan ve iyi oyun deneyimi sunan telefondan yüksek grafik performansı bekleyenlere telefonun orta segmentte yer aldığını hatırlatalım.

zenfone-selfie-detaylar.png

8 GB, 16 GB ve 32 GB dahili hafıza seçenekleriyle satışa sunulan telefonun hafızası istenirse 128 GB' ye kadar microSD kart ile arttırılabiliyor. 3.000 mAh kapasiteli batarya çıkarılabilir yapısıyla göz dolduruyor. Bataryanın performansı ortalama seviyede denebilir. Kapasite olarak fazlasıyla yeterli olacak gibi görünse de işlemcinin ve Android 5 Lollipop işletim sisteminin tutumlu olduğu söylenemez. Android 6 Marshmallow güncellemesi alacak telefonun yazılım optimizasyonlarıyla batarya performansının artacağı belirtiliyor. Ayrıca hızlı şarj desteğine sahip olması şarj konusunu dert olmaktan kurtarıyor.

 

ASUS ZENFONE SELFIE FİYAT VE YORUM

zenfone-selfie-fiyat.jpg

Ülkemizde çift sim kart desteğine sahip 32 GB ZenFone Selife fiyatı 1.000 TL civarında... İnternette 1.000 TL' nin büraz üstü ya da altı fiyatlara bulabiliyorsunuz. Hızlı veri bağlantısı 4.5G desteğine sahip telefon mavi,pembe ve beyaz olmak üzere 3 farklı renk seçeneği ile alınabiliyor.

 

Editör Yorumu: ZenFone Selfie ön kamerasıyla ve büyük ekranıyla özçekim seven kişilere hitap ediyor. Uygun fiyatı, performansı ve Android 6 güncellemesi alacak olmasıyla bu segmentte dişli rakipler arasında yerini alıyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.