Asus ZenFone 3 Ön İncelemesi

Asus ZenFone adını verdiği modellerle büyük satış başarısı yakaladı. Bu başarıyı devam ettirmek isteyen firma ZenFone 3 adını verdiği modelini tanıttı. İşte, yeni ZenFone 3 özellikleri ve diğer detayları...
Asus ZenFone 3 Ön İncelemesi

ZENFONE 3 TANITILDI

Asus, ZenFone serisi yeni üyelerine kavuştu. Üçüncü nesil olarak tanıtılan cihazlar değişen tasarımlarıyla ve yenilenen özellikleriyle göz doldurdu. Duyurusu yapılan ZenFone 3 ailesi, üç farklı kullanıcı tipi için üç farklı cihazdan oluşuyor.

Uygun fiyatıyla dikkat çeken ZenFone 3, performans tutkunlarına özel tasarlanan ZenFone 3 Deluxe ve büyük ekran sevenlere hitap eden phablet model ZenFone 3 Ultra' dan oluşan ailenin, fiyat/performans telefonu olan ZenFone 3' ün detaylarına yakından bakıyoruz. İşte, telefonun teknik özellikleri ve diğer detayları...

ZENFONE 3 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 401 ppi netlik ve %70 ekran/gövde oranı

- 2.0 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 625 İşlemci

- 3 GB ve 4 GB Ram ve Adreno 506 Grafik Birimi

- 32 GB ve 64 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 16 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- Parmak izi okuyucu, USB Type-C, 4.5G ve çift hat desteği

ZENFONE 3 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

zenfone-3-ekran.png

5.5 inç geniş ekranıyla 1920x1080p çözünürlük sunan telefon 401 ppi ekran yoğunluğu ile oldukça keskin netlikte görüntüler oluşturabiliyor. IPS LCD panele sahip bu ekran 500 nit yüksek parlaklık üretebiliyor ve darbelere karşı Gorilla Glass 4 teknolojisi ile korunuyor.

Ekranın etrafında bırakılan boşluklar, dar yapısıyla telefona ergonomik avantaj sağlıyor. %70 ekran/gövde oranına sahip telefonda, ekranın 2.5D eğimli yapısı çerçevelere doğru hafif incelerek bütünlük oluşturuyor. Selefine göre köşeli hatlara sahip olan telefon, değişen tasarımıyla da dikkat çekiyor.

zenfone-3-lacivert.png

Arka tasarıma geçmeden önce telefonun çerçevelerinden başlayan metal malzemenin, arka kapakta da kullanılarak kalite algısının yükseltildiğini görüyoruz. Arka tasarımda ilk dikkat çeken selefindeki bombeli tasarımın yerini düz tasarıma bırakması oluyor.

Orta kısma konumlandırılan kameranın bir yanına lazer odaklama sensörü, diğer yanında led flaş ve altında dikine doğru uzanan parmak izi okuyucu yer alıyor. Arka yüzeyin tırtıklı tasarımı, parmak izi okuyucuyu merkez alarak dalgalar halinde tüm telefona yayılıyormuş görüntüsüyle, telefonun şıklığına artı değer katıyor.

ZENFONE 3 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

zenfone-3-kamera.png

Kamera konusunda iddialı olan telefonda, 16 MP çözünürlük ve F/2.0 diyafram açıklığına sahip arka kamera bulunuyor. Sony Exmor RS sensör kullanılan kamera, hem dijital hem de optik görüntü sabitleme özelliği ile dikkat çekiyor. Bu sayede fotoğraf ve video çekerken yaşanan titreşim ve sallantılar önleniyor.

Ana kamera, lazer odaklama sensörü sayesinde 0,03 saniye gibi kısa sürede yüksek hızlı odaklama yapabiliyor. Kameranın sahip olduğu diğer özellikler arasında; gerçek zamanlı HDR, renk düzeltme sensörü, tam manuel kontrol ve perde hızı ayarı gibi onu rakiplerine karşı öne çıkaran özellikler de yer alıyor.

Öndeki kamera 8 MP çözünürlük ve F/2.0 diyafram açıklığı ile özçekim konusunda iddialı geliyor. HDR özelliği ile ters ışık ve karanlık ortamlarda dahi aydınlık kareler yakalayabileceğiniz ön kamera, 85 derece geniş açılı lensiyle grupla birlikte yapılan özçekimleri de kolaylaştırıyor.

snapdragon-652.jpg

Telefonun hem ön hem de arka kamerası 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. Arka kamera, çift tonlu çift led flaşı sayesinde karanlık ortamlardaki renk patlamalarını önleyebiliyor. Ayrıca ağır çekim (slow motion) video ve time lapse (düşük perde) video kayıt yapabiliyor. 

İşlemci tarafında 2.0 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 625 tercih edilmiş. Grafik gerektiren işlemlerde Adreno 506 işlemciye destek oluyor. 32 GB ve 64 GB depolama seçenekleriyle alınabilen telefonda 32 GB modeli seçerseniz 3 GB ram, 64 GB modeli seçerseniz 4 GB ram belleğiniz oluyor. Bu hafıza miktarı bana yetmez diyenler için telefonun 128 GB hafıza kartı desteği sunduğunu belirtelim.

zenfone-3-batarya.png

3.000 mAh bataryası çıkarılamayan cihaz, normal kullanımda rahatlıkla 1 günü kurtarabiliyor. Donanım tarafının güçlü olmasıyla oyun oynayanların da tercih edeceği bir telefon olacağını söyleyebileceğimiz ZenFone 3, yoğun kullanımda dahi sahibini yarı yolda bırakmayacak diyebiliriz.

Çift hat desteği ile iki telefon taşıma zahmetini önleyen telefon USB Type-C ile yeni nesil bağlantı standardına destek veriyor. Müzik dinlemeyi sevenler için Asus SonicMaster 3.0 yazılımına sahip olduğunu ve Hi-Fi Ses (yüksek kaliteli ses) desteği sunduğunu ekleyelim.

ASUS ZENFONE 3 FİYAT ve YORUM

zenfone-3-renk-secenekleri.jpg

Asus Zenfone 3 fiyatı 249 Dolar olarak açıklandı. Asus Türkiye tarafından henüz resmi bir rakam telaffuz edilmese de 1.000 TL civarı fiyatla ülkemizde satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Editör Yorumu: Yenilenen ZenFone, üçüncü nesliyle daha iddialı olmuş. Telefonun donanım tarafında Intel işbirliğini sonlandıran ve tercihini Qualcomm' dan yana kullanan firma doğru tercihiyle alkış alıyor. Uygun fiyat, performans ve malzeme kalitesini bir arada sunan telefon, Türk kullanıcılar tarafından önceki nesle göre, kendini daha çok sevdirecek.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.