Huawei P8 İncelemesi

Huawei teknolojik altyapı hizmetlerine ek, akıllı telefonlarıyla da dünyaya en erken açılan Çinli firmaların başında geliyor.
Huawei P8 İncelemesi

HUAWEI P8 DETAYLAR

Huawei Çinli firmaların kaliteli ürünler üretebildiğini gösteren ve çakmacılıktan çıkarak kendi özgün tasarımlarını yapabileceğini kanıtlayan firmaların başında geliyor. Sunduğu altyapı hizmetlerindeki başarısını, akıllı telefon modelleriyle de gösteren Hauwei, yeni modellerinden olan P8' i mercek altına alıyoruz. Orta-üst segmentte yer alan cihazın donanım özellikleri hiç küçümsenecek gibi değil. Bakalım Huawei P8 neler sunuyor...


HUAWEI P8 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Çizilmeye dayanıklı Gorilla Glass 3 cam ve 1500:1 kontrast

- 2 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 930 İşlemci

- 3 GB Ram ve Mali-T628 MP4 Grafik İşlemci

- 16 GB ve 64 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.680 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, çift sim kart girişi ve yağmura dayanıklılık


P8 EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

p8-ekran.jpg

Huawei P8 sahip olduğu köşeli tasarımıyla şık görünüyor. Cam ve metal malzemelerin kullanımıyla oldukça kaliteli his veren bir telefon havası hakim. Ön tarafta ilk dikkati dirseksiz tasarım çekiyor. 5.2 inç 1920x1080p çözünürlüğe sahip ekranın kenarları yok denecek kadar ince tutulmuş. Ekranın üstünde altında bırakılan boşluklar küçük tasarlanarak %71' in üstünde ekran/gövde oranı elde edilmiş. Ekranın çizilmelere ve kırılmalara karşı Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip olduğunu ve 1500:1 yüksek kontrast üretebildiğini görüyoruz. İnç başına 424 ppi keskinlik sunan bu ekran, ayrıca eldiven ile kullanım özelliğine de sahip. 

p8-tasarim.jpg

Sağ kenarda güç tuşu ve ses tuşları yer alırken telefonda başka fiziksel tuş bulunmuyor. Üst tarafında 3.5 mm kulaklık girişi ve alt tarafında ortada güç girişi olmak üzere onun iki yanında hoparlörler yer alıyor. Arka tarafa geçtiğinizde iki renkli tasarım kullanılması ilk dikkat çeken detay oluyor. Üst tarafta kameranın olduğu kısım farklı renklendirilmiş. Bu tasarımı Huawei' nin ürettiği Nexus 6P cihazdan hatırlıyoruz.

p8-arka.jpg

Ayrıca ilk bakışta iPhone 5/5S ile oldukça benzediği dikkatlerden kaçmıyor. Ortada şirketin logosuna yer verilmiş. Telefonun alt tarafında anten şeridi haricinde başka detay bulunmuyor. P8 oldukça sade fakat bir o kadar da şık arka tasarım ile geliyor.


P8 KAMERALAR VE PERFORMANS

p8-kamera.jpg

Huawei P8' in ana kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip. Ayrı görüntü işlemcisi ve 4 renkli RGBW sensörü ile bu kamera yüksek kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Optik görüntü sabitleyici(OIS) özelliği sayesinde hareket halinde dahi net fotoğraflar ve videolar yakalanabiliyor. HDR, hızlı odaklanma, yüz tanıma, seli komut, perde hızı kontrolü, time lapse kayıt ve manuel mod gibi diğer özelliklere sahip kameranın f/2.0 diyaframa sahip olduğunu ve 1080p Full HD video kaydı yapabildiğini ekleyelim. Ön kamera ise 8 MP çözünürlüğe ve geniş açılı lense sahip. Ön kamera da 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

hisilicon-kirin.jpg

Telefona güç sağlayan işlemciye geçince şirket kendi üretimi olan HiSilicon işlemci kullanıyor. P8 modelinde 2.0 GHz 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 930 işlemci tercih edilmiş. Mali-T628 MP4 grafik işlemci ile oyunlarınız için üst düzey performans vaat ediliyor. Bu işlemcilere 3 GB ram bellek eşlik ediyor. Güçlü donanım öğelerine sahip Huawei P8, üst düzey performans ve kullanıcı deneyimi sunuyor. Donanımıyla ağır grafikli oyun ve uygulamaların üstesinden rahatlıkla gelebileceğini gösteriyor.

p8-girisler.jpg

Dahili hafızanın 16 GB ve 64 GB olmak üzere iki çeşit olduğunu belirtelim. Bu miktarlar yeterli olmaz diyenler için telefonda 128 GB' ye kadar harici microSD kart desteği sunuluyor. Telefona hayat veren bataryaya, 2.680 mAh kapasiteye sahip. Bu batarya gövde ile bütünleşik yapıda ve çıkarılamıyor. Normal kullanımda gün içinde şarja ihtiyaç duyulmasa da yoğun kullanım ile bataryanın 1 günü rahat çıkardığını söylemek zor olur. Pil tasarruf modu yardımcı olsa da oyun oynuyorsanız, dizi veya film izlemeyi seviyorsanız gün içinde telefonu şarj etmeniz gerekebilir.

p8-on-kamera.jpg

Telefonda sunulan diğer özelliklere bakınca günümüzün hızlı bağlantı standardı olacak 4.5G desteği sunduğunu görüyoruz. Cat.6 modem ile Huawei P8 4.5G bağlantıda 300 Mpbs indirme hızına ulaşabiliyor. Çift sim kartı aynı anda kullanabildiğiniz telefonun ilgi çeken diğer bir özelliği de yağmura karşı dayanıklı olması... Telefon su sıçramalarına karşı dayanıklı yapısıyla yağmur altında kullanılabiliyor. Su geçirmezlik seviyesi yalnızca bundan ibaret olan cihazın herhangi bir su geçirmezlik sertifikasına sahip olmadığını hatırlatalım.


HUAWEI P8 FİYAT VE YORUM

p8-fiyat.jpg

Huawei P8 Türkiye fiyatı hafıza seçeneğine göre değişiyor. Telefonun internet üzerinde alınabileceği ortalama fiyatları şöyle:

-Huawei P8 16 GB   1.250 TL

-Huawei P8 64 GB   1.550 TL

Nasıl Ucuza Satın Alınabilir? Huawei marka akıllı cep telefonlarını Aliexpress Türkiye satış sitesinden uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapılacağı, fırsatlardan nasıl faydalınabileceği, gümrük vergileri ve siparişin kapıya kadar teslim edilmesi yönündeki tüm sorularınızın cevapları için Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Editör Yorumu: Huawei P8 teknik özellikleri bakımından üst segmente göz kırpıyor. Başarılı kameraları ve işlemci gücüyle akıcı kullanım sunuyor. Arttırılabilir hafızasıyla, malzeme kalitesiyle ve kameralarıyla kullanıcısını memnun edecektir. 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.