General Mobile 5 Plus Tanıtıldı

General Mobile firması Barcelona'daki Mobil Dünya Kongresi' nde beklenmedik hamlesiyle şaşırttı. Yeni modeli GM 5 Plus modelini tanıtan firma belirlediği fiyat ile de tüm dikkatleri üzerine çekti. İşte detaylar...
General Mobile 5 Plus Tanıtıldı

GENERAL MOBİLE 5 PLUS ÖZELLİKLERİ

General Mobile firması ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Geliştirdiği telefonlarla müşterilerin beğenisini toplayan ve piyasada iyi satış grafiği yakalayan firma yeni telefonunu Barselona' da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2016' da tanıttı. Telefon gerek özellikleriyle göz doldurmayı başarırken fiyat politikasıyla da kullanıcılarını mest edeceğe benziyor.

 

TASARIM VE DONANIM ÖZELLİKLERİ

Telefonun en dikkat çeken özelliği saf Android kullanan arayüzle geliyor olması. Daha önceki modeli Android One 4G ile Google ortaklığına giren firmanın ikinci ürünü olan telefon yine saf Android arayüzüyle geliyor ve güncellemeleri ilk alan telefonlar arasında yer alıyor.

Telefonda 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 617 işlemci yer alıyor. İşlemciye 3 GB ram bellek eşlik ediyor. Bu işlemci ve ram belleğin saf Android yazılı ile birlikte harika işler yapabileceğini ve kasma, donma gibi sorunlarla karşılaşmayacağınızı söylemeye gerek bile yok. 

GM 5 Plus Ekran

5.5 inç Full HD çözünürlüklü ekrana sahip telefonda 2K ekran koyup işlemciyi fazladan yormak ve pil tüketimini olumsuz etkilemek yerine tam yerinde karar ile Full HD ekran kullanıldığını görüyoruz. Bu ekranın yüksek aklite ve netlik sunuyor. Kırılmalara ve çizilmelere karşı Gorilla Glass 4 ekran kaplamasına sahip olan telefon ayrıca %79 luk ekran gövde oranıyla da göz dolduruyor. Ekranın kenarlarındaki boşluklar olabildiğince küçük tutularak oldukça şık görüntü ve daha küçük boyutlar elde edilmiş.

 

SONY ÜRETİMİ 13 MP KAMERALAR

gm-5-plus-arka-kamera.jpg

Kamera tarafında ise özçekim akımını ve onu sevenleri düşünen firma, hem önde hem de arkada 13 MP çözünürlüğe sahip kamera kullanmış. Bu kameraların Sony üretimi olduğunu ve arkada çift önde ise tek led flaş kullanıldığını hatırlatalım. Karanlık ortamlarda özçekim yapmak daha kolay olacak.

Acaba bataryası nasıl diyenler için 3.100 mAh kapasiteye sahip bataryanın kullanıldığını söyleyelim. Bu batarya Snapdragon Quickcharge 3.0 desteği ile hızlı şarj destekliyor ve çok kısa sürede kendini doldurabiliyor. Full HD çözünürlüklü ekranın da etkisiyle telefon yoğun kullanımda dahi bir günü rahtalıkla çıkarmaya yetecektir.

general-mobile-5-plus-donanim.png

Telefonda ayrıca CAT-7 modem kullanılıyor ve bu özelliğiyle telefon 100 Mpbs upload, 300 Mpbs download hızına ulaşabiliyor. Telefon firmanın ilk 4.5G destekleyen telefonu ve ayrıca CAT-6 modeme sahip telefonlara göre iki kat daha hızlı upload hızına sahip. Telefonun 32 GB dahili hafızasına ek 128 GB MicroSD kart desteği sunması da müşteriler tarafından oldukça olumlu karşılanacağa benziyor.

 

FİYAT VE SATIŞ TARİHİ

gm-5-plus-tasarim.jpg

GM 5 Plus satış fiyatı hakkında ilk verilen resmi bilgiye göre telefon 999 TL olacak. Telefonun satış tarihi ise Mart 2016 olarak duyuruldu fakat şöyle bir durum var. Daha önce de GM Discovery Elite modeli için açıklanan fiyat vergiler ve maliyetler sebebiyle uygulanamamış ve daha yüksek fiyattan satılmasıyla bekleyenlerini hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu kez nasıl olur bekleyip göreceğiz.

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.