HTC Desire Eye İncelemesi

HTC' nin özçekim sevenler için tasarladığı telefonu HTD Desire Eye, inceleme konuğumuz oluyor. Arkadaki kameradan ön tarafında da bulunan HTC Desire Eye özellikleri ve fiyatı nedir? Kimler almalıdır? İşte cevaplar...
HTC Desire Eye İncelemesi

HTC DESIRE EYE DETAYLAR

HTC son günlerde istediği satışları gerçekleştiremeyen ve istikrarlı şekilde gerileyen teknoloji firmaları arasında yer alıyor. Zamanında ürettiği akıllı telefonlar ile hızlı çıkış yakalayan firma, aynı şekilde hızlı şekilde geriliyor. Bunda şüphesiz rekabete giren diğer firmaların, özellikle de Çinli firmaların payı büyük. Farklı segmentlerde farklı ihtiyaçlar için ürettiği telefonlarıyla ürün yelpazesini genişleten firmanın en dikkat çeken ürünlerinden biri Desire Eye modeli oldu. Telefon özçekim severler için tasarlanan yapısıyla ve diğer özellikleriyle dikkat çekmiştir. Fiyatı nedeniyle pek satılamayan telefonda son dönemde yapılan indirimler onu dikkat çeken telefonlar arasına soktu. İşte farklı tasarımıyla dikkat çeken HTC Desire Eye incelemesi...

 

HTC DESIRE EYE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip Super LCD 3 ekran

- Çizilmeye dayanıklı Gorilla Glass 3 cam ve %66.58 ekran/gövde oranı

- 2.36 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 801-AB İşlemci

- 2 GB Ram ve Adreno 330 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 13 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.400 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, dahili radyo, çift hoparlör ve suya dayanıklılık

 

HTC DESIRE EYE EKRAN VE TASARIM

desire-eye-on.png

Telefonun tasarımı uzaktan oldukça sevimli görünüyor. Kullanılan beyaz ve kırmızı renkler ile mavinin tonlarından oluşan renklerin kullanımı başarılı ve uyumlu. Elinize aldığınız anda ise telefonun iri cüssesi sizi karşılıyor. 5.2 inç 1920x1080p Full HD çözünürlüğe sahip ekranıyla ve geniş çerçeveleriyle tek elde tutulması pek kolay olmuyor. Aslında telefonun ekranı günümüz standartları düşünüldüğünde ekran ebatıyla normal değere sahip. Tek elle kullanımın zor olmasında HTC' nin ekran etrafındaki boşlukları geniş tutmasının payı var. Ekran etrafında siyah bir çerçeve ve onun etrafında beyaz çerçeve kullanımı görüntüde avantaj sağlıyor olsa da elinize aldığınız anda iş değişiyor. 

desire-eye-hoparlor.jpg

Yan tarafların tasarımı renginden de anlaşılacağı üzere plastik malzemeden oluşuyor. Sağ tarafta deklanşör, güç ve ses tuşları yer alıyor. Sol tarafta ise sim kart ve hafıza kartı girişleri mevcut. Üstte 3.5mm kulaklık girişine yer veren firma altta sadece güç girişi bırakmış. Arka tarafa baktığımızda öndeki kameranın aynısını sol üst tarafta görüyoruz. Hemen altında flaş ve telefonun tam ortasında HTC logosu bulunuyor.

Telefonun arkası çok sade tasarıma sahip. Bu telefon hakkında bahsetmediğimiz bir nokta var. Diğer telefonlarda altta ya da arkada bulunan hoparlörler HTC Desire Eye modelinde görünmüyor. Firma hoparlör tasarımını ekranın üst ve alt noktalarına yerleştirmiş. Bunu yaparken o kadar ince tasarlamış ki dikkatli bakmazsanız hoparlörler fark edilmiyor. Telefon bu tasarımıyla tam not alıyor.

 

HTC DESIRE EYE KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

desire-eye-kameralar.jpg

Telefonun yapılış amacı olan ön kameradan başlayalım. Özçekim furyası çıkmadan önce firmalar ön kameraları genelde düşük çözünürlükte tutuyor ve önemsemiyorlardı. Özçekim konusu popüler olunca ön kameranın çözünürlükleri giderek arttı. Hatta Desire Eye gibi özçekim özelliği ile öne çıkan telefonlar tanıtıldı. Desire Eye' nin ön kamerası çoğu telefonun arka kamerasından başarılı işler ortaya koyuyor. 13 MP çözünürlüğe sahip kamera BSI sensöre sahip. F/2.2 diyaframıyla ve çift led flaşıyla yetersiz ışıkta dahi iyi özçekimler yakalıyor. Ayrıca HDR, sesli komut, geniş açılı lens, gülümseme yakalama, panorama gibi özellikleri mevcut. 1080p Full HD video kaydı da yapabiliyor. Arka kameranın da 13 MP çözünürlüğü ve benzer özellikleri bulunuyor. Aralarındaki tek fark f/2.0 diyafram değerine sahip olması ve video modunda görüntü sabitleme ile HDR' ye sahip olması diyebiliriz. Akra kameranın da 1080p Full HD video kaydı yaptığını hatırlatalım.

snapdragon-801.jpg

İşlemciye geldiğimiz zaman cihazda Snapdragon 801-AB işlemcinin görev yaptığını söyleyelim. 2.36 GHz 4 çekirdekli bu işlemciye Adreno 330 grafik birimi eşlik ediyor. İşlemci eskimiş gibi görünse de ürettiği performansla yeni çıkan orta segment telefonlarla yarışıyor. 2 GB ram belleği bulunan telefonun HTC Sense arayüzü kullanıyor olması, takılma ve donma gibi sorunlar yaşamamasını sağlıyor. Oyunlarda yeterli grafik gücü üretebilen telefon orta segment işlemcisi ile ağır grafikli oyunlarda ufak tefek kasılmalar yaşayabilir. Çoğu oyunda sıkıntı çıkarmayacağını söyleyebiliriz.

desire-eye-girisler.JPG

Batarya tarafında 2.400 mAh çıkarılamayan batarya kullanan HTC bu konuda oldukça büyük eleştirilere maruz kalıyor. Normal kullanımda 1 günü çıkarabileceğiniz batarya yoğun kullanımda malesef gün içinde şarj etmenizi zorunlu kılıyor. Oyun oynamayı, dizi ya da film izlemeyi seven biriyseniz batarya performansı sizi tatmin etmeyecektir. Depolama konusunda 16 GB ile tek seçenek sunan Desire Eye 128 GB hafıza kartı desteği ile göz dolduruyor. 

desire-eye-suya-dayanikli.jpg

Telefonun ön kamerasından sonra en önemli özelliği ise suya karşı dayanıklı yapısı oluyor. IPX7 sertifikası ile suya karşı dayanıklı olan telefon yarım metre derinlikte 30 dakikaya kadar su geçirmeden kalabiliyor. Yukarıda kısaca bahsettiğimiz üzere telefonda çift hoparlör mevcut. Bu hoparlörler stereo özellikte ve gürültü önleme sistemi sayesinde pürüzsüz ses elde ediliyor. Kullanıcısını ses konusunda tatmin edecek olan Desire Eye günümüz bağlantı standardı olacak 4.5G desteğine sahip.

 

HTC DESIRE EYE FİYAT VE YORUM

HTC Desire Eye fiyatı son indirimler ve kampanyalar ile birlikte 1.400 TL ile 1.550 TL arasında alınabiliyor. 

 

Editör Yorumu: HTC Desire Eye, özçekim seven kişiler için ideal telefon. Performans anlamında kullanıcısını tatmin edecektir. Sahip olduğu su geçirmezlik ve çift stereo hoparlör onu kendi segmentindeki rakiplerine göre öne taşıyor. Rakiplerine göre geri kaldığı nokta ise yüksek fiyatı oluyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.