Lenovo Vibe S1 İncelemesi

Lenovo, akıllı tlefon pazarındaki payını hızla arttırmaya devam ediyor. Yeni modeli Vibe S1 ile yeni müşteriler kazanmayı hedefliyor. Lenovo Vibe S1 teknik özellikleri ve fiyatı nedir? Telefon nasıldır? Merak ettiğiniz cevaplar bu haberimizde...
Lenovo Vibe S1 İncelemesi

LENOVO VİBE S1 DETAYLAR

Akıllı telefon pazarına gireli çok olmamasına rağmen ürettiği fiyat/performans telefonları ile adından sıkça söz ettiren ve iyi satış rakamları elde eden Lenovo, farklı ihtiyaçlara yönelik modeller üretmeye devam ediyor. Ülkemizde son satışa çıkan modellerinden biri olan Vibe S1, kamera konusunda iddialı özellikleriyle ve dengeli donanım öğeleriyle orta segmentte rakiplerine karşı mücadele verecek. Lenovo Vibe P1 ile şarj derdi olan kullanıcıları sevindiren firma, Vibe S1 ile bakalım hangi kullanıcıların yüzünü güldürecek.

 

LENOVO VİBE S1 TEKNİK ÖZELLİKLER

- 5 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Çizilmeye dayanıklı Gorilla Glass 3 cam ve metal tasarım

- 1.7 GHz 8 çekirdekli Meditek MT6752 İşlemci

- 3 GB Ram ve Mali-T760 MP2 Grafik İşlemci

- 32 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP BSI sensörlü çift led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 8 MP ve 2 MP çözünürlüklü çift ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2.420 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan kamera

- 4.5G desteği ve çift sim kart girişi

 

VİBE S1 TASARIM VE EKRAN ÖZELLİKLERİ

vibe-s1-ekran.jpg

Lenovo yaptığı tasarımlar ile dikkat çeken firmalar arasında yer alıyor. Vibe S1 de tasarımıyla dikkat çekmeyi başarıyor. İlk dikkat çeken metal çerçeve oluyor. Bu çerçeve önde ve arkada kullanılan cam malzeme ile birleşince şık görüntü sunuyor. Telefonun ön tasarımına bakınca ekranın üstünde ve altında biraz fazla bırakılan boşluklar görülüyor. Üstte çift kamera kullanımı yüzünden olduğunu düşünsek, alt tarafta ekran altına yerleştirilen dokunmatik tuşlar için gereğinden fazla boşluk olduğunu söyleyebiliriz. 5 inç 1920x1080p çözünürlüğe sahip ekran Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip. Böylece çizilmelere ve kırılmalara karşı dayanıklılık gösteriyor. Ayrıca ekranın 441ppi keskinlik değerine sahip olduğunu ekleyelim.

vibe-s1-beyaz.jpg

Arka tasarıma geçmeden önce metal çerçevenin kumlanmış mat tasarımı cihaza görsellik katıyor. Cihazın sağ tarafında güç tuşu ve ses tuşları yer alıyor. Üstte 3.5 mm kulaklık girişi ve hemen yanında video kayıtlarda gürültü önleyici ikinci mikrofon bulunuyor. Alt tarafta ise ortada micro USB girişi ve iki yanında hoparlörler yer alıyor. Arka tasarıma geçtiğimizde ilk dikkatimizi çeken sade cem cam materyal kullanılarak oluşturulan estetik tasarım çekiyor. Telefonun aynı ön tarafı gibi arka tarafının da Gorilla Glass 3 teknolojili cam kaplamadan oluştuğunu söyleyelim. Üstte ortada kamera ve hemen altında çift led flaş mevcut. Onların altında telefonun orta noktasında üyesi olduğu Vibe ailesinin logusu ve en altta da şirket logosuyla sertifika, üretim bilgileri yer alıyor.

 

VİBE S1 KAMERA VE PERFORMANS ÖZELLİKLERİ

vibe-s1-arka-kamera.jpg

Vibe S1, sahip olduğu kameralarıyla fotoğraf konusunda iddialı tutum sergiliyor. Arkada 13 MP çözünürlüğe sahip BSI sensörlü, f/2.2 diyafram açıklığına sahip kamerasıyla 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Çift led flaş ile desteklenen arka kamera karanlık ortamlarda en iyi fotoğrafları çekmenizi mümkün kılıyor. Arka kamerada otomatik ve hızlı odaklanma, coğrafi konum etiketleme, HDR ve panorama gibi özellikler olduğunu da ekleyelim.

vibe-s1-on-kamera.jpg

Ön kameraya baktığımız zaman mevcut iki kamera dikkat çekiyor. Öndeki ana kamera 8 MP çözünürlüğe sahip. Yanındaki kamera ise 2 MP çözünürlük sunuyor. 8 MP olan asıl kamera, arka kamera gibi BSI sensöre ve geniş açılı merceğe sahip. İkinci ön kamera, telefona derinlik ve odak konusunda yetenek kazandırıyor. Sonradan odak değiştirme, fotoğraftaki nesneleri kaldırma ve derinlik verme gibi ayarlamalar yapmaya imkan tanıyor. Ön kameranın 1080p Full HD video kaydı yapabildiğini, sesli komut ve zamanlayıcı özelliklerine sahip olduğunu belirtelim.

mediatek-mt6752.png

Telefona gücünü veren işlemci Mediatek MT6752, 1.7 GHz 8 çekirdekli yapısıyla segmente uygun performans gösteriyor. Oyunlar ve görsel içerikli uygulamalar için Mali-T760 MP2 grafik işlemci görev alıyor. Bu donanıma 3 GB ram bellek eşlik ediyor. Telefon performans anlamında orta seviye kullanıcılara hitap ediyor. Sahip olduğu arayüz ile akıcı kullanım sunan telefondan yüksek performans beklentisi olan kişiler için hatırlatalım, Vibe S1 Antutu skoru 43.000...

vibe-s1-batarya.jpg

32 GB dahili hafıza sunan telefonda 128 GB' ye kadar microSD kart desteği bulunuyor. Çoğu kullanıcı için 32 GB yeterli olduğunu düşününce Vibe S1 arttırılabilir hafızasıyla kullanıcısına hafıza sorunu yaşatmayacak telefonlar arasında bulunuyor. 2.420 mAh bataryası çıkarılamayan telefonun belki de en eleştiri alacak kısmı bu olacaktır. Normal kullanımda 1 günü çıkaran batarya yoğun kullanımda güç içinde şarj isteyecektir. Oyun, video, dizi, film ile çokça vakit geçirenler için bataryanın tatmin edici olmadığını belirtelim. 

 

LENOVO VİBE S1 FİYAT VE YORUM

vibe-s1-fiyat.png

Lenovo' nun yeni gözdesi olan, şık tasarımı ve kameralarıyla dikkat çeken Vibe S1 fiyatı 1.299 TL. Sanal alemde 1.150 TL fiyata kadar bulunabiliyor. Orta segmentteki diğer rakiplerine göre biraz yüksek gibi görünen fiyatın kampanyalar ve ekstra indirimler ile biraz daha düşeceği söylenebilir.

 

Editör Yorumu: Lenovo Vibe S1 ortalama performans değerine sahip, şık telefon isteyenler için tasarlanmış. Öndeki çift kamerasıyla özçekim severlerin dikkatini çekecek telefonun batarya kapasitesi ve fiyatı olumsuz özellikleri denebilir. Eski amiral gemilerinin bu fiyatlara alınabildiğini düşününce fiyat/performans telefonu olduğunu söylemek biraz zor...

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.