Sony Xperia E4g İncelemesi

Sony' nin giriş segment için ürettiği telefon pil ömrüyle ön plana çıkıyor. Uygun fiyatı, satış rakamlarına da yansımış olan Sony Xperia E4g özelliklerine bakıyor ve tüm detaylarıyla masaya yatırıyoruz. Bakalım telefon kullanıcısına neler sunuyor...
Sony Xperia E4g İncelemesi

SONY XPERIA E4G DETAYLAR

Sony giriş seviye pazarında fazla yer bulamıyordu. Çinli firmaların ve Samsung' un elinde olan pazara iddialı bir giriş yapmak istedi. Fiyat konusunda rakiplerine göre genelde yüksek kalan Sony bu kez dersine iyi çalışmış ve hem özellikleri, hem tasarımı hem de fiyatıyla dengeli bir telefon ortaya koymayı başarmış denebilir. Keza satış rakamları da bunu gösteriyor. İşte tüm detaylarıyla Sony Xperia E4g incelemesi...

 

SONY XPERİA E4G TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 4.7 inç 540p qHD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Çizilmeye dayanıklı cam ve %64.49 ekran/gövde oranı

- 1.5 GHz 4 çekirdekli Meditek MT6732 İşlemci

- 1 GB Ram ve Mali-T760 MP2 Grafik İşlemci

- 8 GB dahili hafıza ve 32 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 5 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 2 MP geniş açılı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 2.300 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan kamera

- 4.5G desteği, dahili radyo alıcı ve Sony ses teknolojileri

 

XPERİA E4G TASARIM VE EKRAN

xperia-e4g-ekran.jpg

Telefonun ön tasarımı firmanın diğer telefonlarına benzer olsa da bazı noktalarda onlardan ayrılıyor. Sony gelenekselleşen köşeli Xperia tasarımını biraz daha yumuşatmış. Köşelerin fazlaca törpülenmesiyle yuvarlak hatlara sahip olduğu görülüyor. 4.7 inç 960x540p çözünürlüğündeki ekranıyla 234ppi keskinlik sunuyor. Bu değer düşük gibi görünse de giriş seviye için yeterli kalitede görüntüleme sunuyor. Ekranda fabrika çıkışı çizilmelere karşı koruma olduğunu hatırlatalım.

xperia-e4g-arka-tasarim.png

Telefon plastik malzemeden üretilmiş. Elinize aldığınız zaman kullanılan plastiğin kalitesinin iyi olduğu hissi uyandırıyor. Sap tarafta metal güç tuşu ve ses tuşları bulunurken, sol tarafta micro USB girişi yer alıyor. Yanlardaki yuvarlak hatlar da oldukça dikkat çekiyor ve şık görünüyor. Arka tasarıma geçince ailenin diğer üyelerine benzer tasarım görüyoruz. Üstte ortada kamera ve yanında led flaş mevcut. Onun altında NFC bağlantısına vurgu yapılan logo ve hemen altında firmanın logusu bulunuyor. Alt kısımda ise Xperia logosu ve hoparlör konumlandırılarak basit fakat estetik görünüm elde edilmiş.

 

KAMERALAR VE PERFORMANS

xperia-e4g-kameralar.jpg

Ana kamera 5 MP çözünürlüğe sahip. Kamera konusunda iddialı olan firma giriş seviye olmasına rağmen Xperia E4g' de başarılı ve gelişmiş bir kamera kullanmış. Led flaşıyla karanlık ortamlarda dahi iyi kareler yakalayabiliyor ve 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Ana kameranın sahip olduğu diğer özelliklere bakarsak; HDR, gülümseme yakalama, kırmızı göz düzeltme, seri çekim, yüz tanıma, zamanlayıcı, panorama ve elle odaklama şeklinde sıralayabiliriz. Ön tarafta 2 MP çözünürlüğe sahip özçekim kamerası bulunuyor. Ön kamera 720p HD video kaydı yapabiliyor. Ayrıca video çekimlerde dijital görüntü sabitleme teknolojisi sunuyor. 

mediatek-mt6732.png

Telefonun kalbinde Mediatek MT6732 işlemci bulunuyor. 1.5 GHz 4 çekirdekli işlemci ortalama performansa sahip. Oyunlar için Mali-T60 MP2 grafik işlemci görev alıyor. Grafik işlemcinin giriş-orta seviye performans sunacağını ve üst düzey performansa sahip olmasa da dengeli performansı üretebileceğini belirtelim. İşlemcilere 1 GB ram bellek eşlik diyor. 8 GB dahili depolama hafızası yeterli olmayacağı için Sony, 32 GB microSD kart desteği sunarak eleştirilerin önüne geçmeyi bilmiş.

xperia-e4g-batarya.jpg

Batarya tarafında 2.300 mAh kapasiteli bataryanın hayat verdiği Xperia E4g, 2 gün kullanım ömrü sunuyor. Sony STAMINA modu yardımıyla düşük çözünürlüklü ve tasarruflu ekran birleşince etkileyici pil performansı elde ediliyor. Normal kullanımda çok rahat 2 günü çıkaran batarya, yoğun kullanımda dahi 1 günü tamamlamayı başarıyor. Böylece şarj konusunda kullanıcısını memnun edecek telefonlar arasındaki yerini alıyor.

xperia-e4g-ses.jpg

Ses konusunda kendi geliştirdiği teknolojileri telefonlarında kullanan Sony; Clear Bass, Clear Stereo, Clear Audio+, xLOUD ve Surround ses özelliklerine Xperia C4 modelinde de yer vermiş. 4.5G desteği olan telefonun ayrıca dahili radyosu bulunuyor. Kullanıcılar radyo programına ihtiyaç duymadan karasal yayınları dinleyebiliyorlar.

 

XPERIA E4G FİYAT VE YORUM

xperia-e4g-fiyat.png

Sony Xperia E4g satış fiyatı 500 TL ile 530 TL arasında değişiyor. Daha uygun fiyatlara internet üzerinden ya da kampanyalar dahilinde alınabileceğini belirtelim. Ayrıca Sony Xperia E4g güncelleme konusunda Adroid 4.4 Kitkat' tan sonraki güncellemelere erişemeyecek. 

 

Editör Yorumu: Sony Xperia E4g özellikleri bakımında tam bir giriş seviye cihazı denebilir. Kamera konusunda ve batarya ömrüyle kullanıcısını memnun edecek telefon daha çok sosyal medya ve normal kullanım tipine hitap ediyor. Anne ya da baba telefonu olarak en iyi alternatifler arasında denebilir.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.