Cat S50 İnceleme

Cat denince akla daha çok iş makinesi gelse de firma son dönemde tanıttığı akıllı telefonlarıyla da adından söz ettiriyor. Firmanın dayanıklılık konusunda ön plana çıkan orta segment modelinin detaylarını inceliyoruz.
Cat S50 İnceleme

HEM DAYANIKLI HEM AKILLI

Cat ya da uzun adıyla Caterpillar, ağır iş makineleri üreten ve özellikle kepçeleriyle sık sık gördüğümüz markalar arasında yer alıyor. Yaptığı iş makinelerinin zor şartlarda dahi çalışması için olabildiğince dayanıklı ve uzun ömürlü materyaller geliştiren firma, bu deneyimini akıllı telefon sektöründe uygulamaya karar verdi.

Bir süredir Cat markasıyla telefon çıkaran şirketin S50 modelini mercek altına alıyoruz. Telefon sağlam kasası ile dikkat çekiyor. Suya ve toza karşı azami dayanıklılık gösteren telefon, ağır işlerde ve zorlu şantiyelerde çalışanlara hitap ediyor. Telefonun diğer detaylarına ve teknik özelliklerine göz atıyoruz.


CAT S50 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 4.7 inç 720p HD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran

- %64 ekran/gövde oranı ve Gorilla Glass 3 Kaplama

- 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 400 İşlemci

- 2 GB Ram ve Adreno 305 Grafik İşlemci

- 8 GB dahili hafıza ve 64 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 8 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 0.3 MP ön kamera ve 480p video kaydı

- 2.630 mAh çıkarılabilir batarya

- 4.5G desteği, dahili radyo alıcısı, suya ve darbelere dayanıklılık sertifikaları

CAT S50 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

cat-s50-ekran.png

Telefona bakınca sağlam olduğunu belli eden bir tasarımının olduğunu görüyorsunuz. 4.7 inç ekran 1280x720p çözünürlük sunuyor. Çizilmelere ve kırılmalara karşı Gorilla Glass 3 cam kullanılan telefonda ayrıca sağlamlık veren bir katman daha bulunuyor. Bu katman sayesinde ekran yüksekten düşmelere karşı üst düzey direnç gösteriyor. Telefon, zor koşullarda kullanılmak üzere tasarlandığı için ekran eldivenle kullanıma ve ıslak elle dokunmalara tepki verebiliyor.

Ön tasarımda genel olarak ekranın etrafındaki boşlukların büyük tutulduğu dikkat çekiyor. Günümüzdeki telefon üreticileri bu boşlukları olabildiğince ufaltarak ekran/gövde oranını yüksek tutmaya çalışıyorlar. S50 modelinin kullanım amacına yönelik üretilen bir telefon olduğunu düşününce yüksek dayanıklılık için ekran etrafında büyük boşluklar bırakıldığını söyleyebiliriz.

cat-s50-arka.png

Telefonun çerçeveleri alaşımlı metal kaplamasıyla telefonu darbelerden koruyor. Köşelerin törpülenmiş yapısı ve köşelerde kullanılan kauçuk parçalar düşme anında yaşanan darbe şiddetini azaltmaya yarıyor. Köşedeki kauçuklardan başlayarak devam eden kauçuk yapı, arka yüzeyi kaplayarak darbe anında şiddeti emiyor. Telefonun tam ortasında kocaman firma logosu ve kameranın somun benzeri tasarımı, telefonun arka tasarımında dikkat çeken diğer noktalar oluyor.

CAT S50 KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

cat-s50-islemci.jpg

Telefonun ana kamerası 8 MP çözünürlüğe sahip. 1080p FHD video kaydı yapabilen ana kamera led flaşıyla karanlık ortamlarda aydınlık kareler yakalamaya fayda sağlıyor. Öndeki kamera 0.3 MP çözünürlük sunuyor. Ön kameranın özçekim konusunda zayıf olduğunu ve sadece internet bağlantısı üzerinden görüntülü görüşme için kullanmaya müsait olduğunu belirtelim. Ön kamera ile 480p video kaydı yapılabildiğini de ekleyelim.

İşlemci tarafında 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 400 işlemci görev yapıyor. Adreno 305 grafik birimi ve 2 GB ram bellek ona eşlik ediyor. Donanım tarafında telefonun zayıf olduğunu ve performans beklentisi olanların değil, dayanıklılık bekleyenlerin kullanımı için üretiildiğini hatırlatalım.

8 GB dahili depolama sunan telefonun hafızası istenirse 64 GB kapasiteye kadar hafıza kartı destekliyor. Sistem uygulamalarının kullandığı 2 GB alan çıktığı zaman telefonun 6 GB hafıza kalıyor. Bu açıdan alan kişilerin çoğuna bu miktar yeterli gelmeyecektir. 

cat-s50-dayanikli.jpg

2.630 mAh kapasiteli bataryası bulunan telefonun düşük performanslı işlemcisi ile 1 günlük kullanım ömrü sunduğunu ancak yoğun kullanımda 1 günü çıkarmayacağını ve gün içinde şarja ihtiyaç duyacağını belirtelim. Telefonun en iddialı olduğu konu ise dayanıklı kasası... MIL-STD-810G sertifikasına sahip telefon askeri standartlarda sağlamlık sunuyor. 1.2 metreden düşmeye karşı %100 dayanım sağlayan, 1 metre derinlikte 30 dakika boyunca su geçirmeyen telefon -25 ve 55 santigrat derece arasındaki sıcaklıklara dayanabiliyor.

CAT S50 FİYAT VE YORUM

cat-s50-fiyat.png

Cat S50 fiyatı 1.900 TL olarak belirlenmiş. Donanımına göre fiyat yüksek gibi görünse de amaca yönelik üretilen telefon dayanıklılığı ile rakiplerinden sıyrılmayı başarıyor.

Editör Yorumu: Telefonun performans ve kamera özelliklerine bakıldığı zaman giriş seviyeye konumlandığını ve yüksek fiyatıyla normal kullanıcıdan ziyade dayanıklı telefon isteyenlere hitap ettiğini, belli kişiler haricinde diğer kullanıcıların dikkatini çekmeyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.