Sony Xperia E5 Tanıtıldı

Sony, bir süredir sızıntılarla gündeme gelen giriş seviye modeli Xperia E5' in resmi tanıtımını gerçekleştirdi. Telefonun tüm özellikleri ve kısa kısa ayrıntılarla tüm detayları karşınızda...
Sony Xperia E5 Tanıtıldı

SONY XPERIA E5 ÖN İNCELEMESİ

Bir süredir sızıntılarla gündeme gelen Xperia E5 resmi olarak tanıtıldı. Sony' nin giriş seviyedeki Xperia E4g modelinin güncellenmiş işlemci ve yeni tasarıma sahip versiyonu olan telefon, giriş seviyede Sony bayrağını daha ileri taşımaya çalışacak.

Telefonun özelliklerine geçmeden önce yakın zaman önce tanıtılan Xperia X ailesinde ilk kez gördüğümüz yeni tasarım dilinin bu telefonda kullanıldığını görüyoruz. Buna göre çıkarım yaparsak, Sony' den yeni tasarım diline sahip modeller görmeye devam edeceğimize dair işaret diyebiliriz. İşte, Xperia E5' in teknik özellikleri...

XPERIA E5 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 294 ppi netlik ve %69 ekran/gövde oranı

- 1.3 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735 İşlemci

- 1.5 GB Ram ve Mali-T760 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 200 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı led flaşlı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 2.700 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve dahili radyo

XPERIA E5 EKRAN ve TASARIM ÖZELLİKLERİ

xperia-e5-ekran.jpg

Telefonun ekranı 5 inç boyutunda ve 1280x720p HD çözünürlük sunuyor. İnç başına düşen 294 piksel(294 ppi) netlik değeri ile yeterli kalitede görüntüler oluşturabiliyor. IPS LCD panele sahip ekranın renk ve kontrast bakımından sınıf ortalamasında olduğunu ve Sony' nin dahi üst modellerde kullandığı gelişmiş görüntüleme teknolojilerini içermediğini hatırlatalım.

Genel tasarıma bakıldığı zaman Xperia X ile olan benzerliğiyle dikkat çeken telefonu ilk görüşte ondan ayırt etmek pek mümkün görünmüyor. Ön tasarımda ekran etrafında bırakılan boşluklar küçük yapısıyla %69 ekran/gövde oranı sağlıyor ve bu da telefonun tek elde kullanılmasını kolaylaştırıyor.

xperia-e5-siyah.jpg

Sağ tarafında güç ve ses tuşları bulunan telefonun sol tarafında sim ve hafıza kartı girişleri yer alıyor. Firmanın yeni modellerinde tercih ettiği sağ yanda kullanılan parmak izi okuyucu Xperia E5' te bulunmuyor. Bu segmentteki rakiplerinin çoğunda parmak izi okuyucu kullanılıyor olması, model için dezavantaj olacak gibi görünüyor.

Arka tasarıma geçildiği zaman yine sade ancak şık bir tasarım diline sahip olduğu ve plastik malzemeden imal edildiği görülebiliyor. Sol üst köşede kamera ve led flaş yer alırken orta kısımda NFC ve Xperia logosu bulunuyor. Bunların dışında arka tasarımda başka detay kullanılmıyor.

XPERIA E5 KAMERA ve İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

xperia-e5-kamera.jpg

Sony telefonlar genelde kamera konusunda iddialı olsa da Xperia E5, kamera konusunda daha mütevazi özelliklerle geliyor. Arka kamerası 13 MP çözünürlük sunan telefon 1080p FHD video kaydı yapabiliyor. HDR, elle odaklama, 3x yaklaştırma ve coğrafi konum etiketleme gibi özelliklere sahip kamera led flaşı sayesinde karanlık ortamlarda aydınlık fotoğraflar çekebiliyor.

Öndeki kamera 5 MP çözünürlüğü ile 720p HD video kaydına imkan tanıyor. Ön kameranın çözünürlük değerine bakınca, artık sınıf standardı haline gelen çözünürlük sunduğu ve onu öne çıkaracak bazı özellikleri barındırmadığı dikkatimizi çekiyor. Özçekimlerde yeterli kaliteyi sunabilecek olsa da rakiplerindeki geniş açılı lens ya da led flaş gibi özelliklere karşı biraz geride kaldığı söylenebilir.

xperia-e5-beyaz.jpg

İşlemci tarafında giriş seviye işlemci olan 1.3 GHz 4 çekirdekli MediaTek MT6735 işlemciden gücünü alan telefon, Mali-T720 MP2 grafik birimi ve 1.5 GB ram belleği ile ortalama performans üretebiliyor. Android 6.0.1 Marshmallow sürümüyle gelmesi ve Sony'nin yenilenen arayüzünü kullanıyor olması hız ve performans anlamında işlemciye kolaylık sağlayacak ve telefonun performansına olumlu etki yapacaktır. 

2.700 mAh çıkarılamayan yapıda bataryaya sahip telefon, şirketin belirttiğine göre 2 günlük kullanım süresi üretebiliyor. Sony güç modu ve yeni eklenen akıllı temizleyici özelliği sayesinde gereksiz pil tüketimini önleyerek uzun süreli kullanım ömrü sunabiliyor. Dahili radyosu sayesinde karasal yayın dinlenebiliyor ve Clear Audio+ ses geliştirme özelliği ile kaliteli müzik dinlenebiliyor.

XPERIA E5 FİYAT ve YORUM

xperia-e5-sarj.jpg

16 GB tek depolama seçeneği gelen ve 200 GB hafıza kartı desteği sunan Sony Xperia E5 fiyatı 199 Euro olarak açıklandı. 

Editör Yorumu: Tasarımıyla öne çıkan telefon, diğer donanım özelliklerine bakınca rakipleriyle benzerlik gösteriyor. 2 güne varan pil ömrü ve müzik kalitesiyle rakiplerinin önüne geçiyor olsa da parmak izi okuyucunun olmaması ve metal gövde kullanılmaması rakiplerinin elini kuvvetlendiriyor.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.