LG G4 Stylus 4G(LGH635) İncelemesi

LG G4 modelinin değiştirilmiş versiyonu diyebileceğimiz G4 Stylus, inceleme konusu oluyor. Büyük ekran ve dokunmatik kalemi bir arada sunan telefonun diğer özelliklerine göz atıyoruz. İşte tüm detaylarıyla LG G4 Stylus incelemesi...
LG G4 Stylus 4G(LGH635) İncelemesi

LG G4 STYLUS DETAYLAR

LG G serisi akıllı telefon pazarında en çok satılan telefonlar arasında yer alıyor. Firmanın G2 ile yakaladığı yükseliş amiral gemi modelleri G4 ve G5 ile devam ediyor. Bir yandan amiral gemisi modeller tanıtılırken diğer yandan amiral gemisi modellerin farklı ihtiyaçlara hitap eden modifiye edilmiş versiyonları kullanıcıyla buluşuyor. G4 Stylus modeli büyük ekran sevenlere hitap ediyor. Dahili kameliyle ve entegre yazılımlarıyla birlikte kullanıcısına phablet deneyimi yaşatıyor. Uygun fiyatıyla tüketicilerin dikkatini çeken telefonun diğer özelliklerine yakından bakıyoruz.

 

LG G4 STYLUS TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.7 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Gorilla Glass 3 cam ve %73.29 ekran/gövde oranı

- 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 İşlemci

- 1 GB Ram ve Adreno 306 Grafik İşlemci

- 8 GB dahili hafıza ve 32 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 8 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.600 mAh çıkarılabilen batarya

- 4.5G desteği ve dokunmatik kalem

 

LG G4 STYLUS EKRAN VE TASARIM

g4-stylus-ekran.png

Adından anlaşılacağı üzere telefona önden baktığınız zaman G4 tasarımına benzediği görülüyor. 5.7 inç ekran 1280x720p çözünürlük değerine sahip. Büyük ekran olmasına rağmen kullanılan çözünürlük değeri biraz düşük kalıyor. 258ppi keskinlik sunan ekranın renk ve görüntü oluşturması yeterli olsa da düşük çözünürlük sebebiyle ekrandaki pikselleri net şekilde görebiliyorsunuz. Ekranın çevresinde bırakılan boşluklar olabildiğince küçük tutularak başarılı bir tasarım ile %73,29 ekran/gövde oranı elde edilmiş. Ekranın büyüklüğü böylece telafi edilerek elde kullanımı kolaylaştırılmış.

g4-stylus-arka-kapak.jpg

Telefonun arka tasarımına geçmeden önce yanlarda fiziksel tuşlar bulunmadığını görüyoruz. LG güç tuşunu ve ses tuşlarını G4' te olduğu gibi arka kapağa yerleştirmiş. Üst tarafta telefonun karakteristik özelliği olan dokunmatik kalem yer alıyor. Kalem sebebiyle olsa gerek telefon ince denemeyecek 9.6mm kalınlığa sahip. Kalemin yanında 3.5mm kulaklık girişi ve alt tarafta da güç girişi yer alıyor. Arka tasarımda dikkat çeken güç tuşu ve ses tuşları oluyor. Kameranın hemen altında bulunan tuşlar şekilleriyle tasarım bütünlüğünü koruyor. Sağda led flaş yer alırken kameranın solunda lazer odaklama sistemi bulunuyor. 

 

G4 STYLUS KAMERALAR VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

g4-stylus-kamera-001.jpg

Telefonun ana kamerası 8 MP çözünürlüğe sahip. Ana kameranın lazer odaklanma teknolojisine sahip olduğuna yukarda bahsetmiştik. Bu sayede telefon karanlık veya aydınlık fark etmeden hızlı şekilde doğru odaklama yapabiliyor. Kamerada ayrıca; HDR, gülümseme yakalama, panorama, sesli komut, zamanlayıcı, seri çekim ve coğrafi konum ekleme gibi özellikler bulunuyor. Led flaşa sahip ana kamera ile 1080p Full HD video kaydı yapılabiliyor. Öndeki kamera 5 MP çözünürlüğe sahip geniş açılı lensiyle özçekimlerinizde kalite sunuyor. Sanal flaş özelliği karanlık ortamlarda yardımcı olurken Gesture Shot özelliği de kamerayı elinizle kontrol etmenize imkan tanıyor.

g4-stylus-islemci.jpg

G4 Stylus' a güç veren işlemci 1.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 410 ile giriş seviye performans sunuyor. Adreno 306 ve 1 GB ram bellek ile birleşince ortalama kullanıma sahip telefon ortaya çıkıyor. Burada önemli bir konuya değinmeden geçmeyelim. G4 Stylus piyasada 3 farklı versiyon ile satılıyor. Detaylara incelemenin son bölümünde yer vereceğiz. 3.000 mAh batarya kapasitesiyle normal kullanımda çok rahat 1 günü çıkarabilen telefon yoğun kullanımda dahi akşama kadar dayanıyor. Pilin çıkarılabilir olması telefona artı katıyor. 8 GB tek hafıza seçeneği olan telefonun hafızası 32 GB microSD kart desteği sunuyor. Dahili hafızanın düşük olması ve kullanıcı için 3.3 GB boş alan bırakılması hafıza kartı kullanımını zorunlu kılıyor.

g4-stylus-kalem.png

Telefonun en önemli özelliği olan dokunmatik kalemi kullanımda kolaylık sağlıyor. Kalemin tasarımı normal dokunmatik kalemlere benziyor. Samsung Note serisindeki kalem gibi üzerinde tuş bulunmuyor. Kalem desteği sunan birtakım uygulamalar mevcut. Çizim yapmayı sevenler ve parmakla dokunmakta zorlananlar için kalemin işlevsellik sunduğunu belirtelim.

 

LG G4 STYLUS FİYAT VE YORUM

g4-stylus-fiyat.png

LG G4 Stylus fiyatı 800 TL ile 900 TL arasında değişiyor. Yukarıda açtığımız paranteze değinmek gerekirse telefon piyasa 3 versiyon ile satılıyor demiştik. İncelediğimiz model 4.5G desteği ile diğer iki modelden ayrılıyor. İkinci versiyon 3G bağlantıya sahip ve işlemcisi 8 çekirdekli model diyebiliriz. Üçüncü model ise ikincinin çift hat destekleyen hali şeklinde özetleyebiliriz.

 

Editör Yorumu: LG G4 Stylus büyük ekran ve kalem isteyenler için süt seviye telefonlara fazla para vermek yerine alternatif model olarak sunuluyor. Telefonun büyük ekranına rağmen çözünürlüğü yetersiz kalıyor. Giriş seviye özelliklere sahip telefon uygulama ve sosyal medya kullanımında yeterli performansı sunuyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.