Sunny Mira İncelemesi

Mobil teknoloji alanında Türk markalarından biri olan Sunny yeni telefonu Mira ile görücüye çıktı. Sunny Mira teknik özellikleri ne? Cihazın fiyatı nedir? İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevapları bu haberimizde...
Sunny Mira İncelemesi

SUNNY MİRA DETAYLAR

Akıllı telefon piyasası her geçen gün hızlı büyümesine devam ediyor. Bu piyasadan pay almak isteyen yerli üreticiler çıkardıkları modeller ile rekabette ben de varım demek için akıllı telefon modellerini piyasaya sürüyorlar. Sunny firması da Mira modeliyle pazardaki yerini aldı. Mira giriş seviye özellikleri ve uygun fiyatıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi hedefliyor. Sunny Mira' yı detaylarıyla masaya yatırıyoruz. İşte telefonun tüm özellikleri ve fiyatı...

 

SUNNY MİRA TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- %72 ekran gövde oranı ve metalik kasa

- 1.3 GHz 4 çekirdekli Mediatek MT6735 İşlemci

- 2 GB Ram ve Mali-T720 MP2 grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 64 GB MicroSD kart desteği

- 13 MP tek led flaşlı ana kamera ve Full HD video kaydı

- 8 MP ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve çift sim kart girişi

 

GİRİŞ SEVİYESİNDE METAL GÖVDE

sunny-mira-on.png

Telefonun en dikkat çeken tarafı tek parça metal gövdeye sahip olması. Giriş seviye telefonlarda genellikle plastik malzeme kullanılırken Sunny bunu değiştirmek istemiş. Telefon ele alındığında ve görüntüde oldukça şık ve sağlam görünüyor. 5.5 inç 1280x720p ekranın görüntü oluşturma yeteneği yeterli. Ekranın etrafındaki boşluklar ince tutulmaya çalışılmış ve %72 ekran gövde oranı elde edilmiş. Ekranın iki kenarındaki dirseksiz gibi görünen tasarım hoş görünüyor. Burada göz yanılması yapılarak dirseksiz görüntü elde edilse de dirseksiz ekran tasarımı söz konu değil. Menü tuşları ekran altına kapasitif dokunmatik olarak eklenerek hem ekrandan çalınmamış hem de rahat kullanım sağlanmış.

sunny-mira-arka.jpg

Arka tasarıma bakınca yukarıda bahsettiğimiz gibi metal gövdenin şıklığı yine ön plana çıkıyor. Yekpare kasa tasarımı üstte ve altta ayrı parçalar ile hareket kazanmış. Kamera oldukça üst noktaya konumlandırılmış. Tam orta üst konumda bulunan kameranın tasarımı telefonun tasarımıyla uyumlu olarak köşeli yapıya sahip. Kameranın hemen altında led flaş yer alıyor. Sade bir arka tasarımı olan Mira' nın arkasında markanın logosuna ek olarak alt ortada smartphone logosu kullanılmış.

 

KAMERALAR VE PERFORMANS

sunny-mira-kamera.jpg

Telefonun 13 MP arka kamerası mevcut. Arka kamera ile Full HD video kaydı yapabiliyorsunuz. Kameranın altındaki led flaş ile karanlık ortamlarda daha iyi fotoğraflar yakalamanız hedeflenmiş. Arka kamera performansının beklendiği üzere vasat olduğunu belirtelim. Ön kameranın ise arka kameraya göre daha iyi olduğu görülüyor. Normalde 5 MP olan çözünürlük yazılım desteği ile geliştirilerek 8 MP' ye yükseltilmiş. Özçekimlerdeki başarısı giriş seviyesine ve rakiplerine göre onu bir adım öne taşıyor.

Sunny Mira' da 1.3 GHz 4 çekirdekli Meditak MT6735 işlemci kullanılmış. İşlemciye eşlik eden Mali-T720 MP2 grafik işlemci bulunuyor. 2 GB ram desteği ile birlikte yeterli performansı sunduğu söylenebilir. Giriş seviyesi cihaz olduğu için yüksek performans beklentisi olanların özellikle oyunlarda hayal kırıklığı yaşayabileceklerini söyleyebiliriz. Günlük kullanımda ve sosyal medya kullanımında sorun çıkaracağını düşünmüyoruz.

sunny-mira-islemci.jpg

Dalihi 16 GB hafızası bulunan cihaz, 64 GB' ye kadar microSD kart desteği sunuyor. Telefonda kullanılan 3.000 mAh batarya gövdeye bütünleşik yapıda, yani çıkarılamıyor. Bu batarya ile telefon, düşük güç tüketen işlemci ve ekran ile birleşince iyi kullanım süresi sunuyor. Yoğun kullanımda 1 gün, normal kullanımda 1 günü aşan şarj süresiyle kullanıcısını şarj derdinden kurtarıyor. 

 

FİYAT VE YORUM

sunny-mira-fiyat.jpg

Yerli marka üretimi olan Sunny Mira fiyatı 800 TL ile 900 TL arasında değişiyor. Sahip olduğu fiyat etiketiyle 1.000 TL altındaki telefonlar arasında yerini alan model sadece çift hat ve altın renk seçeneği ile alınabiliyor. Ayrıca günümüz bağlantı standardı olacak 4.5G desteğinin telefonda mevcut olduğunu ekleyelim.

 

Editör Yorumu: Sunny Mira giriş seviyesi özelliklere sahip. Fiyatına göre metal gövde sunuyor olması rakiplerine karşı avantaj sağlayacaktır. Özçekim kamerasındaki yazılım iyileştirmeleri kullanıcısını memnun edecektir. Performans beklentisi olmayan ve büyük ekran seven kişilerin beklentisini karşılayacaktır.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.