Turkcell T70 Tanıtıldı

Turkcell, düzenlediği etkinlik ile yeni akıllı telefonu T70' i tanıttı. Telefon, T60' dan daha iyi özelliklere sahip olacak diye beklenirken, giriş seviye özellikleriyle şaşkınlık yarattı. İşte telefon hakkındaki diğer detaylar...
Turkcell T70 Tanıtıldı

TURKCELL'DEN GİRİŞ SEGMENTE YENİ MODEL

Turkcell, akıllı telefon sektörüne ilk giren yerli markalarımız arasında yer alıyor. T serisi adını verdiği modellerine yenisini ekleyen firma, yeni modele T60 dan sonra T70 adını verdi. Telefonun özelliklerine bakınca T50 ve T60' ın ardından alışkın olmadığımız şekilde giriş seviye özelliklere sahip olduğunu görüyoruz.

Turkcell, T20 ve T30 modellerinden sonra ivmeyi yükseltmiş ve orta segment performans üreten telefonlarla karşımıza çıkmıştı. Yeni telefonun daha iyi işlemci ve donanım ile geleceğini bekleyenlere ters köşe yapmış oldu. Telefonun 4.5G hızlı bağlantı özelliğine vurgu yapan Turkcell, uygun fiyatlı akıllı telefon politikasıyla giriş seviye kullanıcıları hedeflemiş desek yanlış olmayacaktır.

 

TURKCELL T70 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç 720p HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- 282ppi netlik ve %69.23 ekran/gövde oranı

- 1.1 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 210 İşlemci

- 2 GB Ram ve Adreno 304 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 32 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 8 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 2.540 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan kamera

- 4.5G desteği ve misafir kullanıcı yazılımı

 

TURKCELL T70 EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

t70-ekran.png

Turkcell T70'in 5.2 inç ekranı 1280x720p HD çözünürlük değeriyle 282ppi netlik değeri sunuyor. Telefonun çözünürlüğünün fena olmadığını ancak giriş seviye olduğu için beklentinin fazla tutulmaması gerektiğini belirtelim. IPS LCD panele sahip ekranın yeterli performansı sunacak özellikleri bulunuyor. Telefonun %69 ekran/gövde oranı giriş seviye için başarılı diyebiliriz.

Telefonun tasarımına bakınca fazlasıyla iPhone 4 ve 4S modellerini andırdığını görüyoruz. Köşeli tasarım ve metal renkli çerçeve ile Apple' nin eski telefonuna oldukça benzer hatlara sahip. Önde aydınlatmalı menü tuşları ekranın altına konumlandırılarak ekranın tamamının kullanılması sağlanmış. 

turkcell-t70-tasarim.png

Metal görünümlü çerçeve telefonu şıklık katıyor olsa da kullanılan malzemenin plastik olduğunu ve metal şeklinde görünmesi için boyandığını görüyoruz. Çinli üreticilerin giriş seviye cihazlarda dahi kaliteli malzemeler kullanıyor oluşu T70' in bu konuda biraz geride kalmasına neden olacaktır. 

Arka tasarımda kameranın sol üstte konumlandırılış şekli yine iPhone 4 modeline epeyce benzetilmiş. Turkcell bu konuda çoğu iPhone kullanıcısının hala 4S kullandığını ve bundan sonra çıkan tasarımları beğenmediğini dikkate alarak böyle bir tasarım ortaya çıkarmış diyebiliriz. Üst ortada firma logosu ve alt tarafta model adıyla 4.5G bağlantı desteğine vurgu yapılıyor.

 

TURKCELL T70 KAMERA VE İŞLMECİ ÖZELLİKLERİ

t70-kameralar.png

Telefonun ana kamerası 8 MP çözünürlük değerine sahip. Bu kamera FHD 1080p video kaydı yapabiliyor. Telefonun öndeki kamerası ise 5 MP çözünürlük ve 720p HD video kaydına imkan tanıyor. Kameraların diğer özelliklerine baktığımızda zamanlayıcı, coğrafi konum etiketleme ve sesle kontrol haricinde pek fazla özelliklere sahip olmadıklarını görüyoruz. 

İşlemci tarafında 1.1 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 210 işlemci görev alıyor. Bu işlemciye Adreno 304 grafik birimi ve 2 GB ram bellek eşlik ediyor. Telefonun donanımına bakınca oldukça düşük güç üreten bir donanım tercihi yapıldığını belirtmek gerek. Bu telefonla oyun oynamak isteyenler hayal kırıklığına uğrayabilirler.

turkcell-t70-4.5g.png

2.540 mAh bataryası gövdeye yapışık ve çıkarılamıyor. Bataryanın kapasitesine bakıldığı zaman normal kullanımda 1 günü rahatlıkla çıkarabileceğini söylemek mümkün. Kullanılan işlemcinin düşük güç tüketimi ile HD ekran çözünürlüğünün telefonun şarj dayanımı konusunda olumlu etki yaratacağını ekleyelim.

16 GB dahili hafıza seçeneği ile satılan telefonun hafızası istenirse 32 GB hafıza kartına kadar destek sunuyor. Hafıza kartıyla beraber kullanıldığı zaman hafıza sorunları yaşatmayacağını belirtelim. Ancak çoğu kullanıcı için dahili hafızanın yetersiz kalabileceğini hatırlatmakta fayda var.

 

TURKCELL T70 FİYAT VE YORUM

t70-fiyat.jpg

Turkcell T70 satış fiyatı 649 TL olarak açıklandı. Telefonu almak isteyenler peşin olarak bu tutarı ödeyerek sahip olabildiği gibi faturalarına ek aylık 25TL ödeyerek de T70' e sahip olabilecekler. 1 Haziran 2016 itibarıyla telefon Turkcell bayilerinde satışa sunulacak.

 

Editör Yorumu: Telefonun özellikleri giriş seviyede tutulmuş ve ekonomik tarafa ağırlık verilmiş. Akıllı telefon kullanımının arttığı günümüzde nispeten yaşlı sayılan kesimin uygun fiyatlı ve işini görecek telefonlara yönelmesi Turkcell' in bu yöne atılım yapmasını sağlamış diyebiliriz. İlk kez akıllı telefon sahibi olacak kişiler için uygun model seçenekleri arasındaki yerini kısa zamanda alacaktır.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.