Samsung Galaxy J7 İnceleme

Samsung' un uygun fiyatlı modeli J7, sunduğu özellikleri ve fiyatıyla oldukça dikkat çekti. Satış rakamlarına göre başarılı olan telefonun özelliklerine ve diğer detaylarına göz atıyoruz. Bakalım Galaxy J7 neler sunuyor...
Samsung Galaxy J7 İnceleme

SAMSUNG GALAXY J7 DETAYLAR

Samsung ürün yelpazesi en geniş firma olarak piyasadaki lider konumunu koruyor. Ürettiği farklı segmente ait telefonlar, çoğu zaman birbirine rakip oluyor. Üst seviye cihazlarıyla sıkça gündeme gelse de alt segmenti domine etmeye devam ediyor. Piyasadaki Galaxy J7 modeli fiyatıyla ve donanımıyla dikkat çekiyor. En çok satanlar listesine girmeyi başaran telefonu detaylarıyla birlikte inceliyoruz.

 

SAMSUNG GALAXY J7 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran

- %69.62 ekran/gövde oranı ve 267ppi keskinlik

- 1.5 GHz 8 çekirdekli Exynos 7 Octa 7580  İşlemci

- 1.5 GB Ram ve MAli-T720 MP2 Grafik İşlemci

- 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı, led flaşlı ön kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 3.000 mAh çıkarılabilir batarya

- 4.5G desteği ve dahili radyo

 

GALAXY J7 TASARIM VE EKRAN

galaxy-j7-ekran.jpg

Samsung Galaxy J7 büyük ekran seven kişiler için 5.5 inç 1280x720p çözünürlük sunan ekrana sahip. Ekranın büyüklüğüne bakınca çözünürlüğün düşük olduğu söylenebilir. İnç başına 267ppi keskinlik sunulan Super AMOLED ekranıyla giriş seviye için yeterli görüntüler üretebiliyor. Ekranın çevresindeki boşluklara bakınca uygun fiyatlı olması için tasarımından fedakarlık edilmiş diyebiliriz. Ekranın üstünde ve altında geniş boşluklar mevcut. İki yanındaki dirsekler nispeten inceltilse de %69 ekran/gövde oranı ile çoğu rakibinin dirseksiz tasarımının gerisinde kalıyor.

galaxy-j7-arka-kapak.jpeg

Çerçevenin parlak görüntüsü metali andırsa da aslında plastik malzemeden oluşuyor. Metal görünümlü plastik ile kalite algısı yukarıya çekilmeye çalışılmış. Sağ tarafta güç tuşu, sol tarafta ses tuşları yer alıyor. Telefonun güç girişi ve kulaklık girişi alt tarafa yerleştirilmiş. Arka tasarıma baktığımız zaman alışkın olduğumuz Samsung tasarımıyla karşılaşıyoruz. Üstte orta kısımda kamera ve sol tarafında led flaş mevcut. Kameranın diğer tarafına hoparlör konumlandırılarak flaş ile simetrik görüntü yakalanmış. 

 

J7 KAMERA VE PERFORMANS

galaxy-j7-kameralar.jpg

Galaxy J7 kamera konusunda iyi işler çıkarıyor. Arkada 13 MP çözünürlüğe sahip ana kamerasıyla 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Bu kameranın f/1.9 diyafram değeri ve led flaşı birleşince karanlık ortamlarda dahi iyi fotoğraflar yakalanabiliyor. Ana kamerada; el ile odaklanma, otomatik odaklanma ve coğrafi konum etiketleme gibi özelliklerin sunulduğunu da belirtelim. Önde 5 MP çözünürlük sunan geniş açılı lense sahip kameraya yer verilmiş. Bu kameranın 85 derecelik açısı ve panorama özelliği sayesinde özçekim ve grupçekimleriniz kolaylaşıyor. Ön kameranın flaşa sahip olması özçekim tarafında telefonun elini kuvvetlendiriyor. Ayrıca 1080p Full HD video kaydı yapılabiliyor.

galaxy-j7-islemci.jpg

Samsung, J7 modelinde kendi üretimi olan Exnos 7 Octa 7580 işlemci tercih etmiş. Bu işlemci 4+4 olmak üzere 8 çekirdekten oluşuyor. 1.5 GHz 8 çekirdekli işlemciye Mali-T720 MP2 grafik işlemci eşlik ediyor. Sistemi 1.5 GB ram bellek tamamlıyor. Dahili hafızası sadece 16 GB olarak alınabilen telefon 128 GB' ye kadar microSD kart desteği sunuyor. 

galaxy-j7-batarya.jpg

Samsung Galaxy J7, 3.000 mAh bataryası ile iyi pil ömrü sunuyor. Donanım ile birlikte ekranın 720p çözünürlüğü, pil konusunda tutumlu olmasını sağlıyor. Normal kullanımda 1 günü aşan pil süresiyle kullanıcısını memnun edecektir. Yoğun telefon kullanan kişiler için ya da oyun oynayıp, video izleyenler için dahi gün içinde şarja ihtiyaç duymadan akşamı çıkarmak mümkün olacaktır. Bataryanın ve arka kapağın çıkarılabiliyor olduğunu da ekleyelim.

Samsung J7, son nesil veri bağlantısı olan 4.5G desteğine sahip Cat.4 modem ile geliyor. Yeni nesil hızlı bağlantılardan bluetooth 4.1 desteği sunan cihazda ayrıca 3G görüntülü görüşme desteği sunuluyor. Telefonda yer alan dahili radyo sayesinde kullanıcılar karasal radyo yayınlarını dinleyebiliyor.

 

GALAXY J7 FİYAT VE YORUM

galaxy-j7-fiyat.png

Samsung Galaxy J7 Türkiye fiyatı 900 TL ile 1.200 TL arasında değişiyor. Ürünü sanal alemde kampanyalar ile birlikte daha uygun fiyatlara da bulabileceğinizi hatırlatalım.

 

Editör Yorumu: Telefonun tasarımı ve diğer özelikleri fena değil. Galaxy J7 fiyatıyla büyük ekran severlerin ilgisini çekecektir. Giriş seviye donanımıyla sosyal medya kullanıcılarını memnun edecektir. Ram konusunda Samsung' un cimrilik yaptığını söylemek mümkün. En azından 2 GB ram olmalıydı ki alan kişiler güncelleme sorunları yaşamasın.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum