Reeder P10 İnceleme

Son dönemin en hızlı yükselen teknoloji markalarından olan Reeder, akıllı telefon pazarına da hızlı girdi. Amiral gemisi modeli olan P10' un özellikleri neler? Fiyatı nedir? Merak edilen tüm detaylar ve editör yorumu haberimizde...
Reeder P10 İnceleme

REEDER P10 DETAYLAR

Adından da anlaşılacağı üzere e-kitap okuyucu satışıyla ülkemizde faaliyet gösteren Reeder, sonrasında tablet ile devam etti. Tablet piyasasında iyi satış rakamlarına ulaşınca bu kez akıllı telefon piyasasına göz dikti. Çıkardığı modeller ile son dönemde adını sıkça duyduğumuz Reeder, amiral gemisi modeli olan P10' a oldukça güveniyor. Teknik özelliklerine ve fiyatına bakıldığı zaman piyasaya sağlam giriş yapan modelin detaylı incelemesine hep birlikte göz atıyoruz.

 

REEDER P10 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.5 inç 720p HD çözünürlüğe sahip AMOLED ekran

- %73.59 ekran gövde oranı ve Gorilla Glass 3 ekran teknolojisi

- 1.3 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6753 İşlemci

- 3 GB Ram ve Mali-T720 MP3 grafik İşlemci

- 32 GB dahili hafıza ve 128 GB MicroSD kart desteği

- 13 MP tek led flaşlı ana kamera ve Full HD video kaydı

- 5 MP ön kamera ve 720p Full HD video kaydı

- 3.150 mAh çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği, USB Type-C ve metal gövde

 

BÜYÜK EKRANLI ŞIK TASARIM

reeder-p10-ekran.jpg

Reeder P10, sahip olduğu 5.5 inç ekranıyla 1280x720p HD çözünürlük sunuyor. Bu değer orta-üst segmentte neredeyse standart haline geldi ve kullanımda yeterli keskinliği sunuyor. Ayrıca AMOLED paneli sayesinde renkler çok net ve gerçekçi görünüyor. Ekranın çizilmelere ve kırılmalara karşı dayanıklı Gorilla Glass 3 ile korunduğunu görüyoruz. Ekranın etrafındaki çerçevelerin oldukça ince tutulduğunu ve %73 ekran/gövde oranı elde edildiğini görüyoruz. Ekranın kenarlarındaki dirsekler neredeyse yok gibi. Alttaki boşluğa konumlandırılan kapasitif dokunmatik menü tuşları da ekrandan çalmamış ve kullanışlılık katmış. Telefonun ekran boyutuna bakınca büyük olduğunu düşünenler için elinize aldığınızda sizi yanıltan bir kasaya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

reeder-p10-arka.jpg

Telefonun arkasını çevirdiğiniz zaman köşeli tasarımın ve kameranın konumlandırılış şekliyle ilk olarak iPhone 5 ve iPhone 6  tasarımlarını anımsattığını görüyorsunuz. Sanki iki tasarımın harmanlanmış şekliyle karşınıza çıkıyor. Yekpare metalik kasa oldukça şık duruyor. Ayrıca telefona sağlamlık hissi veriyor. Arka tarafın oldukça sade tasarımı var. Sol üstte yer alan kamera ve flaş dışında bir de tam ortada şirket logosu bulunuyor. Bu detayların haricinde arka yüzey mat kaplamaya sahip ve oldukça şık görünüyor.

KAMERALAR VE PERFORMANS

reeder-p10-kamera.jpg

Reeder, yukarıda bahsettiğimiz gibi en üst özelliklere sahip telefonunu yaparken kamera konusunda da diğer modellerinden üstün özelliklere sahip olmasını istemiş. 13 MP led flaşlı ana kamerası 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Ana kamerada HDR, otomatik odaklama, panorama, coğrafi etiketleme ve manuel mod bulunuyor. F/2.0 diyafram değerine sahip bu kamera, karanlık ortamlarda led flaşı ile daha iyi fotoğraflar yakalamanızı sağlıyor. Ön kameraya baktığımız zaman 5 MP çözünürlüğe sahip f/2.4 diyaframlı bir kamera karşılıyor. Bu kamera ile 720p video kaydı yapabildiğinizi hatırlatalım. 

reeder-p10-islemci.jpg

1.3 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6753 işlemciden gücünü alan P10, Mali-T720 MP grafik işlemcisi ve 3 GB ram belleğiyle kullanıcılara akıcı kullanım vaat ediyor. Gerçek 8 çekirdek yapısına sahip işlemci 64 Bit işlemci mimarisini destekliyor. Ayrıca grafik işlemcinin 700 Mhz frekansa sahip olduğunu ve oyunlarınızda orta-üst düzey performans üreteceğini belirtelim. Telefon orta segmente hitap eden bir telefon olacağı için ağır grafikli oyunlarda üst düzey performans beklemek hata olacaktır.

Dahili hafızanın 32 GB tek seçenek sunulduğunu ve 128 GB' ye kadar microSD kart desteği sunduğunu görüyoruz. 32 GB dahili hafıza çoğu kullanıcıya yetecek olsa da arttırılabilir hafıza sunması telefona artı katan özellikleri arasında yer alıyor. 3.150 mAh bataryası sayesinde normal kullanımda 1 günü rahat çıkarmanızı sağlayan telefon, yoğun kullanımlarda dahi sizi sıkıntıya sokmayacak kullanım ömrü sunuyor. Bataryanın çıkarılamıyor ve hızlı şarj desteği sunmuyor olması hanesine eksi olarak yazılabilir.

usb-type-c.jpg

Telefonun bir diğer önemli özelliği de geleceğin bağlantı standardı olan USB Type-C girişi kullanıyor olması... Büyük markaların amiral gemisi modellerinde görmeye başladığımız bu bağlantı ile daha hızlı dosya transferi yapmak mümkün kılınıyor. Son olarak telefonun çift sim kart desteği sunduğunu da ekleyelim.

 

FİYAT VE YORUM

reeder-p10-fiyat.jpg

Metal gövdeli, 8 çekirdekli ve büyük bataryaya sahip Reeder P10 fiyatı 1.100 TL. Fiyatıyla 1.000 TL barajını aşıyor olması onun için dezavantaj sayılabilir. İnternet ortamında 999 TL gibi rakamlara kadar düşen telefonun aynı donanıma ve fiyat aralığına sahip güçlü rakipleri mevcut.

Editör Yorumu: Reeder P10 tasarımıyla dikkat çeken bir telefon. Teknik özelliklerine bakınca cihaz orta segmentte yer alıyor ve benzer donanıma sahip birçok rakibi bulunuyor. Firmanın sektörde yeni olması ve güncelleme konusundaki tutumunun ne olacağı kullanıcıların tereddüt etmesine sebep olabilir. Kimler almalı? Büyük ekran, şık tasarım isteyenleri ve şarj derdim olmasın diyenleri memnun edecektir.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.