Lenovo ZUK Z2 Pro Ön İncelemesi

Lenovo, ZUK Z2 Pro adını verdiği modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Firma için amiral gemisi olan ve iddialı özellikleriyle gelen telefona yakından göz atıyoruz. İşte telefonun tüm özellikleri ve fiyatı...
Lenovo ZUK Z2 Pro Ön İncelemesi

LENOVO' NUN YENİ AMİRAL GEMİSİ

Lenovo, 2014-2015 yıllarında yaptığı büyük sıçrama ile en çok akıllı telefon satan üçüncü marka olmayı başarmıştı. Firmanın hızlı yükselişi 2015 yılı içinde devam etmedi. Firma ilk üç içindeki yerini diğer Çinli firmalara kaptırdı ve 5. sıraya geriledi.

Hala dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi konumundaki Lenovo, mobil tarafta Motorola ve ZUK markaları adıyla da faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Yeni modeli olan ZUK Z2 Pro ile tüm gözlerini bir kez daha üzerine çeken firma akıllı telefon piyasasında ilklere imza atmaya devam ediyor.

Lenovo ZUK Z2 Pro deyince ilk 6 GB ramli telefon olarak akıllarda yer eden telefonun özelliklerine ve diğer ayrıntılara detaylıca göz atıyoruz. Şirketin amiral gemisi koltuğuna oturan ve sahip olduğu özelliklerle diğer firmaların amiral gemisi modellerine kafa tutan telefonun teknik özellikleri ve fiyatını merak edenler, cevapları haberimizin içeriğinde bulabilirler.

LENOVO ZUK Z2 PRO TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç FHD çözünürlüğe sahip Super AMOLED ekran

- 2.5D eğimli ekran, Gorilla Glass 3 ve %72 ekran/gövde oranı

- 2.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 820 İşlemci

- 4 GB ve 6 GB Ram ve Adreno 530 Grafik İşlemci

- 64 ve 128 GB dahili, artırılamayan hafıza

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 4K UHD video kaydı

- 8 MP geniş açılı ön kamera ve Full HD video kaydı

- 3.100 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- Parmak izi okuyucu, Kalp ve UV sensörü, USB Type-C ve hızlı şarj

LENOVO ZUK Z2 PRO EKRAN VE TASARIM ÖZELLİKLERİ

lenovo-zuk--z2-pro-ekran.png

Lenovo' nun son dönemde kullandığı köşeli tasarımıyla dikkat çeken telefon, ince yapısıyla öne çıkıyor. 5.2 inç ekranıyla 1920x1080p FHD çözünürlük sunan telefonun ekranında Super AMOLED panel kullanılıyor. Samsung üretimi paneli ile 500 nit parlaklık ve 10.000:1 kontrast üretebilen ekran, piyasadaki en gelişmiş ekranlar arasında yer alıyor. 

İnç başına düşen 424 ppi netlik değeriyle oldukça keskin görüntüleme yapabilen bu ekran, çizilmelere ve darbelere karşı Gorilla Glass 3 teknolojisiyle korunuyor. Oleophobik adı verilen ve parmak izi bırakmayan kaplamasıyla da kullanım kolaylığı sağlıyor. 

Telefonun ön tasarımına ilk bakıldığında sadelik ve uyum hissi uyandırıyor. Ekranın altındaki fiziksel tuş, hem ana menüye dönme hem de parmak izi okuma özelliklerine sahip. Ekranın altında ve üstünde bırakılan boşluklar geniş denemez. Telefon, %72 ekran/gövde oranıyla ergonomik anlamdaki başarısını kanıtlıyor.

lenovo-zuk-z2-pro-tasarim.png

Metal çerçeveler hem dayanıklılığı hem de estetik algıyı yükseltiyor. Olabildiğince ince çerçevelere sahip telefon merkeze doğru kalınlaşıyor. Batarya ve diğer bileşenlerin yer aldığı orta kısım kalın olsa da telefonun en kalın noktası 7.45 mm ile yine ince denebilir. En ince noktasını merak edenler için çerçevelerin olduğu yerde telefonun kalınlığı 4.55 mm gibi gerçekten ince bir değere sahip.

Arka tasarıma geçildiğinde bu yüzeyin de cam malzemeden imal edildiği ilk bakışta kalitesini belli ediyor. Çerçevesi metal, önü ve arkası cam olan telefonun hem ön hem de arkasındaki camı Gorilla Glass 3 kaplama ile darbelere karşı korunuyor. Arka tasarımda, etrafı kalın tasarlanan kamera, altındaki çift led flaş, onun altındaki dikine doğru konumlandırılan sensör ve ZUK logosu ile tasarım detayları tamamlanıyor. Telefonun arka tasarımında da sadelik temasının hakim olduğu görülüyor.

LENOVO ZUK Z2 PRO KAMERA VE İŞLEMCİ ÖZELLİKLERİ

zuk-z2-pro-kamera.png

13 MP arka kamerasıyla gelişmiş özelliklere sahip cihaz 4K UHD video kaydı yapabiliyor. Çift tonlu led flaşı sayesinde karanlık çekimlerde dahi renk doğruluğu sunabilen arka kamera, 77 derece geniş açılı lensiyle büyük kadraj imkanı sunuyor. 

F/1.8 diyafram açıklığı ile düşük ışığı iyi algılayabilen kamera, optik görüntü sabitleyici(OIS) donanımıyla fotoğraf ve video çekerken yaşanan sarsıntıları ve titreşimleri önlüyor. Lazer destekli hızlı odaklanma, yüz tanıma, gülümseme yakalama, 6 elementli lens, mavi filtre cam, HDR, odak takibi ve 10 cm makro çekim yapabilen kamera slow motion (ağır çekim) videolar da kaydedebiliyor.

Öndeki kamera, 8 MP çözünürlüğü ve 79 derece geniş açılı lensiyle kaliteli ve arka planı geniş özçekimler yapmanızı sağlıyor. F/2.0 diyaframı ile ışık hassasiyeti iyi olan ön kamera, 1080p FHD video kaydedebiliyor. Ön kameranın ayrıca; yüz tanıma, gülümseme yakalama, mavi filtre cam ve 5 elementli lens gibi özellikleri fotoğraf konusunda telefonun elini sağlam kılıyor.

İşlemci tarafında Qualcomm' un en güçlüsü olan 2.2 GHz 4 çekirdekli Snapdragon 820 işlemci görev alıyor. İşlemciye eşlik eden Adreno 530 grafik birimi oyun performansı konusunda telefonu üst noktalara çıkarıyor. Telefonun piyasada dikkat çekmesini sağlayan en önemli özelliği ise ilk 6 GB ramli telefon olmasından kaynaklanıyor. 4 GB ve 6 GB olmak üzere iki ram seçeneği ile gelen telefon çoğu kullanıcının bilgisayarlarından daha yüksek ram kapasitesi ile işlem gücünü yükseltiyor.

zuk-z2-pro-uv.jpg

Ön tuştaki parmak izi okuyucusu son derece hızlı olan ve sadece 0.1 saniye okuma hızıyla çoğu üst seviye telefonun önünde olan ZUK Z2 Pro, arka kameranın altında yer alan sensörü ile de çoğu rakibinin önüne geçmeyi biliyor. Bu sensör sayesinde kalp ritmini, kandaki oksijen seviyesini ve UV ışınlarının yoğunluğunu ölçebilen telefon, kullanıcısının sağlığını düşünerek ona yardımcı olacak önerilen sunabiliyor.

3.100 mAh bataryası çıkarılamayan telefonun şarj konusunda sahibini üzmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 5.2 inç FHD ekranı ve düşük güç tüketen işlemcisi ile birlikte normal kullanımda 2 gün batarya kullanımı sunacak model hakkında üretici firma, yoğun kullanımda dahi 1 günü rahatlıkla çıkaracağını belirtiyor. Ayrıca Quick Charge 3.0 hızlı şarj desteği sunan bataryası ile şarj sıkıntısını ortadan kaldırıyor.

LENOVO ZUK Z2 PRO FİYAT ve YORUM

zuk-z2-pro-fiyat.png

64 GB ve 128 GB dahili hafıza seçenekleri ile satışa sunulan telefonun hafızası artırılamıyor. Şu an için sadece Çin'de satılan Lenovo ZUK Z2 Pro fiyatı 2.700 Yuan' dan başlıyor. Türk Lirası' na çevrildiğinde 1.250 TL civarında olan telefonun, ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı hakkında bilgi bulunmuyor. 

Editör Yorumu: Özelliklerine bakıldığında ʺBu sefer olmuşʺ denebilecek donanıma sahip bir telefon görünüyor. Lenovo, bu telefonu kısa süre içinde dünya piyasasında satışa sunarak kötü gidişatı durdurabilir. Büyük bataryası, ergonomik boyutları ve ekstraları ile birlikte, uygun fiyat etiketiyle satışa çıkarsa dünyada ve Türkiye'de rekorlara imza atabilir.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.