Lenovo Vibe P1 İncelemesi

Lenovo' nun Vibe serisinde yer alan Vibe P1 sunduğu devasa bataryasıyla dikkat çekiyor. Diğer özellikleriyle de iddialı olan telefonun tüm özellikleri ve fiyatına göz atıyoruz.
Lenovo Vibe P1 İncelemesi

Lenovo' dan Dev Bataryalı Telefon

Lenovo son dönemde tanıttığı telefonlar ile oldukça ilgi gördü. Bunda şüphesiz ki Vibe serisinin büyük payı var. Vibe serisine konumlandırdığı P1 modeliyle de oldukça dikkat çekti çünkü bu telefoun bataryası tam 5.000 mAh kapasiteye sahip...

Günümüzde akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunu batarya kapasiteleri ve telefonu kullanım süresi. Şarj aletleri artık cebimizde, çantamızda kısaca her yerde bizimle birlikte çünkü çoğu telefon ile yoğun kullanımda sabahtan akşama bir günü atlatabilmek mümkün değil.

Leneovo bu duruma çare olması için Vibe P1 serisini geliştirdi. Telefonun devasa bataryası çoğu tabletin bataryasından bile büyük kapasitesiyle dikkat çekiyor. Lenovo' nun verdiği rakamlara göre telefon 3G ile 44 saat konuşma süresi sunuyor. Ortalama bir karma kullanım değerindeyse telefon 81 saat boyunca sizi yolda bırakmıyor.

 

Lenovo Vibe P1 Teknik Özellikleri

  • 5.5 inç 1920x1080p Full HD ekran ve Gorilla Glass 3 teknolojisi
  • 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemci
  • Adreno 405 grafik işlemci
  • 2 GB ram bellek
  • 32 GB dahili hafıza, 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği
  • 13 MP arka, 5 MP ön kamera
  • 5.000 mAh çıkarılamayan batarya
  • Parmak izi okuyucu, USB OTG ile başka telefonu şarj etme, çift led flaş ve çift mikrofon

 

Tasarım ve Ekran

ekran.png

Telefonun ön tasarımına baktığımızda 5.5 inç ekranı ve ekran altında konumlandırılan fiziksel tuşu görüyoruz. Ekran çözünürlüğü 1920x1080p ile üst orta ve üst segmentin standardına uygun. Ekran ve gövde oranı %72 ile başarılı. Bunun sebeplerinden bir tanesi ekran altına konumlandırılan navigasyon tuşları. Lenovo bu konuda başarılı tasarımlar yapıyor.

Ekran altında ortada yer alan fiziksel tuş menü tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu özelliği bulunuyor. Parmak izi okuma hızı tatminkar seviyede. Menü tuşunun yanlarındaki tuşlar için aydınlatma sunulmamış. Bu konuda gece kullanımlarında alışıncaya kadar biraz sıkıntı yaşayabilirisiniz.

parmak-izi-okuma.jpg

Arka tarafın tamamen alüminyum alaşımlı metal malzemeden üretilmiş olması hem tutuş hissi hem de görünüm açısından telefonu oldukça olumlu etkilemiş. Metal malzeme ayrıca işlemci ısınmalarına karşı daha hızlı soğuma avantajı da sağlıyor. Tabi düşme ve darbe konusunda plastik malzemeye göre artıları olduğunu da hatırlatalım.

 

Donanım ve Batarya

p1-islemci.jpg

Lenovo Vibe P1 donanımıyla da oldukça iyi özellikler sunuyor. 1.5 GHz 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemcinin görev aldığı telefonun Adreno 405 grafik işlemcisi ve 2 GB ram belleği birleşince oldukça tatmin edici performans değerleri ortaya çıkyıro. Oyunlarda ve uygulamalarda akıcı bir kullanım deneyimi yaşıyorsunuz.

32 GB dahili hafıza seçeneğinden başka bir seçenek sunulmuyor. Tek hafıza seçeneği ile aldığınız telefonu ihtiyacınıza göre 128 GB' ye kadar MicroSD kart ile genişletebiliyorsunuz. 

13 MP arka kameraya baktığımızda, hızlı odaklanma ve hareketli odak gibi özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Arka kamera HDR özelliği ve çift led flaşıyla gece çekimlerinde iyi işler çıkarabiliyor. Ön kameranın çözünürlüğü 5 MP. Özçekimler için geniş açılı lens ile desteklenmiş. Her iki kameranın da 1080p Full HD video kaydı yapabildiğini belirtelim.

kamera-004.jpg

Telefonun asıl dikkat çeken özelliği olan 5.000 mAh bataryası gövdeye sabit yapısıyla çıkarılamıyor. Quallcom' un hızlı şarj özelliğini gördüğümüz batarya 5 dakikalık şarj ile iki buçuk saat konuşma süresi sunuyor. Ayrıca büyük bataryanın USB On The Go özelliği sayesinde taşınabilir şarj istasyonu gibi başka telefonları şarj etme yeteneği bulunuyor.

 

Ekstra Özellikler, Fiyat ve Editör Yorumu

Telefonda yer alan parmak izi okuyucu güvenliğiniz için kullanabileceğiniz ve okuma hızıyla ortalama seviyede olan bir özellik. Çift mikrofonu bulunan telefon kamera kayıtlarında ya da telefon görüşmelerinizde daha net ses imkanı sunuyor. Ayrıca Vibe IU arayüzü oldukça akıcı ve kullanıcı dostu bir kullanım sağlıyor.

Lenovo Vibe P1 fiyatı 1.250 TL.

Editör Yorumu: Lenovo Vibe P1 sunduğu özellikler ile çoğu kesimin ihtiyacını karşılayabilecek donanıma sahip. Oyunlarda ve kullanımda oldukça akıcı performansa sahip telefonun 5.000 mAh bataryası her akıllı telefon kullanıcısının hayali olan kullanım sürelerini sunuyor. Parmak izi okuyucu gibi diğer özellikleri yanında uygun diyebileceğimiz fiyatıyla dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.