Casper VIA M1 İncelemesi

Akıllı telefon sektöründeki yerli markalardan olan Casper, dikkat çeken ürünleriyle adından söz ettiriyor. Hem şık tasarım hem de güç vaat eden modeli VIA M1, inceleme konuğumuz oluyor. İşte telefon hakkındaki detaylar...
Casper VIA M1 İncelemesi

CASPER VIA M1 DETAYLAR

Casper yerli teknoloji firmaları arasında akıllı telefon sektörüne erken giren ve bu konuda en deneyimli firmalar arasında yer alıyor. Şirketin ürettiği VIA serisi giriş ve orta segment için iyi alternatifler sunuyor. Fiyat konusunda da iddialı olan telefonlar kullanıcının dikkatini çekiyor. VIA ailesinin güçlü üyelerinden olan VIA M1 modeli hem performans hem de şık tasarımı bir arada sunuyor. Fiyat konusunda diğer modellerde olduğu gibi yine iddialı olan telefona yakından bakıyoruz.

 

CASPER VIA M1 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 5.2 inç 1080p Full HD çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran

- Gorilla Glass 3 cam, 2.5D eğimli ekran ve %67.75 ekran/gövde oranı

- 1.3 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6753V İşlemci

- 3 GB Ram ve MAli-T720 MP3 Grafik İşlemci

- 16 ve 32 GB dahili hafıza ve 64 GB' ye kadar microSD kart desteği

- 13 MP led flaşlı ana kamera ve 1080p Full HD video kaydı

- 5 MP geniş açılı, led flaşlı ön kamera ve 720p HD video kaydı

- 2.900 mAh gövdeyle bütünleşik, çıkarılamayan batarya

- 4.5G desteği ve zengin kutu içeriği

 

CASPER VIA M1 EKRAN VE TASARIM

via-m1-ekran.jpg

Telefon ilk baktığınız anda zarif tasarımıyla dikkatinizi çekiyor. Elinize aldığınız zaman metal beklediğiniz kasanın plastik olduğunu fark ediyorsunuz. Bu durum biraz hayal kırıklığı yaratsa da telefonun ağırlığına olumlu etki ediyor ve onu daha hafif kılıyor. Ön tarafta 5.2 inç 1920x1080p Full HD ekranın izleme açısı iyi. Sahip olduğu 424ppi keskinlik oranıyla başarılı görüntüler oluşturabiliyor. Ekranın 2.5D eğimli tasarımı ise kenarlarda çerçeve ile bütünleşen görüntüsüyle alkışı hak ediyor. Çizilmelere ve kırılmalara karşı Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip bu ekranın gövde ile oranı %67.75 civarında belirlenmiş. Rakama bakınca, ekran içinde konumlandırılan tuşlara rağmen ekran altında ve üstünde biraz fazla boşluk bırakıldığını söyleyebiliriz.

Sağ tarafta güç tuşu ve ses tuşları yer alırken bunlar haricinde telefonda fiziksel tuş bulunmuyor. Metal görünümlü dış çerçeve plastik malzemeden üretilmiş. Ait olduğu giriş segmenti ve fiyatı düşünüldüğünde normal gelse de metal olmaması olumsuz eleşti alıyor. Arka tasarımda sade bir dil kullanılmış. Sol üst köşede kamera ve yanında led flaş mevcut. Tam telefonun ortasında firmanın logosu, alt tarafta ise yatak uzayan şekliyle hoparlör yer alıyor. Genel olarak telefonun kasa tasarımını başarılı bulduğumuzu ve oldukça estetik durduğunu belirtelim.

 

CASPER VIA M1 KAMERALAR VE İŞLEMCİ

via-m1-kamera.jpg

Kameralarıyla eleştiri alan modellerden olan Casper, bu kez dersine çalışmış. Arkada 13 MP çözünürlüğe sahip led flaş destekli kamera kullanılıyor. Bu kamera ile Full HD 1080p video kaydı yapılabiliyor. Kameranın sahip olduğu diğer özellikleri şöyle sıralayabiliriz; HDR, sürekli otomatik odak, manuel mod, coğrafi konum etiketleme, mavi filtre cam, seri çekim ve panorama modu... Ön kameraya baktığımızda 5 MP çözünürlüğe sahip geniş açılı lensiyle ve led flaşıyla özçekimleriniz için yeterli kaliteyi sunduğunu görüyoruz. Geniş açılı olması grupçekimleri kolaylaştıran kameranın 720p HD video kaydı yapabildiğini belirtelim.

via-m1-islemci.png

1.3 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6753V işlemcinin kullanıldığı telefon performans anlamında iddialı olmasa da yeterli güce sahip denebilir. Mali-T760 MP3 grafik birimiyle oyunlarda veya grafik gerektiren uygulamalarda başarılı işler ortaya koyuyor. 3 GB ram bellek ile birlikte telefonun kararlı performansa sahip olduğu söylenebilir. Segmentine bakıldığı zaman yüksek performans beklemek zaten yanlış olacaktır. Günlük kullanımda takılma ve kasmalar yaşanmadan akıcı kullanım sunduğunu söyleyebiliriz.

via-m1-ozellikler.jpg

Dahili depolama tarafında 16 GB ve 32 GB ile iki seçenek sunuluyor. Bu iki seçenek benim için yeterli değil diyenlere telefonun 64 GB microSD kart desteği sunduğunu belirtelim. Bataryanın 2.900 mAh kapasitesi günlük kullanımda 1 günü aşan kullanım süresi vaat ediyor. Çıkarılamayan yapıdaki bu batarya eğer yoğun kullanırsanız dahi akşama kadar sizi idare edebilecek güç sunabiliyor. Telefonda ayrıca hızlı veri bağlantısı olan 4.5G desteği mevcut. Kutusunda arka kılıfıyla birlikte gelen telefon kullanıcısına arka koruma alma derdinden kurtarıyor.

 

CASPER VIA M1 FİYAT VE YORUM

casper-via-m1-fiyat.png

Casper VIA M1 fiyatı 900 TL olarak belirlenmiş. Rakipleriyle benzer fiyat aralığında satılan telefon, internet üzerinden daha uygun fiyatlara bulunabiliyor. 

Editör Yorumu: Casper VIA M1 tasarım konusunda oldukça başarılı diyebiliriz. Donanım tarafında dengeli öğeler kullanılması performansını olumlu etkiliyor. Telefona 1.000 TL üstünde para vermem diyenler için ihtiyaçlarını karşılayabilecek modeller arasında yer alıyor.

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum